Трета поредна седмица безработните са повече от наетите

Най-много те са във Врачанско, София, Стара Загора
Обновена: 25 юли 2021 16:10 | 25 юли 2021 16:10, Веселина Йорданова
69
Трета поредна седмица безработните са повече от наетите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Трета поредна седмица новорегистрираните безработни са повече от започналите работа, показват данните от наблюдението на пазара на труда, извършвано от Националния статистически институт и Агенцията по заетостта.

За първи път от периода 5-11 април насам тенденцията за превес на започналите работа над новорегистрираните безработни се обръща, и то в разгара на летния сезон, предаде БНР.

Данните показват, че най много  в последния наблюдаван период - 12-18 юли, са новите безработни в областите Враца, София град, Стара Загора, Благоевград, Хасково, Пловдив.

В 14 от областите на страната записаните в бюрата по труда са повече от намерилите препитание.

От 28 декември миналата година досега новорегистрираните в Бюрата по труда са малко под  160 хиляди души, а устроените на работа - близо 142 хиляди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: безработни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигурантите заедно със служебните министри-шарлатани водят държавата към катастрофа !
7
6
 
11
 
! Отговори
bai onzi преди 2 години
До номер 10 - е ти тръгни да развиваш бизнес в БГ и на 2-ят ден от корупция и бурокрация ще се откажеш, аз нали пробвах преди години...Сега си кодя, взимам хилки от Европейски клиенти ме боли шмайзера...След 40 години може и да развия бизнес, ама ако ми се примоли държавата и то много ...и пари ако даде:) :) :) то навсякъде корупция тука, какъв бизнес и производство те гони, луд ли си :) бачкай си на частно за чужди фирми и си гледай кефа ..да го *** държавата и хората тук, пълни ***
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой управлява?
5
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покачването на безработицата е типично явление при военните хунти. Генералите превърнаха перманентното правете на избори със създаване на работни места !
4
11
 
2
 
! Отговори
bai onzi преди 2 години
до ХоХоТе пак вързали и цъфнали като имаше силен туризъм...сив сектор, парите под масата и само месеци заети...я с договор, я без договор...Изобщо кой нормален ще бачка нещо ,което е възможно само 5 месеца от година ? Със зимния сезон ,ако сменят морето с планината да ги сложим 8 месеца ...ай сиктир от такива плазмодий...И аз искам да съм историк и да взимам хилки преподавайки ,ама не става ...Дреме ми на *** ...Какво ще правят в България тия дето знаят само да берат ягоди и бършат *** ?
3
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България има страшно много работа. Но ние вече сме много мързелив народ и чакаме някой да ни "оправи". Някой друг да ни свърши работата. Това е истината. Българина го мързи. Не му се работи. Ето виждате как по селата плодородни земи пустеят. В градовете пък всеки иска да бачка на бюро. Частниците пък им дай търговия. Как пък един не каза дай да произведем нещо. Да измислим нещо. Някаква реална стока. Всички търсят само далавери. Да въртят там едни пари и да хитруват.
2
10
 
17
 
! Отговори
И ще стават повече преди 2 години
Анти ГЕРБ коалицията громи всичко и навсякъде,щом разбере,че има нещо с ГЕРБ, това за тях е като червен парцaл пред погледа на бик(нищо,че биковете били далтонисти).И тъй като много фирми са били обвързани с властта,те също ще понесат последствия.Докато фирмите на коалицията се организират,много хора ще загазят.Платени били авансно пари на фирми?Я отидете и си поръчайте дограма за в къщи,без да дадете капаро.Не става?И на фирмите им трябват средства за осигуряване на техника и работници.
1
3
 
26
 
! Отговори
Информирайте преди 2 години
Тошко.