Делта вариантът атакува, поразява и ваксинирани с две дози

Три четвърти от заразените през юли в Масачузетс са напълно ваксинирани
Обновена: 31 юли 2021 22:38 | 31 юли 2021 22:15, Красимир Ангелов
259

По-заразният Делта вариант на Ковид-19 настъпва в редица страни. Към момента е регистриран в 132 държави. Заради него ще има и нови ограничения в Съединените щати, обяви президентът Джо Байдън. А според американско проучване имунизираните могат да разпространят заразата толкова лесно, колкото и неваксинираните.

Три четвърти от заразените през юли хора в американския щат Масачузетс са ваксинирани с две дози. Проучване на американския Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) показва, че това се дължи на Делта варианта.

Той е и причината ваксинираните да се заразяват именно с него, а не с останалите щамове на коронавируса.

"Това е "ключово откритие", което доведе до препоръката от тази седмица за носене на маски в райони, в които случаите се увеличават, като предпазна мярка срещу евентуално предаване на вируса от ваксинирани хора. Центърът проучва и възможността за задължителна ваксинация на федерално ниво", заяви Рошел Валенски от Център за контрол и превенция на заболяванията.

В световен мащаб, броят на новозаразените отново нараства, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Делта е предупреждение, че вирусът се развива, но също така е призив за действия, които трябва да предприемем сега, преди да се появят по-опасни варианти", алармира Майкъл Райън от Световната здравна организация.

Според СЗО спазването на дистанция, носенето на маски и ваксинацията са начините за справяне с пандемията.

Сериозно покачване на случите има и в Италия - в почти всички области и при почти всички възрасти.

В страната не спират и протестите срещу "зеления пропуск", който ще служи за вход в заведения, басейни, музеи, кина, театри. Той влиза в сила от 6 август.

В Китай пък е отбелязан най-сериозният скок на инфекциите от месеци.

Страната, в която заболяването се появи за пръв път, се опитва да предотврати разпространението на високо заразния вариант. Повече от един милион души са поставени под карантина, властите възобновиха и кампанията за масово тестване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
DO 210 Абсолютно невярна интерпретация на случващото се. Делта щама възникна в Индия, където бяха ваксинирани едва 4-5 % от населението. Това показва, че новите щамове възникват в страните с малко ваксинирани хора, което позвлява на коронавируса безпрепятствено да се разпространи сред огромни маси от хора и да еволюира
155
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оф, не мога. Китай имаше тези дни 65 заболели, сега били с огромен пик. Последно. Италия е зелена държава за ковид, сега пък много болни и краят на света е дошъл. Стиковайте си новините. Превеждате едни, после пишете пропаганда. Някой да е изненадан, че 2/3 от болните са ваксинирани? Мисля, че не. Даже са повече, почти всички. Ваксините не работят срещу грип, където и да създаден - в природата или в лаборатория.
154
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** СТАТИЯВсеки който е карал ковид досега също кара новите инфекции супер леко, първия път ме държа 10 дена и беше доста неприятно, от тогава съм го карал кажи речи на всеки 4-6 месеца, и е 2 дена лек дискомфорт и нищо повече. Да не забравяме - и най-добрите ваксини са едва 95% ефективни по данни на производителите им. Човешката имунна система за моята здравна група е 99.98%, по офицални публични данни. 99.98% е повече от 95%, безплатно е, и гарантирано без странични ефекти.
153
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Яяяя Тъпчи, мутациите към по-сериозни варианти се налагат именно от ваксини за вирусите, и антибиотици за бактералните инфекции. Когато по-леките варианти се отстранят, това създава вакуум, който да бъде запълнен от по-сериозните инфекции. Дори и мейнстрийм медиите вече открито си заявяват, че ваксинирането е основната причина за появата и разпространението на по опасни варианти.
152
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха,сега ваксинираните са чудят как да защитават ваксите които очивадно недействат
151
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че умрелите са неваксинирани. Който каквото си е пожелал. Аз смятам, че никакви мерки не бива да се налагат. Ваксинираните са защитени, неваксинираните ще се срещат с голи гърди и много хъс
150
5
 
12
 
! Отговори
МАЛОУМНА СТАТИЯ преди 2 години
Изглежда масовия читател пасе трева защото никой не си прави труда да прочете оригиналната научна статия. Големият извод от проучването е, че ваксинираните имат почти същата вероятност да изкарат заболяването, НО В ПОЧТИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ Е БЕЗСИМПТОМНО ИЛИ С ЛЕКИ СИМПТОМИ. Неграмотен, глупав автор. Срамота! Това е чиста дезинформация!
149
2
 
12
 
! Отговори
do 205 преди 2 години
До Яяяя" но ако бяха ваксинирани повечето хора в началото, сега нямаше да има делта вариант."Грешка - ваксинацията е причина за появата на делта варианта. Тези многото мутации защо не се появиха миналата година, когато нямаше ваксини. Да ти светва някаква лампичка?
148
11
 
3
 
! Отговори
Яяяя преди 2 години
Ваксините не действали! За какво са ни тогава ваксините! Ами когато действаха си клатехте мъдете че били експериментални и недопроверени. AstaZeneca има примерно 85% ефективност за алфа и 0% за делта варианта, но ако бяха ваксинирани повечето хора в началото, сега нямаше да има делта вариант.Лекарство за вируса неекспериментално и проверено ще има 10 г. след като се открие. За сведение - лекарства за директно влияние върху други вируси има само от преди 5 г.
147
1
 
5
 
! Отговори
евроатлантик преди 2 години
Всеки месец по една ваксинка.
146
0
 
3
 
! Отговори
777 преди 2 години
Хайде на новия модел ,,Скафандър,, само срещу 1000лв .
145
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заявявам, че ако бъда насила ваксиниран, ще държа отговорни всички, които са участвали в процеса, от държачите до законодателите, и запазвам право да налагам правосъдие по свое собствено усмотрение!
144
4
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш!?!? преди 2 години
"Три четвърти от заразените през юли хора в американския щат Масачузетс са ваксинирани с две дози." Т.е. заглавието тр да се чете "Поразява ПРЕДИМНО хора, ваксинирани с две дози."
143
2
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш?!? преди 2 години
А според американско проучване имунизираните могат да разпространят заразата толкова лесно, колкото и неваксинираните.
142
1
 
25
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
И какъв е смисъла от тези ваксини при положение, че отново се разболяваш? Някой ще каже , че се прекарва по-лесно болеста. Та то и без ваксини 90% от хората го изкарват с хрема и главоболие. |От моите най-близки роднини, които го изкараха само аз влезнах в болница с усложнения. Останалите си останаха вкъщи за седмица и се излекуваха с чай и аспирин. Слагайки си инжекция обаче не знаеш каквъ експириментално чудо влиза в теб. Очаквайте ефектити рано или късно.
141
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решенето е едно - по 10 дози всеки месец!
140
8
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Аз още март 2020, казах че вече няма нова и стара ера. Ще има преди и след ковид. Очаква се вирусът да мутира и да стане с 25 процента смъртност. Това нещо ще преобрази света по начин, по който нищо досега.
139
2
 
35
 
! Отговори
УчудЕна преди 2 години
И сега двудозовите, тридозови ли да стават или да строшат главиците на агитаторите към ваксинките?!
138
0
 
14
 
! Отговори
до 192 Ето преди 2 години
Е ти задаваш въпроси за милиард.Има една поговорка:''Докато мъдрите се намъдруват,лудите се налудуват!''
137
4
 
29
 
! Отговори
Ето... преди 2 години
...точно тук е най-правилният момент да попитам, каква е ползата от ваксиниране? Кой плаща за страничните ефекти? Сигурно ще има някаква полза след пет години, когато тези ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ваксини и техните фирми най-после биват принудени да публикуват списъка със страничните ефекти, но какво правим до тогава? Иииии вторият ми въпрос- кога да очакваме лекарство срещу ковид, което ефективно убива вирусът и ефективно го извежда извън организма, без да заразява домакина?!