Делта вариантът атакува, поразява и ваксинирани с две дози

Три четвърти от заразените през юли в Масачузетс са напълно ваксинирани
Обновена: 31 юли 2021 22:38 | 31 юли 2021 22:15, Красимир Ангелов
259

По-заразният Делта вариант на Ковид-19 настъпва в редица страни. Към момента е регистриран в 132 държави. Заради него ще има и нови ограничения в Съединените щати, обяви президентът Джо Байдън. А според американско проучване имунизираните могат да разпространят заразата толкова лесно, колкото и неваксинираните.

Три четвърти от заразените през юли хора в американския щат Масачузетс са ваксинирани с две дози. Проучване на американския Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) показва, че това се дължи на Делта варианта.

Той е и причината ваксинираните да се заразяват именно с него, а не с останалите щамове на коронавируса.

"Това е "ключово откритие", което доведе до препоръката от тази седмица за носене на маски в райони, в които случаите се увеличават, като предпазна мярка срещу евентуално предаване на вируса от ваксинирани хора. Центърът проучва и възможността за задължителна ваксинация на федерално ниво", заяви Рошел Валенски от Център за контрол и превенция на заболяванията.

В световен мащаб, броят на новозаразените отново нараства, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Делта е предупреждение, че вирусът се развива, но също така е призив за действия, които трябва да предприемем сега, преди да се появят по-опасни варианти", алармира Майкъл Райън от Световната здравна организация.

Според СЗО спазването на дистанция, носенето на маски и ваксинацията са начините за справяне с пандемията.

Сериозно покачване на случите има и в Италия - в почти всички области и при почти всички възрасти.

В страната не спират и протестите срещу "зеления пропуск", който ще служи за вход в заведения, басейни, музеи, кина, театри. Той влиза в сила от 6 август.

В Китай пък е отбелязан най-сериозният скок на инфекциите от месеци.

Страната, в която заболяването се появи за пръв път, се опитва да предотврати разпространението на високо заразния вариант. Повече от един милион души са поставени под карантина, властите възобновиха и кампанията за масово тестване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
35
 
13
 
! Отговори
Днес са си антивакс преди 2 години
За за неразбралите ... при ваксинираните делтата е обикновено грипче точно каквото един го казваше да се лекува с чайче, АМА при неваксинираните делтата си е тежък ковид и доста ще отидат в болница или още по-зле. Вие избирайте. Интересно ми е статийката от антиваксър ли е писана? Днес - вие антиваксъри ли сте? Драги ми Днесчовчета не се притеснявайте ... всички в българския нет сте антиваксъри и затова сме на ... 16 % васкинация. Браво ... добре си вършите работата. Колко ви плащат Днес? ПФУ!!!
115
3
 
9
 
! Отговори
До 151 преди 2 години
В БГ се подписва информирано съгласие ,дори само кръвни изследвания да ти направят. Ти явни си прилагаш домашно лечение с шлькавица и не си стъпвал в болница от десетилетия дори за профилактичен преглед и затова пишеш безсмислици .
114
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заразени - ваксинирани... но не боледуват и не умират...
113
16
 
9
 
! Отговори
До 140 Цирк .. преди 2 години
Офд, аман от некомпетентни парвенюта , борещи се за + . От месеци обяснявам ,че ваксината е разработена от немските учени в " Бионтех" , а Пфайзер само добавя адювант ( подсилващ елемент) на спайк протеина.Факт : ваксините работят , Великобритания преди месец регистрира 50 хиляди заразени, усили ваксинацията и вечер са отчетени 7 хиляди. Разберете ваксините не са универсалното лекарство за ковид, но те стопират бързото разпространение, болничното лечение и смъртните случаи.
112
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист Ти лато ме живееш в БГ що само спамиш форума. В БГ се подписва информирано съгласие! В някой държави ЕС им покрива с фонд обезщетения на пострадали от ваксина и там няма май информирано съгласие.
111
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делтата иде, слагайте пак КПП-та, хахаха.
110
1
 
22
 
! Отговори
Аз ли не съм във ред преди 2 години
След като ваксинираните се разболяват ми да ги боцкат докато спрът да се разболяват ,,,,какво има да се занимават със нежелаещите да участват във експеримента .
109
4
 
24
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
И какво излиза сега набочкахте се и пак се заразяване. Абсолютна мафия е това фармацията
108
8
 
7
 
! Отговори
До 134 преди 2 години
За кое по точно, А?! След като прескочи трапа и се цани за депутат за изборите април , Мангъров с пълно гърло призоваваше хората да се ваксинират. Изборите минаха и заминаха, депутат не стана и отново почна да пелтечи старата песенка. Тоя с специалист по инсинуации ,некомпетентни дрънканици и му се връзват само *** отите.
107
4
 
9
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
До Алтерниращ веганист - вече си ги хапвал тия, но до мисловните ти процеси не проникна. Ония правеха пропаганда и лъжеха и прикриваха, но сега тия вече са честни и почтени. И Файзър имат 4 милиарда глоби за непочтени практики, но иначе никога не биха те излъгали. Само подпиши там документчето че ги освобождаваш от отговорност. И че си запознат с рисковете, с които всъщност не си запознат. Понеже ги крият и цензурират. Евала брат. Еволюирал човек си.
106
2
 
5
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
Айде, посна ми от глупости, отивам до Стефчето, току що и излезе теста, Васермана:) , окей е!
105
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам вече статия как ваксърите са чипирани и са заплаха за националната сигурност и корпоративната тайна.
104
3
 
10
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Пийте ракия и яжте чесън бря ! Ко сте тръгнали кът гламави офце а съ ваксате ? Ама то толкоз ви е акъло на гражданята !
103
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров излезна прав за всичко. Сега тези ,които ни лъхаха и мачкаха повече от година да бъдат вкарани най малкото в затвора.
102
7
 
10
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Айде съберете си акъла и сваляйте вече дрипите от лицето. Всичко е бутафория. Няма да свърши скоро, ако въобще някога. Трябва, налага се, важно е ние да го свършим. Иначе вероятно нас ще ни свършат, по един или друг начин. С вечни мерки и вечни псевдоваксини.
101
9
 
4
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
125 чети, чети ;) Абе ***, били чели нещо в политкоректно списание. Изобщо имте ли нещо в главата? Това е като да те осъдят на смърт за нешо , което не си направил и да се успокойш, че щом такива уважавани хора те пращат на бесилото значи има за какво. Тролски логика и съществуване. Науката отдавна не е е точно наука
100
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко сега ще им сложат трета игла. За Ламбада варианта вече ще плащат с апартаменти.
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист - чакай де... Август иде цунамито.... От ковидизмишльотински нов вариант. Пък мен без да съм се боцкал, дори гърлото не ме е боляло от години. Смятай държавата колко пари е спестила от лечение, че и от ваксини.
98
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетете внимателно статията! Аз разбирам от нея, че ваксинираните, понеже са защитени от алфа варианта, всъщност си джиткат, докато ги набара делтата! Сега пак кажете, че Мангъров не е прав, като твърди от една година, че каквото и да правим, вирусът ще обиколи планетата и всички ще го изкарат.
97
2
 
23
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Ваксините - били БезПлатни - е Вия с Чий пари мислите Правителствата ги платиха на Производителите - с Вашите от Данъци и Такси и сега до Живот ще сте поробени в Дългове към Фарма-Мафията!!