Отличен Йосиф Миладинов е 8-и в плуването на 100 м бътерфлай в Токио

Плувецът след финала: Много тежко ми беше, едва си изкарвах ръцете от водата
Обновена: 31 юли 2021 07:24 | 31 юли 2021 06:11, Елка Василева
40
Отличен Йосиф Миладинов е 8-и в плуването на 100 м бътерфлай в Токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Българският плувец Йосиф Миладинов затвърди отличното си представяне на Олимпиадата в Токио.

18-годишният дебютант на този спортен форум завърши на 8-о място във финала на 100 метра бътерфлай. Йосиф Миладинов финишира с време 51.49 секунди, предаде БНТ.

Представянето му се счита за голямо постижение за страната ни, след като България не е имала финал в плуването в олимпийския турнир от 33 години насам (след Сеул 1988). Голямата цел за Йосиф Миладинов вече е насочена към Игрите в Париж след три години.

Американският плувец Кайлъб Дресел спечели златния медал с нов световен рекорд с време 49.45 секунди. Среброто остана за унгареца Кристоф Милак, който направи нов европейски рекорд - 49.68. Третото място е за Ное Понти от Швейцария с 50.74 скунди.

Йосиф Миладинов влезе с 4-о време във финала, но самият той обясни след последното си плуване в Япония, че не се е чувствал много добре физически.

Йосиф Миладинов беше разочарован след 8-ото място във финала на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата в Токио. Той сподели пред БНТ, че психически е бил подготвен, но физически не се е чувствал добре за своята финална битка в тази надпревара.

„Не се чувствам много доволен, не успях да се преборя. Гледаме напред. Много тежко ми беше, не знам, едва си изкарвах ръцете от водата, очевидно не съм си починал. Подготвих се психически, но физически не съм във форма“, сподели Миладинов.

„Искам само да си почина, че не издържам и след това ще го мисля. Искам да благодаря на всички, че ме подкрепяха, съжалявам, че не успях да си направя времето. След почивката се продължава с централизирана подготовка“, каза Йосиф Миладинов.

От Българската федерация по плуване определиха представянето на Миладинов за "историческо". Генералният секретар Димитър Бобев беше ясен и категоричен след финала в дисциплината: „Йосиф направи нещо велико, а бъдещето е пред него."

Годината беше много успешна за Йосиф Миладинов, след като спечели сребърен медал в тази дисциплина на Европейското първенство за мъже в Будапеща. От тогава е и последният национален рекорд на 100 метра бътерфлай - 50.93 секунди. Българският плувец триумфира и с два златни медала от шампионата на Стария континент за юноши в Рим – на 50 и 100 метра бътерфлай.

Новини от Олимпиадата четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Ген 1 и други: написаното само значи, че произлизаш от семейство на дребосъци и слабаци. На мен хората на север и запад не ми изглеждат като гиганти ...
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на момчето, и е само на 18 години. Пожелавам му много плувни успехи в бъдеще.
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво е отличен? Нали е осми. Отличават се първите. Щото са първи и се отличават.
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отличен 2.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 -ми от 48 общо /6 серии по 8 човека имаше / изобщо не е лошо постижение :) Финала беше много силен / нови световен , европейски, олимпийски рекорди/, дори да беше направил личното си време щеше да е 7-ми. Супер голям потенциал има и обаче и беше супер кеф да ги гледам заедно с Любомир Епитрохов.Страхотно представяне с времето и по-добро ще има.
24
16
 
3
 
! Отговори
тежката вода преди 2 години
Браво де. Ама как хем отличен, хем последен?
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Йосиф ! Равностоен беше. И ще става все по-добър.Все още не е възмъжал. Видяхте ли какви огромни мускулести ръце имаха другите? Успехи желая на нашето момче, браво !
22
1
 
6
 
! Отговори
@#$ преди 2 години
Тука.нито един не може да.плува.поне 50м бътерфлай.Възстановяване след плуване иска ядене, спане и разтягане йога, а тези неща няма кой да го научи.При тоя силов стил се схващат мускулите, иска много загряване, микроелементи в огромни дози, цинк, магнезий основно, но 10 глави лук на капама плюс хапове добавки и фрешове и спане с разтягане.Другото е че момчето не са го тренирали да може да плува на макс през ден.Иначе огромен талант.Аз плувах до пандемията и фредайвинг плюс полумаратон седми
21
0
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Както се опасявах така и стана. Намесиха се тренъорите До финала всичко беше супер за Миладинов и след всеки старт си подобряваше времето.От шести стана четвърти. И точно тогава нашите велики тренъори решиха да оправят техниката на Миладинов защото имал бавен старт.Значи тренъорите в Германия и Швейцария не са го научили затуй нашите тренери ще го научат на техника няколко часа преди финала. Миндовски така каза.Все едно да учиш Роналдо на техника два часа преди финал на Ш.Л. А другите разпускаха
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ел-ке, престани да си налагаш работническо-селският стил на писане
19
5
 
8
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 27. Малка държава сме, защото имаме малки, злобни, мързеливи, комплексирани хора, населяващи тази територия, които незнайно защо се наричат народ. Ето затова сме малка държава. Иначе териториално наистина не сме.
18
1
 
0
 
! Отговори
Сеул 1988 преди 2 години
До До 20Пич, имах предвид че България като страна няма позиции в световната федерация по щанги, за разлика от някои други страни, които са ДА по-големи от България като територия и с по-голямо световно влияние. Успокой се.
17
2
 
11
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Стига с комплексарските глуппости, че сме били малка държава. Гърция, Сърбия, Хърватия, Белгия, Холандия, Англия, Португалия, Австрия, Швейцария, Дания, Уругвай, Южна Корея, Израел, т.н. да не са по-големи от нас? Териториално сме в първата половина по големина в Европа.
16
1
 
9
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Гледам, че комплексарите не са спали, за да започнат плюенето? Хубаво ли ви става,а, я споделете? Получавате ли някакво удовлетворение от това? Или някаква компенсация за пълната анонимност, в която живуркате и злобеете! А?
15
1
 
12
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Критични коментари се приемат само от лица до 18 г. от 1-о до 8-о място на ОЛИМПИАДА в дадена дисциплина. Суперлативи за младежа - може.
14
19
 
3
 
! Отговори
x преди 2 години
Поредният екскурзиант.
13
0
 
6
 
! Отговори
плувец преди 2 години
До АнонименЯвно не си наясно хич. Най-изтощителните стилове са 200 бруст и 400 съчетано ;)
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един 18-годишен заби в земята нашата плеяда от лицензирани туристи, наричащи се български спортисти. Аз не знам защо не се насочват средства към млади и переспективни хора, а се наливат хиляди в медийни "звезди". Какво стана с масовия спорт? Спомням си като ученици ни задължаваха да ходим на басейн един път седмично. Не сме станали плувци, но поне цапаме колкото да не се удавим.
11
3
 
13
 
! Отговори
Сеул 1988 преди 2 години
Всички взимат допинг, но накрая пак печели най-добрият. Да ги махат тия допинг проверки, обаче пък тогава допинг ченгетата кво ще работят? Така съсипаха българските щанги преди години - пратиха проверка и ги съсипаха. Някои от големите не можаха да преглътнат, че една малка България има добри щангисти и традиции в този спорт. Да не говоря пък как ощетиха Йордан Йовчев през 2004 в Атина когато дадоха златото на гръка, щото беше домакин, а италианеца даже му вдигна ръката на нашия.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И КАКВО ОТ ТОВА???!!!