Американците съгласни на по-ниски заплати, но да не стъпват повече в офиса

65% от анкетираните казват, че работата им може да се извършва онлайн
3 авг 2021 18:45,
113
Американците съгласни на по-ниски заплати, но да не стъпват повече в офиса
Графика: Bloomberg

Ново проучване показва, че много американци казват, че биха били готови да получават намалени заплати, да се откажат от почивните дни или да отделят повече часове за работа, която да може да се извършва напълно отдалеченo, пише Bloomberg TV Bulgaria.

След повече от година пълна или частична отдалечена работа в много индустрии, работодателите се опитват да върнат работниците в офиса, дори когато вариантът Делта на коронавируса се завръща в САЩ.

Някои работници не харесват твърде много перспективата - независимо дали са загрижени за здравето си, имат домашни задължения, или просто не искат да се върнат към нежеланото ежедневно пътуване до работното място.

Онлайн проучване, поръчано от застрахователната компания Breeze, установи, че 65% от американските работници, които заявяват, че работата им може да се извършва изцяло от разстояние, са готови да намалят заплатите си до 5% - което може да представлява до няколко години годишно повишаване - за да останат у дома.
Онлайн проучването, проведено от социологическата фирма Pollfish на 20 и 21 юли, включва отговори на 1000 души, които казват, че са „заети или търсят работа, която може да бъде извършвана изцяло от разстояние“.

Повечето хора казват, че няма да се откажат от повече от 5%, но 15% от анкетираните казват, че биха били готови на намаление с 25% от заплатата им, за да не се връщат в офиса.

Повече подробности четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
не ми пука преди 2 години
Да
96
2
 
0
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 години
До 95.До 89 - Изкара го, че да си със семейството си е лошо...Не моето момче, не си ме разбрал правилно. Семейството е страхотно и радостно нещо. Именно затова, когато си в къщи трябва да си изцяло отдаден на него. Може и да живееш в дом, в който имаш офиси за всички, освен спалните. Ако не - пожелавам ти да изкараш 1 г. с жена ти и децата, работейки всички. Може и да размислиш...
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големите офиси с хиляди хора вътре приключиха, света няма да се върне назад, само за да може някакви кафенета и паркинги да си правят оборот.
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми кой иска да работи ? :)) Нали за това нещо има роби от Източна Европа :))) Когато ми кажат - "аз работя в офис", почвам да ги съжалявам, закотвени на едно място до края на живота си :)
93
0
 
2
 
! Отговори
не е толкова просто преди 2 години
Американ не е така в сащ тези хора имат представители в парламента и камаритеняма да дадат лесно на хляба мекото повярвайдори в момента строят като луди нови офиси почти навсякъде само някой който не е живял в сащ може да мисли така, за европа е различно не бъркай нещата
92
3
 
4
 
! Отговори
Американ преди 2 години
До офиси:Глупости бе: някои ще се адаптират - демек преместят където трябва или сменят бизнес модела, а по-смотаните ще фалират и други ще ги заместят.
91
2
 
5
 
! Отговори
офиси преди 2 години
офис културата в сащ е от решаващо значение за много много бизнесималки кафеенета, сградите, паркингите, ресторантите, в тези бизнееси са ангажирани повече хора отколкото работят по самите офиси, затова и там съществува културата ако не си в офиса все едно те нямаако всичко мине онлайн заплатите наистина трябва да се намалят с повече от 5% защото 90% от тези бизнеси ще фалират и ще трябва да се преустроят, с кои пари мислитееза европа е различно там няма гост ситита всичко е много по комплекс
90
2
 
8
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Също IT, още си работя от вкъщи. Предпочитам така. Не разбирам обаче, защо трябва да се намалят заплатите. Сега се очаква да сме на разположение по-дълго време. Нямам нищо против другото лято да започна да ходя 1 път на седмица-две до офиса, ако настояват.
89
1
 
9
 
! Отговори
Who Cares преди 2 години
На практика да работиш вкъщи е изгодно на работодателя. Не плаща никакви разходи за офис. В същото време сметките за ток, вода, компютър, ринтер, хартия, картридж и т.н. се плащат от работника. Да, уж можеш да приспаднеш нещичко от данъците. Обаче тогава рискуваш да ти кацнат данъчните да те проверяват. Трябва да си пълен *** или да се преструваш че работиш за да се съглсия да ти намалят и заплатата. Но свят широк, *** всякакви.
88
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Край - Те 95% от българите и сега не могат да си позволят Париж.И кой по дяволите не хареса коментар номер 98? Какво лошо има? Или искате само бачкане, бачкане и още бачкане! Вие сте УЖАСНО скучни, глупави и задръстени! И да, аз съм по-добре от вас.
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 96Наскоро съм завършил DS, но преди това имам две други дипломи и общо 14 години в индустрията. Има много тайни за мен, но се съмнявам, че точно ТИ ги знаеш. И да, има нужда да изтъкна, защото разлиакта между родния алма матер и този в дурги държави е невъобразимо голяма. Моля те, кажи ми къде е този изкуствен интелект, дето ще го направи това, което твърдиш? Ще го проверя, ще преценя за себе си и ако си прав, то честито - научи ме на нещо ново.
86
0
 
1
 
! Отговори
До 96 преди 2 години
Щом наскоро си завършил ясно , че още си надъхан и мислещ, че всичко знаеш и можеш и няма тайни за теб. И не си единственият завършил чужд университет, няма нужда от изтъкване.
85
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 2 години
Това е бъдещето на 95% от хората. Ще работят от къщи, ще са на море в къщи, ще са в Париж от къщи. Ще клатушкат всички холивудски звезди в къщи. Ще карат богати/бентли/ферари в къщи. Ще изкачат Еверест в къщи.Виртуалната реалност става с един скафандър на главата и електроди по тялото. Евтино и практично и екологично и антисептично. Това ще е само няколко поколения после и от това няма да има нужда.
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато се получи 100% автоматизация на производство и рециклиране, няма да имаме нужда да работиме. Просто е. Лошото е, че е има период, вероятно от поне 20 години, в които ще е пълно с хора умрели от глад, но и през това ще преминем.
83
2
 
7
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
аз лично бих искал да си бачкам само от вкъщи, сега по ковид откарах 1 година у дома, порках си биричка с лап топа в градината и си мезгах сухо месо и кашкавалче през лятото, жената неможеше да работи от вкъщи но пък аз имах достатъчно време и да пусна нещо да се готви, отделно да не споменавам че мой познат се измести на канарските острови и работи от там вече година и нещо..
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 95 - Супер -отговори на коемнтар от преди 3-4 час ...Но нека ти кажа нещо, като човек наскоро завършил Data Science в технически университет в чужбина, работещ не само с финанси, но с кредитни рейтинги, алгоритми и имащ достп до 2000 съръвни GPU-та - Скоро няма дори да ДОКОСЕНМ, нужният интелект, за да "изгодниш" всички тези, които искаш. С автоматизирането на дейностите, само стават търсени. А и човек, който е стигнал до такова ниво, ще се справи винаги.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 89 - Изкара го, че да си със семейството си е лошо. Не всички идваме от разбити и проблемни семейства. Някои даже се обичаме.
80
0
 
2
 
! Отговори
До анонимен 67 преди 2 години
Още по-зле - финансист. Дето анализаторската дейност съвсем ще бъде автоматизирана,а след това и M&A..Пък и големите от Уолстриит си казаха, че ще върнат хората в офиса - ама явно в БГ има още по-мастити финансови спецове дето от 4-те си стени дърпат конците на световните пазари. Или финансист в случя значи някой конторлер на нещо си - дето пък съвсем лесно може да бъде автоматизирано да плюе репорти и да поства некви записи. Пази Боже сляпо да прогледне....
79
3
 
0
 
! Отговори
Долу МАСКИТЕ 1 преди 2 години
Всички с арабски маски да се МАХАТ от Магазините и парламента !!! Искам да попитам- вие на ТЪ.ПИ ли се правите или сте някакви Оли.гоф.рени, Пияници, нар.комани и педдрази( лесбиийки ) ???
78
0
 
0
 
! Отговори
Долу МАСКИТЕ 2 преди 2 години
Вие ПУСКАТЕ разни араби, не.г.ри и китайци да се ВЛИЗАТ в РЕСТОРАНТИ, ДИСКОТЕКИ и футболни СТАДИОНИ, БЕЗ маски, а в същото време искате българите да носят маска като влязат в магазин да си купят нещо ????Трябва да СПРАТ климатиците в Парламента, за да НЕ харчите ток и за да видим на кой му е студено и кои оли.гоф.рени ще носят маски при 40 градуса жега...Всички с арабски маски да се МАХАТ от Магазините и парламента !!!