Лукашенко заплаши с Трета световна война, ако Западът не седне за преговори

Той обеща нов президент на Беларус "много скоро"
9 авг 2021 18:00, Нели Христова
118
Лукашенко заплаши с Трета световна война, ако Западът не седне за преговори
Снимка: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова Запада да седне на масата за преговори, в противен случай "може да се затъне по такъв начин, че няма да има връщане назад", посочвайки риска от трета световна война.

Великобритания въвежда санкции срещу Беларус, които, наред с други неща, са насочени към предотвратяване на полети и кацания на беларуски авиокомпании във Великобритания. По-рано Лукашенко, коментирайки британските санкции срещу Минск, призова Лондон да се "откаже от санкциите" и нарече британските власти "привърженици на американците".

"Санкции? Добре, налагайте, налагайте! Ще изчакаме - ще видим до какво ще доведе това, ако не се вразумите. Трябва да се успокоим, да се вземем в ръце и да помислим как можем да излезем от тази ситуация. Чуйте, вие ще разгърнете трета световна война. Какво, тласкате ни заедно с руснаците към това? Искате да победите в тази война? Няма да има победители. А ако има, това няма да сте вие. Така че, успокойте се. И нека, докато търпеливо преминем през всичко това, да седнем на масата за преговори и нека започнем да говорим за това как да излезем от тази ситуация. Защото ще затънем толкова много, че няма да има път назад", каза Лукашенко, коментирайки новите санкции на Обединеното кралство срещу Минск.

Лукашенко заяви, също така заяви, че "много скоро" друг човек може да го замени като президент на републиката.

"Израснах в тази страна, тя израсна в мен. И не разбирам как мога да живея: да се пенсионирам или да правя нещо друго - това още не си го представям. Това не означава, че съм се вкопчил и до посиняване на пръстите ще се държа за президентското кресло. Не. След мен ще дойдат други хора, даже много скоро", каза Лукашенко на среща с журналисти и представители на обществеността.

"Няма нужда да се гадае кога Лукашенко ще си тръгне и т.н. Много скоро", добави той.

Президентът на Беларус смята, че политическите сътресения, с които страната се сблъска преди година, са показали, че в момента има около 15-20 души, които са достойни да ръководят страната.

"Всички те са наясно кой може да бъде президент", каза той. „Оказва се, че имаме 15-20 души, които могат да бъдат президенти."

В същото време Лукашенко отбеляза, че всички те са "донякъде подобни" на него.

"С тяхната лоялност към страната те са надеждни. И мнозинството, определено преобладаващото мнозинство, ще гласува за тях", каза той. „Всичко ще бъде на равни начала, но прагматичните, нормални хора ще победят в Беларус“, сигурен е президентът, а опозицията, по думите му, „няма перспективи“.

Президентът на Беларус заяви още, че въоръжените сили на Русия ще бъдат разположени в републиката в случай на заплаха от разгръщане на нова световна война, но в момента няма нужда да се създават руски бази в страната.

"Ако е необходимо, тук няма да има само база, всички въоръжени сили на Руската федерация ще бъдат разположени тук. При какви условия? В случай на опасност от разразяване на трета световна война“, обясни президентът.

Той отбеляза, че Русия никога няма да разположи ядрени оръжия в Беларус, няма смисъл от това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
4
 
! Отговори
шемет небесен преди 2 години
Тоааа май е дишал малко повече лепило.
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
светът бавно, но сигурно върви към световен конфликт. Прекалено много станаха държавите с ръководители, които нямат връзка с централния мозък.
77
3
 
4
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Ей не порасна тоя Лукашенко бе още припка при батко да го защитава срещу закачилите го
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако е необходимо, тук няма да има само база, всички въоръжени сили на Руската федерация ще бъдат разположени тук." Естествено. Всеки, който се заблуждава, че в Беларус управлява Лукашенко е наивник: там управлява Путин, на когото Лукашенко е само верен слуга и независимо от това дали в Белорусия народа иска нещо друго, ще стане каквото Путин нареди.
75
7
 
11
 
! Отговори
Гай Баньо преди 2 години
Русофилите са с лоботомия 99 ниво.Заради такива типове ни пада общото iq.Как да не ви изгоним?Освен че сте простодушни и заблудени хора сте и придатели.Чемоданите...казах!И отивайте да ближете на Лукашенко мустаците и рошколите на ***,предатели!
74
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукашенко говори умно - опасно е да се подклажда ядренна воина
73
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада иска да си играе на санкции с Лука, той ги плаши с гъбки. Жалкото е че жендарите не осъзнават риска. Какво им дреме за Бяларус, че да се занимават със санкции? И да рискуват Лука да им тръсне един военен конфликт?
72
7
 
7
 
! Отговори
Западнали тролове преди 2 години
А аз попаднах на една книжка, казва се история, вътре пише че един такъв австрийски "историк" се е гръмнал, "червенокожите" са го навряли в мишият му бункер.
71
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 90та година никой не заплаши СССР с нищо. Въпреки, че кочунистите не спираха да пищят всеки ден как Западът щял да ги напада. И дакрая се сгромолясаха бец пушка ***. Защото системете им беше изгнила отвсякъде.
70
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния комунист ненормалнк Лукашенко се изживява като господ. Президент не се избира от бившия сатрап, а от народа на Беларс.
69
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бацко отбеляза, че Русия никога няма да разположи ядрени оръжия в Белорусия. Руският ВМФ разполага с безжалостния ликвидатор на русофоби, носителят на "Посейдон"-и, АПЛ "Белгород".
68
7
 
10
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
И сега,да треперим ли,или да трептим?И този е слънчасъл...
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 80 - цитирай ги тези "закони", защото това си го извади сега точно от ***.
66
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 72 що? Великата Русия кого бие? Грузия, Латвия, Литва, България. Турците им застреляха посланик свалиха им самолет е въртолет. Ама не им стиска на руснаците.
65
10
 
4
 
! Отговори
ЦЪ-ЦЪ-ЦЪ преди 2 години
Трета Световна? Беларус? Майко Мила Богородице! Та, нека пак изброим държавите с ядрено оръжие:САЩ, Русия, Обединено Кралство, Франция, Китай, Индия, Пакистан, Северна Корея, Израел!!! ИЗРАЕЛ!!! Държава колкото България! Ама има ядрено оръжие! Ама не признава! Ама и не отрича! Значи има! Ами Беларус какво има??? ДЖАНКИ!!!
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 81 Значи е време да заминеш за Русия или Белорус.
63
11
 
5
 
! Отговори
пффф преди 2 години
Те му налагат санкции, защото нарушава международни закони, без изобщо да го заплашват по военен път, той подскача и заплашва със световни войни. И, което е по-важното, казва "ние и руснаците", защото и тях никой не ги заплашва с военна сила, а имат наложени санкции, заради други нарушения на международното законодателство, а според думите на техния вожд, санкциите дори не ги усещали. Така че - вече ясно се вижда кои са психически неуравновесените индивиди, но с доста власт.
62
10
 
1
 
! Отговори
Гай Баньо преди 2 години
Освен русофили явно са се навъдили и белорусофили ахаха Чемоданите и ***...В България не искаме рускопоклонници и предатели.Ние сме с и за НАТО и ЕС.Който не му харесва заминава при ВоваПодкин и Чесънченко.
61
0
 
8
 
! Отговори
РОКИ преди 2 години
право куме в очите, победител няма да има
60
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада бие слабите. Бие индианците, ннегрите, талибаните, туарегите, бушмените.