Хакери пращат фалшиви мейли от името на БНБ

Потребителите да не отварят съобщението или прикачените файлове
9
 Хакери пращат фалшиви мейли от името на БНБ
Снимка: БГНЕС

БНБ предупреди, че от нейно име се изпращат злонамерени електронни съобщения за получен валутен превод. Имейлите са опит за фишинг атака, като в тях получателите се приканват да следват указанията в приложен линк, пише БГНЕС.

"Българската народна банка няма регистрирани имейл сървъри в домейни от типа bnb.bg и не изпраща до гражданите съобщения с подобно съдържание", категорични са от централната банка и предупреждават, потребителите да не отварят съобщението или прикачените файлове, защото има опасност да станат жертва на компютърна измама.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: БНБмейл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През месец юли получих два имейла от Райфайзен банк.Не съм ги отварял и не съм клиент на тази банка.
6
0
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Браво!! Едва ли някой би се сетил нещо подобно. Много яко си ги прецакал всички. Заслужаваш да ти се вдигне поне двойно заплатата. Шефа обаче не го оценява, нали? Нищо, той ще страда впоследствие.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм получавал съобщения не от БНБ, а от пощенска и райфайзен банк. Не съм клиент на нито една от двете. Не съм ги отварял само ги изтривам
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНормално е за безмозъчните герботролове да разсъждават в порядките на комунистическа и елементарна логика. На теб явно Бойко ти е плащал заплатата, щом твърдиш подобни дебилизми. На мен лично заплатата не ми я определя, нито плаща изпълнителната власт, президента, министър, кмет и т.н. живеем в услоивята на пазарна икономика и единствените калъфи, които очакват някой отгоре да им хвърля пачки са ментално дефицитни. Като теб и оная комунистка, която питаше "кой ще ни даде париии???"
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина трябва да си зверски ***, за да се хванеш на това. БНБ е централна банка, а не търговска, занимава се с емитиране на пари и други държавни функции. Гражданите нямат сметки в БНБ, нито някой може да ви превед пари оттам. Боже, боже, какви елементарни същества живеят у нас. Такива индивиди кихат по 10-ки хиляди евро на измамници, което повдига един сериозен въпрос - откъде имаш толкова пари, ако си тотален uмбецил?
2
2
 
0
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 2 години
нищо им няма, нека отварят и получат превода! тъпаааци!
1
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е част от Промяната на президент Румен Радев! Радвайте се, ликувайте, празнувайте - сега живеете п - добре от всякога, защото откакто ГЕРБ ги няма, заплатите ви се повишиха трикратно, а цените са по - ниски от всякога! Само прогрес, хубави събития и безкрайно щастие под патронажа на Румен Радев, издигнат от партия БПП / БКП, която активно криеше за аварията в чернобил!