Северна Корея излъчи Олимпийските игри дни след техния финал

Пхенян този път не изпрати делегация
13 авг 2021 10:30, Нели Христова
26
Северна Корея излъчи Олимпийските игри дни след техния финал
Снимка: БГНЕС

Два дни след церемонията по закриване на Токио 2020, Северна Корея най-накрая излъчи Олимпийските игри.

Според местни новини, Корейската централна телевизия е излъчила тази седмица 70 минути женски футболен мач между Великобритания и Чили. Двубоят всъщност се игра на седмици по-рано - на 21 юли.

Северна Корея преди това е излъчвала Олимпийските игри няколко дни след церемонията по откриването й, според Йонхап.

През последните години Азиатско-тихоокеанският съюз за радиоразпръскване предлага на Пхенян кадри от игрите чрез партньорство с южнокорейската телевизия SBS, според американския технологичен блог North Korea Tech.

Не е ясно откъде са взели тазгодишните кадри.

Северна Корея не изпрати делегация на игрите в Токио 2020, заявявайки, че иска да защити своите спортисти от COVID-19.

Пхенян казва, че няма случаи на вирус, но експертите са на мнение, че това е малко вероятно.

Решението КНДР да не участва, сложи край на надеждите на Южна Корея да използва Игрите за взаимодействие със Север.

През 2018 г. Северна и Южна Корея влязоха в общ отбор на Зимните олимпийски игри, което доведе до поредица от исторически срещи на върха.

Северна Корея изпрати 22 спортисти на зимните олимпийски игри в Южна Корея - заедно със сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, - ход, който помогна за започване на дипломация с Южна Корея и САЩ.

Тази година отбелязва за първи път Северна Корея да пропусне Летни олимпийски игри от 1988 г., когато бойкотира игрите в Сеул по време на Студената война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"строят го същите дето ни "освободиха" от оня миналия (уж) комунизъм и дето се кълнат в демокрация, зел. сделка, клим. тъпни и ваксини" ---------------------------------------Мечтаха го, планираха го и го строиха, но от има-няма 10 години яко буксуват. Сега в света се наблюдават три центъра на проектиране на сила и управление - ляв, десен и балансьор /РФ/ по средата.
23
0
 
0
 
! Отговори
Радо преди 2 години
До Анонимен 5Искам да съм нормален,а не болен мозък.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименГоркия промит мозък - цял живот смята, че проблема с комунизма бил жигулито, връзките, лозето и т.н. глупости. Комунизма ще го видим много скоро и той няма да е дефицитни стоки, панелки, москвичи и пр. Ще бъде абсолютния глобален тоталитаризъм, единно правителство, глобален рестарт, ваксини, световна религия, контрол над мисълта и други изненади. Жокер - строят го същите дето ни "освободиха" от оня миналия (уж) комунизъм и дето се кълнат в демокрация, зел. сделка,клим. тъпни и ваксин
21
3
 
3
 
! Отговори
До Авторката преди 2 години
Е. И...На теб какъв ти е проблема ?
20
2
 
4
 
! Отговори
В паралелна вселена преди 2 години
Всички олимпихски титли биват спечелени от великия вожт на северна корея! 2 и 3 място също са за вожда тъй като всики медали по право му принадлежат. Понеже вожда няма как да завърши на друго совен първото място решават бронзовите и сребърните медали също да станат златни и така великият вожд завършва едновременно на три първи места във всяка дисциплина на олимпийските игри!
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ ЩЕ ДРУГАРА ДА ПРОДАДЕ ГУМИТЕ ВИДИН, А НИ ПРОДАВА ТУК НЕКВА ПЕЩЕРНА РУСКА ПРОПАГАНДА... И ТЯ КОЛКОТО ГУМИТЕ ВИДИН СТРУВА...
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 5 Жигули чисто ново от мототехника - правиш вноска и след 10 години я получаваш.После ходиш до лозето с нея да копаеш като ненормален за да вържеш бюджета на семейството.Гуми от Видин - купуваш с връзки, с форма наподобяваща кръгла. Като влезеш в първата дупка и вадят балон.Това беше комунизма - концлагер с уж работещи заводи, но дефицит на всичко.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСКАМ ТОЯ ДРУГАРА С ГУМИ ВИДИН ДА МУ ГИ ДАМ ТИЯ ГУМИ , ДА ВИДЯ КЪДЕ ЩЕ ГИ ПРОДАДЕ??? ТО ТАКА ДА ПРИКАЗВАШ НА 2 МАСТИКИ Е ЛЕСНО...
16
1
 
5
 
! Отговори
ДО 5 преди 2 години
А ИСКАШ ЛИ 50$ МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА И ДЪЛГ 150% ОТ БВП???
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 Е, че не приемаме ли бежанци бе жалко комунистче просто? Ама защо трябва любимите ти диктатори да си гонят собствените народи?
14
5
 
8
 
! Отговори
ДО9 преди 2 години
А ТИЯ ЗАТВОРЕНИТЕ КОРЕЙЦИ МИСЛИШ ЛИ, ЧЕ ИМАТ ПОГЛЕД ВЪРХУ СВЕТА И ИНТЕЛИГЕНТНОСТ? ТЕ НЕ МОГАТ ДА БОРАВЯТ С КОМП ИЛИ СМАТФОН, НЯМАТ ШОФЕРСКИ УМЕНИЯ, ЩОТ НЯМАТ КОЛИ... НЕ МОГАТ ДА ИДАТ В ЦИВИЛИЗАЦИЯТА, НАПРИМЕР КАТО МЕН ДА ПОСЕТЯТ ВЕНЕЦИЯ И БУДАПЕЩА. И ТН.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 5 Заминавай за Северна корея. Там ще си щастлив.
12
3
 
12
 
! Отговори
олимпийски комитет преди 2 години
По севернокорейската телевизия съобщиха, че севернокорейските олимпийци са спечелили 99.5% от медалите.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРИ ТАКАВА НОВИНА ДА ГИ ЗАЩИТАВАШ... ИМАЙТЕ МАЛКО ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО, РУБЛЯЦИ!
10
9
 
8
 
! Отговори
до Solar Power преди 2 години
Това си беше част от цедката, искаш академично образования - ще гладуваш за него. А сега какво е - всеки келе6 с 2 неврона мозък взема диплома, къде я купува, къде я фалшивицира и академичното образование в България вече не струва 5 пари. Обаче сме демократи, пиеме квалитетно уиски и нагъваме бабани и други работи, майната му на здравето и наднорменото тегло.
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от тия. Спрете да излъчвате какво правят и може да се осъзнаят. Ама медийното внимание ги възвеличава. Иначе не знам как живеят точно. Само пропаганда.
8
5
 
9
 
! Отговори
do 5 преди 2 години
Като те чета, май основния ти приоритет е сигурната ти заплатка. И да, всички наоколо да са еднакво на твоя хал - търкаляки се на жигулката.
7
8
 
16
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: За жигулите трябва да се запишеш и да почакаш 10-ина години :) Може да ти мине мерака после .... хахахахаСъс заплатката от 120лв. едвам се плащаше студентската квартира в Свищов от 50лв. Мерси за рая към който ми предлагаш да се върна ще пропусна :)
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не искаш да приемате бежанци? Нали сте демократи, бе? Нали сте борци за човешки права, бе? Нали по цял ден ревете, че в Русия се ограничавали човешките права. Демократите трябва да приемат бежанци, иначе Меркел и Байдън ще се разсърдят. България да приема афганистанци, нали е евроатлантичка, нали е хуманистка и реве за Навалви.
5
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не ме интересува сев. корея... искам си автомобил жигули 1200с чисто ново от мототехника с гуми произведени Видин искам си работещи заводи щастливи и осигурени работници и да имам сигурна заплата и да няма крадци просяци бедни хора и хора които си продават бъбреците нещъ ви демокрацията наркотиците измамите крадливите политици нещъ ви окрадените еврофондове магистралите на дупки вече за ремонт скъп ремонт крадене нещъ ви догани боко сараи измами фалшивите ви кренвиши нещъ и подпорните ви стени