Първи случай на напълно ваксиниран, починал в Гърция

Мъжът спазил всички мерки, нямал симптоми
Обновена: 15 авг 2021 16:10 | 15 авг 2021 16:00, Веселина Йорданова
286
Първи случай на напълно ваксиниран, починал в Гърция
Снимка: БГНЕС

Гърция регистрира първата смърт на напълно ваксиниран пациент срещу COVID-19 без основни симптоми, заяви служител в една от водещите болници в страната в неделя.

"Имаме първата смърт на напълно ваксиниран пациент ... това беше първият сред (около) 13 000 смъртни случая в Гърция", каза Никос Каправелос, директор на едно от отделенията за интензивно лечение на солунската болница Папаниколау, пред Open TV.

Мъжът, описан от гръцките медии като 70-годишен зъболекар, нямал основни здравословни симптоми, каза Каправелос, цитиран от БГНЕС.

Той е спазил всички предпазни мерки, а съпругата и децата му също са били ваксинирани, каза лекарят. Над 13 200 души са починали от вируса в Гърция, със средна възраст 78 години.

Има опасения, че завръщането на стотици хиляди туристи в градовете през есента ще предизвика четвърта пандемична вълна в страната.

Новите случаи на коронавирус скочиха миналата седмица, достигайки над 4000 в сряда от около 2800 през предходната седмица. На гръцките острови са отбелязани някои скокове на инфекция. Миконос влезе в комендантски час през юли след буря от случаи. Подобни ограничения бяха наложени в Закинтос и в два града на Крит през последните дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете ми как личен лекар с над 2000 пациента, е ваксинирал около 35?Лично той ми го каза - просто не иска да инжектира нещо, което няма никаква представа какво е - след това ще се стовари на неговата глава... Всички останали смятат така... Нека си върви пропагандата, всички я възприемаме като бял шум...
245
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиологЯ ти пробвай да преведеш Fake news
244
0
 
12
 
! Отговори
Ще е преди 2 години
ще е последен случай за който собщават за всички останали няма да признават нищо и ще отричат!!!
243
3
 
17
 
! Отговори
Геноцид преди 2 години
Моите съболезнования, но това е само началото. Така казват медицинските експерти в докладите които публикуват, но за тях не се говори в медиите. Медиите обслужват корпоративните интереси на фармацевтичните компании.Графеновия оксид и безконтролното генериране на спайк протеина е една цъкаща бомба в човешкия организъм. Търсете информация, четете и мислете... Не участвайте безвъзмездно и изцяло на лична отговорност в медицински експерименти.
242
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Перилни препаратиИмаш грешка- перилни прпарати пият по на североизток например много е популярен боярщика
241
0
 
8
 
! Отговори
Да преди 2 години
Няма да е и последен!
240
1
 
8
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Обикновено се казва единствен случай, а не - първи. Май нещо ни намекват.
239
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още в началото е съобщено, че е бил напълно ваксиниран срещу ковид, без основни симптоми (разбирай на ковид) и взел, че умрял.
238
1
 
6
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Щерю Кое му е неясното? Ковидът задълбочава вече започналите болестни процеси ж организма на човека. Ако човекът е здрав, няма какво да се влоши. Ако човекът има някакви болести, които сами по себе си не водят до смърт, то се разболява, но не умира. И ако човекът е болен от болести, които и без ковид са смъртоносни, то умира. Не случайно най-много починали с ковид са със сърдечно-съдови заболявания. Това са и най-многото починали преди ковида в България -70 000 годишно.
237
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дърт - Защо спряха хинина в аптеките. - ________ -Трябва да попиташ за това Домуса или друг, който е собственик на фабриката за хинин. По същите причини няма и пеницилинови препарати, които с голямо лечебно значение, но са евтини и следователно не преставляват интерес за собствениците.
236
5
 
8
 
! Отговори
Перилни препарати преди 2 години
Не се блъскай народе , има за всички само си спазвайте реда на опашката. Реклама - Само по 200 гр. от нашата родна Белина сутрин обед и вечер и къорав вирус и бактерия , а камо ли COVID биха припарили до Вас . Купувайте само родното.
235
4
 
16
 
! Отговори
Дърт преди 2 години
Защо спряха хинина в аптеките. Питах много лекари и фармацевти, но никой не можа да ми отговори. Има някакъв заговор, но и специалистите не знаят.
234
0
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Има много важни и ключови неща, които лекарите не знаят за ковид-19. Защо едни хора го карат без да разберат даже, втори - без големи усложнения, трети се влошават сериозно, а други - умират? Това си остава неясно...
233
2
 
17
 
! Отговори
@ малеее преди 2 години
Не, не, не мога! 78 годишна средна смъртност и правят този цирк с блокади и маски, майко мила! Представям си да дойде някоя истинска зараза или война!
232
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, явно експерименталните препарати не са пътят към безсмъртието. Човек, и двойно ваксиниран, умира и друг се ражда.
231
2
 
6
 
! Отговори
nina преди 2 години
70 годишен,умрял след ваксинация,иначе -здрав като канара. Абе защо не си подбирате новините???Иначе дядото сигурно е бил атлет и бягал по 10 км 4 пъти седмично.
230
2
 
25
 
! Отговори
Подготовка преди 2 години
Подготвят хората, че дори ваксинирани трябва да носят маски и да си стоят затворени по домовете и също така без брой нови локзауни.
229
3
 
5
 
! Отговори
Един е недостатъчно преди 2 години
За да приеме като статистически значимо трябва да има повече такива случаи да кажем 1000 да стигнат 10 000 дори 100 000 и тогава вече може и да го признаят за проблем при ваксините. ТАКА РАБОТЯТ САМО НА ЕДРО С ГОЛЕМИ ЧИСЛА.
228
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се ваксинирам като предложат продукт, който защитава 100% и няма странични ефекти. Иначе да ме задължават да го направя е някаква форма на извращение. Не могат да гарантират нищо, но иначе задължително. Все едно сме в казармата.
227
5
 
9
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
И как ги преброиха тия 13 200 случая починали неваксинирани в Гърция??? С PCR тестове ли са проверявали починалите от разни болести и старост?? Я ми преведедете това: PCR Test BANNED by FDA as 'Ineffective', Giving too many False Positives and Unable to Distinguish between COVID and Flu// Май вече само ваксинираните с две дози умират от естествена смърт или други болести. Скоро ще са, само тези с трета бустерна, четвърта , пета...! А неваксини и ваксинирани без бустерите - разбира се от ковид