Почина основният заподозрян за убийството на Георги Марков

Полицията съобщи, че няма никакви улики за насилствена смърт
43
Почина основният заподозрян за убийството на Георги Марков
Снимка: БГНЕС

Почина основният заподозрян за убийството на Георги Марков, съобщи австрийската национална информационна агенция АПА.

Италианецът с датски паспорт Франческо Гулино е бил открит мъртъв в жилището си в австрийския град Велс от свой приятел. Лекар е потвърдил смъртта на 75-годишния бивш таен агент.

Полицията съобщи, че няма никакви улики за насилствена смърт.

Гулино, който от 2010 г. се занимавал с търговия с антики във Велс, винаги е твърдял, че няма нищо общо с убийството на българския писател дисидент в Лондон през 1978 г., отбелязва АПА. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната лъжа! Оставете човека да почива в мир! Приближен на властта, та дисидент... дрън-дрън. Тъпите комунисти решили да го убият в Лондон, а не в БГ, за да разбере целия свят. Имайки предвид, че по писания и спомени на негови приятели и познати се е прибирал често в родината... Също като Кирил Маричков - властта му забранявала да изнася концерти, ама той изнасял по 130 годишно!!!???
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ско ГМ не беше убит, нямаше да е герой. Днес заставят децата да го четат, утре ще се запитаме: всъщност какво толкова е написал? В други ден ще забравим, също както за Калитко. Дано някоя куха глава не реши да му маха паметника на журналист. Тия злодеи на историята
26
0
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
То това четиво не е за такива като теб.Чету Овчарчето калитко напр.имер.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички убити журналисти са погубени само защото говорят и пишат истината.Няма продажен журналист който да е убит за това че пише и говори лъжи срещу заплащане.Георги Марков го убиха дори когато беше вече избягал в изгнание.Убиха го нашите служби,защото при една моментна смяха на власта/преврат/ в България,той щеше да е човекът който да организира и създаде новото Правителство.Дори би станал и Президент на България.Всички са го харесвали,и е бил ,,добре дошъл'' на всякъде по света.
24
5
 
6
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
Чел съм малко от неговите задони репортажи - абсолютна тъпня! Не знам кой и за какво го е гръмнал, но едва ли е за писателските му напъни.
23
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Георги Марков - един от сценаристите на "На всеки километър" _ Какво да приказваме повече за човека. От типа хора които никой не харесва но всеки иска да използва. Края му е съвсем логичен и кой го е направил няма никакво значение
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мъртвите - или истината, ли нищо (забрава!). Предпочитам истината! Той беше негодник и новите му стопани решиха да се отърват от него. И понеже освен негодници са и некадърници, съчиниха историята със съчмата, нали преди тях е имало и големи английски писатели на криминалета. Конан Дойл, Агата Кристи, Джон Льо Каре. Ама сега са слаби мозъци и сътвориха пълна и-диотщина. Нямам време, а и ми се спи да ги опровергая!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чепига: Операцията протече нормално, другари!Рапорт даден!
20
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г.Марков беше толкова мощен,че сам беше в състояние да смачка цялата комунистическа номенклатура от ЦК-то,барабар със службите на ДС и инструкторите им от КГБ.Той беше толкова опасен,че се наложи да го ликвидират извън граница в заточение защото дори и от там клатеше устоите на комунизма със своите радио-предавания.Тодор Живков го беше много срам да дава обяснения на чужди дипломати и журналисти.Г.Марков е ,,Най-кадърният Политик в България на 20-ти Век''. Писател,политк,дипломат.
19
5
 
13
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 2 години
Денят на смъртта на Георги Марков " съвпада с рождения ден на другаря Тодор Христов Живков. Какво съвпадение, каква случайност. :) Да се е усетил навреме и да запраши зад океата. Там такива работи с имигрантите им не стават.
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Велд или Луелс!!??
17
1
 
13
 
! Отговори
Aгент Пикадили преди 2 години
Дошъл в на почивка в БГ. Съден за валутни престъпления и вербуван от ДС. Другарите половници му казват: "Или работиш за нас, или отиваш за 30 години в пандиза". С помощта на КГБ изработват българския чадър, слагат отрова рицин и го пращат в Лондон да бодне Джорджи Марков. След туй му дават държавна пенсия, безплатни почивки по курортите на НРБ. Накрая като го разкариха кой е, се правеше на хахав и вика: "Кой е тоя вашия Марков ли, Макаров ли? Не съм го чувал. Нямам нищо общо с този случай". :)
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Светозар Тъй де, може да е решил да си поотвори устата, и да е станала белята...?
15
4
 
7
 
! Отговори
Стават грешки преди 2 години
Да не са го почерпили с новичок работодателите, като за последно?
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАСС какво казва
13
3
 
5
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Скоро се бях сетил за този човек. Покрай рождения му ден, на 31 май. Все се надявах, че към края на живота си може да си отвори устата и да разкрие случая в детайли. Може би е починал внезапно.
12
12
 
5
 
! Отговори
Euroslayer29 преди 2 години
С нарастващо нетърпение очакваме в следващите десетина години да има подобни новини и за поне три от петте чудовища в бели престилки,които преднамерено и за пари заразиха с генномодифициран ХИВ вирус(СПИН) цели 459 деца и 21 майки през 1998г. в Бенгази,Либия!Кристиана-ти ще си първата барабар с Нася!
11
6
 
7
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 2 години
Защо англичаните не са издали смъртен акт на Г. Марков? И до сега няма документ за смъртта му.
10
5
 
4
 
! Отговори
КГБ преди 2 години
Може да е дело на Путин,когато е бил юноша.
9
5
 
1
 
! Отговори
Хасан преди 2 години
Нее, Рашков ефенди