Сребърна медалистка от Токио продаде медала си, за да спаси дете

Мария Андрейчик организира търг за набирането на средства
19 авг 2021 07:35, Ния Христова
11
Сребърна медалистка от Токио продаде медала си, за да спаси дете
Снимка: БГНЕС
Полякинята Мария Андрейчик пусна на търг сребърния си медал от Олимпийските игри в Токио, за да събере средства за операция в САЩ на 8-месечния Милош, който страда от порок на сърцето, пише БГНЕС.
 
Хвърлящата копие състезателка обяви във Фейсбук, че възнамерява да организира търга с единствения олимпийски медал в кариерата си.
 
По-късно 25-годишната Андрейчик съобщи в социалната мрежа Инстаграм, че медалът е продаден на търг от Zabka (верига супермаркети в Полша).
 
Като част от благотворително събитие бяха събрани повече от половин милион злоти (повече от 100 хиляди евро) за операцията на детето, написа още спортистката.
 
Компанията Zabka обяви в Туитър, че са взели решението да покрият всички разходи по операцията на детето и да върнат медала на Мария заради доблестната й постъпка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медалът сребърен, сърцето златно.
9
2
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
В затвора около вас със сигурност имат нужда от книги.Има едни дечица със специални грижи, те немогат да се движат,често са напикашкани, защото няма персонал да се грижат за тях и децата от домове за сираци ги посещават и дават всичко от себе си з тях......Благодаря за вниманието!
8
3
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Соколов, ако вие бяхте на мястото на Стефка, щяхте ли да си тръгнете от поста след да речем 3 или 5 години?Стефка е поставила рекорд,който все още е непогасим.Постъпката на полякинята е велико дело, голям пример и са благословени хората, които я познават.Никой не е длъжен да прави, каквото и да е било. За последно кога нахранихте сираците, които са близо до вас? Посетихте ли ги, питахте ли домакинката от какво имат нужда? Обикновено имат нужда от плодове и играчки за по малките.В затвора имат
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета мненията, на някои хора(като ***) като че ли всички в този свят са някакви далавераджии и измамници , и всичко е нагласено , и си правят пиар. Но добре си е удебилил името.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво 💪
5
8
 
12
 
! Отговори
Орлин Соколов преди 2 години
А навремето кака ви Стефка се кефеша на двата мерцедеса пред тях,и днеска никой не може да я намери.Ако че го играе ,,големия бос''.Който е захапал държавната бозка,не я пуска докато му не отрежат главата.питайте го Бобито за какво става въпрос.От 40 години са все идни и същи в БФС.Умиране има,оттърване няма от тия ***.
4
1
 
31
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Огромна Андрейчик! Истински спортист и човек! Даже ще й върнат медала :)
3
17
 
7
 
! Отговори
До 1,2 преди 2 години
Видимо си от електората на жалкия фигурант
2
4
 
24
 
! Отговори
ДЕБИЛ преди 2 години
Медалът отдавна вече е обратно при нея!
1
23
 
11
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Еми, не е като в Богата България, да ти дадат Милиони от Парите на Народа от Данъци!