Арестуваха стотици протестиращи срещу мерките в Австралия

Над 4000 демонстранти бяха разпръснати, има и ранени полицаи
21 авг 2021 14:08, Петя Славова
109
Арестуваха стотици протестиращи  срещу мерките в Австралия
Снимка: БГНЕС

Полицията в Австралия арестува стотици протестиращи срещу ограничителните мерки в Мелбърн и Сидни, а страната регистрира своя най-голям брой заразявания с коронавирус за един ден от началото на пандемията.

Седем полицаи бяха ранени при сблъсъци с демонстрантите. В Мелбърн органите на реда използваха лютив спрей, за да разпръснат над 4000 протестиращи.

Полицията попречи на по-малки групи демонстранти да се съберат в Сидни.

Органите на реда в щата Виктория казаха, че са арестували 218 души в щатската столица Мелбърн. Издадени са 236 глоби, а в ареста са оставени трима души за нападение срещу полицията. Арестуваните са заплашени от глоби в размер на по 5452 австралийски долара (3900 щатски долара) за нарушаване на разпоредбите за общественото здраве.

Полицията в щата Нов Южен Уелс, на който Сидни е столица, заяви, че на 47 човека са повдигнати обвинения, сред които нарушаване на разпоредбите за общественото здраве или оказване на съпротива при арест. Наложени са над 260 глоби в размер от 50 до 3000 австралийски долара, съобщава БТА.

Сидни - най-големият австралийски град с население над 5 милиона души, е под строги карантинни мерки от над два месеца заради разпространението на вируса. Мелбърн - вторият по население град в страната, също е под ограничителен режим.

Стотици хора също така протестираха мирно в Бризбън, където не са наложени карантинни мерки.

Австралия отчете днес рекордните 894 новозаразени, като повечето от тях са в Сидни, където е епицентърът на разпространението на варианта Делта.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По зле и от управата на талибаните се случва в цивилизования свят с тия забрани. Прекаляват с терора си вече
53
19
 
2
 
! Отговори
Не ни разсмивайте преди 2 години
Заглавието е такова, че трябва да се убедим, че има полицейско насилие в Австралия над огромен брой протестиращи срещу "новия ред" будни австралийци.А то се оказва, че полицията глобила някакви, които явно са си го заслужили. Това е поредното подвеждащо заглавие из нашите медии.
52
0
 
14
 
! Отговори
А преди 2 години
Естествено, трябва да се поиска и оставката на Главния Прокурор на Австралия !
51
1
 
13
 
! Отговори
А преди 2 години
Иначе Путин бил диктатор..., но това между другото! Важното е, че сега Парламентът им трябва СПЕШНО да се събере във връзка с полицейското насилие, и да бъдат поканени там пострадалите демонстранти, за да се оплакват и ронят крокодилски(австралийска порода) сълзи !!!
50
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво разбрахме от новината? Има-няма и 900 случая в 25 милионна Австралия е най-големият брой новозаразени (за срав нение ние си вървим с над 1300-1400 последните дни, а сме само няма и 7 милиона. Протестирали някакви 0.08% от населението на 5 милионен Мелбърн, че имало мерки. Част от тях протестиращите са били явно агресивни. Друго?
49
4
 
11
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Мухахахах австралия като верен слуга на чайна действат по комунистически. Още малко и ще вадят танковете като навремето в чайника. Или тука ще коментират ,че това е фашизъм :D. УЖАС !
48
3
 
3
 
! Отговори
Абориген преди 2 години
We must not comply!!!!!
47
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са под домашен арест вече година и половина. Даже съм ъчудрн, че издържаха толкоеа дълго на този откровен фашизъм. Иначе големи "либерали" упраеляват, ако ги питате. хахах
46
1
 
8
 
! Отговори
Дааа преди 2 години
До ха хаИ да си вземе прашката хаджигенов и бабикян яицата и да заминават да ги учата на толерантност.
45
7
 
0
 
! Отговори
до славянин преди 2 години
И кога ще стане това ? Чакай да позная - "Скоро и тогава няма да ти е смешно", нали ? Ама няма да кажеш кога е това "скоро", въпреки че явно си наясно с всички световни заблуди и ги разбираш идеално.
44
6
 
20
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Потресени сме от полицейското насилие, видно от снимката. Това е невиждано варварство. Хаджигенов, Бойкикиев и Бабикян веднага да хващат самолет за Австралия да им обяснят и там как се процедира с протестиращи.А, да не забрави да извика и тамошния главен прокурор -може от него да понаучи още нещо.ХА-ХА-ХА.
43
24
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Не само бой за неваксинираните, затвор в изолатора, вързан с вериги за стена и целият му имот раздаден на бедните...Но това няма да стане))))))))
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после талибаните били лоши.
41
7
 
33
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
Избрах да не се ваксинирам. Не си рискувам здравето за никакъв сертификат.
40
16
 
6
 
! Отговори
Искра преди 2 години
препарата на Jahnsen Jonson&Jonson избрах, защото е еднодозов и веднага получавате сертификат. Не се чака един месец за втора доза, че чак тогава да се водите имунизирани.
39
2
 
11
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
И там ли милиционерите са оставили платените агитки да ги псуват и замерят 2 часа, изчакали са ги да си тръгнат и след това са скочили на десетина хилави студентчета? Или това се случва само при мутромилицията на Боцко?
38
5
 
6
 
! Отговори
ПУТИНОФИЛ преди 2 години
САМО ТАКА! ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ ТЕ СРЕЩУ ЗАКОННАТА ВЛАСТ! САМО *** ИН , ВЕЧНАЯ ДРУЖБА!!!!
37
28
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
КОЙТО НЕ СЕ ВАКСИНИРА , БОЙ БОЙ БОЙ!.....
36
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха! А тук нададоха вой до небесата за 2 шамара за 3 гамена... Да отиват в Австралия да бият... полицаите да ги видя, как ще им строшат кофите празни...
35
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко ли е пак виновен?