Арестуваха стотици протестиращи срещу мерките в Австралия

Над 4000 демонстранти бяха разпръснати, има и ранени полицаи
21 авг 2021 14:08, Петя Славова
109
Арестуваха стотици протестиращи  срещу мерките в Австралия
Снимка: БГНЕС

Полицията в Австралия арестува стотици протестиращи срещу ограничителните мерки в Мелбърн и Сидни, а страната регистрира своя най-голям брой заразявания с коронавирус за един ден от началото на пандемията.

Седем полицаи бяха ранени при сблъсъци с демонстрантите. В Мелбърн органите на реда използваха лютив спрей, за да разпръснат над 4000 протестиращи.

Полицията попречи на по-малки групи демонстранти да се съберат в Сидни.

Органите на реда в щата Виктория казаха, че са арестували 218 души в щатската столица Мелбърн. Издадени са 236 глоби, а в ареста са оставени трима души за нападение срещу полицията. Арестуваните са заплашени от глоби в размер на по 5452 австралийски долара (3900 щатски долара) за нарушаване на разпоредбите за общественото здраве.

Полицията в щата Нов Южен Уелс, на който Сидни е столица, заяви, че на 47 човека са повдигнати обвинения, сред които нарушаване на разпоредбите за общественото здраве или оказване на съпротива при арест. Наложени са над 260 глоби в размер от 50 до 3000 австралийски долара, съобщава БТА.

Сидни - най-големият австралийски град с население над 5 милиона души, е под строги карантинни мерки от над два месеца заради разпространението на вируса. Мелбърн - вторият по население град в страната, също е под ограничителен режим.

Стотици хора също така протестираха мирно в Бризбън, където не са наложени карантинни мерки.

Австралия отчете днес рекордните 894 новозаразени, като повечето от тях са в Сидни, където е епицентърът на разпространението на варианта Делта.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са изверги, усещам, че вече не мога да се събирам в кожата си! Даже не ми се прави клипче под колоните. И яйца чак не ми се хвърлят с прашката. Лауре, Лауре, колко мъка има на тоя свят, Лауре! Виж само как се гаврят с хората! Даже ръкавици за аналлиз са си сложили!
33
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39: Естествено, че са изверги. Както и тези, които те задължават да се ваксинираш.
32
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаджигенов, тия на снимката са изверги, нали?
31
4
 
25
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 2 години
За всичко са виновни евреите и техният стремеж към печалба !!!!!
30
3
 
34
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Има 3 правила които всеки трябва да спазва и научи - 1. На евреи не се вярва. 2. На полицаи не се вярва. 3. Не се ходи на МИРНИ протести. Такова нещо като мирен протест не съществува. Това е разходка на която овцете дори не блеят.
29
16
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Дамаджаната ако види тая снимка сигурно ще каже, че полицията на Австралия е недемократична, че мерките са изродсkи и всички полицаи трябва да бъдат уволнени и осъдени. Защото само в нашата чалготека наречена България и криворазбраната ни демокрация по полицаите може да се хвърля риба, свински уши, домати и камъни, да ги палиш със слама, а те трябва да седят мирно и да понасят стоически изстъпленията на лyмпeнитe
28
4
 
27
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 2 години
Вече ще има ваксина-спрей.Пръскаш си в нос -и готово Ще прилагат и на бебета.Ужас. За хиляди болести няма лек,само поддържащи скъпи хапчета-а тук за кратко време какви ли не варианти! И са без ползи.
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Чебурашкин да ни "светне" какво става в Австралия???? Мерките предприети там май заприичаха на китайските! -)))))))
26
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така. Вдигайте се на световен бунт срещу глобалния фашизъм. Това е спасението. Гадовеее ще се предадат.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в Русия няма никакви протести!!Русия е остров на спокойствието в света!!
24
4
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
По време на дискусията имаше призиви например при пандемия да се спре Интернет, за да не се разпространявала "дезинформация". От ЦРУ обаче възразиха - в днешно време интернетът е мястото, където всеки казва какво мисли. Не трябва да се спира, така по-лесно ще следим хората. Освен това: към края на дискусията, от фармацевтичните фирми някой каза - ние ще произведем ваксини, ако обаче хората не ни вярват, ако трябва ще ги слагаме насилствено!
23
3
 
23
 
! Отговори
Това е целта преди 2 години
Да има гражданска война и властите в един момент да обяват протестиращите за терористи и сепаратистити при което да наложат "временно" военно положение за да "номализират" ситуацията. После всички ще ядат дървото. Няма ваксинирани, няма неваксинирани...всичко под ножа. Ще почнат да ги вкарват в концентрационни лагери профилактично и от там директно в месомелачката.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Где го Сидниту?
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде го Сидней да каже, че всичко е лъжа и изобщо не е така?
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все по - често започват да се вдигат. Това е добре. И тези с промитите мозъци прогледнаха. На някой сметките му ще излязат криви.
19
8
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Тази работа няма да свърши скоро. Вижте "event 201", намерих го и с български субтитри. На 18 октомври 2019 Бил Гейтс сяда на банкет с представители на банкерските кланове (Рокфелер, Ротшилд, Морган и др.), с представители на ЦРУ, на ФБР, на СЗО, на световни фармацевтични фирми, здравният министър на Китай (!). И си разиграват "пандемия", според която трябва да умрат 50 млн. за 1 година. Просто е дразнещ цинизмът им! Казват например, че ако избухнат безредици, да се намеси армия и жандармерия!
18
3
 
40
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Властите там се грижат за здравето и сигурността на хората. Скоро ще почнат и да ги убиват за здраве! Според най новото изследване на СЗО при три куршума в гърба се получава добър стаден имунитет. А при пет куршума ставаш безсмъртен.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко и Гешев са кандидатствали и учили за ченгета - доброволно по собствено вътрешно убеждение.
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ченгето винаги ще е на страната на този, който му дава възможност да бие повече.
15
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът иска да свали режима в Австралия и да въведе талибански режим на антиваксърство и аборигение.