Али Хаменей: САЩ са източникът на кризи в Афганистан

Те се държат безсрамно по отношение на ядрената сделка, посочи още той
29 авг 2021 08:30, Красимир Ангелов
78
Али Хаменей: САЩ са източникът на кризи в Афганистан
Снимка: БГНЕС

Отговорност за кризата в Афганистан носят САЩ, които нахлуха в страната преди 20 години, заяви духовният водач на Иран аятолах Али Хаменей на среща с членове на новото правителство, сформирано от президента Ебрахим Раиси.

Според Хаменей доверието на хората в предишното иранско правителство е отслабнало и новият кабинет ще трябва да поправи ситуацията.

Духовният водач на Иран подчерта важността на воденето на активна външна политика и обърна внимание на необходимостта от укрепване на икономическия компонент. Хаменей подчерта нуждата от развитие на търговските отношения на Иран - главно с 15-те съседни държави.

Говорейки за изпълнението на ядрената сделка, Хаменей каза, че САЩ се държат „безсрамно“.

"САЩ се държат така, сякаш Иран се е оттеглил от споразумението, въпреки че Вашингтон пред цялата световна общност се отказа сделката. Те се подиграват на преговорите и европейците в крайна сметка действат по същия начин като САЩ", каза Хаменей, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ са най-голямото зло за човечеството още от началото на 20-ти век.
28
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаменей е ислямист- пожизнен диктатор, на путин му останаха само такива друзя, като тоя терорист! И нищо чудно кой в 21 век окупира чузди земи, ами путин разбира се- Осетия в Грузия, крим, половин донбас в Украйна... И все Америка ви бърка в дупките, е така като ви слага юлара където ви хване, че крадете, разбира се че ще ги мразите! И за тук е същото, ако ги нямаше Сащ, досега да сте вкарали клетата България не в измисления ( на бумага!) евразийски или там както се казва " съюз", ами в Рф- то
27
6
 
4
 
! Отговори
е преди 2 години
Ислямски фанатици да обвиняват някой друг за източник на кризи е некъв странен оксиморон. Защо тогава 300 000 афганистанци искат да избягат в САЩ, а не в Иран. И сега след като САЩ вече не са там, кой ще бъде източник на кризите в Афганистан? Точно ислямския нечовешки фанатизъм проповядващ убийства, кражби и отвличания на другомислещите, дори и да са мюсюлмани.
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя нещо водката "руский стандарт" му действа силно.
25
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
34 ще ти кажа само едно нещо точно твойта рашка " разбута" целия свят с комунистическата си доктрина до 1989 г- може да ви боли, но това е истината! За половин Европа- 50 години руска робия, за Корея същото и до днес, за Виетнам още разруха и комунизъм, за Близкия изток- диктатори учили в москва, ето ви и Афган, кой започна там гражданската война 1978-9 година? Кой Америка ли? Или сесесере/ Русия та ви?! Вие сте тумора за тоя свят, Наполеон ви го е казал още 19 век, че сте " тюрмата за народите
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаменей подчерта нуждата от развитие на търговските отношения на Иран - главно с 15-те съседни държави, сред които на първо място е Велика Русия. Русия, която строи АЕЦ "Бушер". Русия, която днес осъществява вековната мечта на човечеството и прави атомния източник на енергия най-безопасния в света. И най-чистият, най-безотходният - справка: ядрения реактор за бързи неутрони "Брест-300".
23
4
 
18
 
! Отговори
А бе преди 2 години
До БългаринъА бе аланкоолу,кой ни натресе исляма даже където хич го нямаше?Кой прати мигрантите към Европа,Кой ислямизира Балканите,Кой разбута Блиския иизток и С.Африка???не бяха ли американците?Па като говорим за завист-черно на бяло в американската национална доктрина е записано,че трябва да имат превъзходство във всичко!Обаче вече нямат потенциал да го постигнат по друг начин,освен като саботират останалите(вкл. и съюзниците).То вече и саботажът им издиша...
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ са империя на злото и агент на хаоса.
21
16
 
3
 
! Отговори
Българинъ преди 2 години
Не ще Вуте да е добре, а Нане да е зле... От завист и омраза към американците, голямо вдигане на палчета на ислямофили родни... Срам. Ама хак да ви е.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ са източника на всички кризи по света, не само в Афганистан. Хамериканците се месят навсякъде. Бе стой си у америка и си карай там живота, ко си са намъкнал навсякъде с кораби и въоръжение. Карат се Ливан и Ивицата Газа - америка там вече, сякаш ша опрай нещата и напада и двете страни. Ми то си е тяхна работа бе, все едно аз да се скрам със съседа и да дойде някой от другия край на българия и да почне да ни се прай на тарикат що се караме ние. Ми наша си работа, ти кой си тебе ко та бърка?
19
1
 
15
 
! Отговори
СлаваНаРусия преди 2 години
ФАЩ са олицетворение на Сатаната !ФАЩ са Терорист N:1 в света и като такива,трябва да бъдат изпепелени,за да настъпи мир и благоденствие на Земята !И дано има Бог за това.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добро утро Али бей.
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той ги знае тия работи.Да каже също кои,хора на високи постове в американската администрация с връзки с американски фирми за оръжие предизвикаха всичко това. Те тия неща се знаят в международните политически среди
16
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19А като е напреднал Иран , как позволи Сащ да направят дясната ръка и командващия армията им на КАЙМА? Гръмнаха му целия конвой и какво стана ? Подигравка .Къде беше ответната реакция на Иран? :))) Това беше хвърлена ръкавица....без отговор .. Тоест до там са... до приказките.
15
4
 
21
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 2 години
Важното е ,че въоръжихме талибаните които сами създадохме !В замяна на оръжието за 80 милярда долара ,те ще ни слушат и ще дестабиризират целия регион !Оставихме и инструктори да ги обучат!Където стъпим-трева не никне !
14
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде пак изпълзяха тролкотее червиии да ни обяснят, колко са велики Иран, Афганистан, Сирия, с. КОРЕЯ И ТН. Аман от *** живеещи във детски филми на съпротива. Какво ви е силното, като нямате нито ядрено оръжие, нито технологии ? С какво ще се биете със надупени молитви ли . Невменяемии
13
7
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 22Само дето преди 20тина години Израел заплаши ЕС с нюк, ако не му играе по свирката. Но де "западните" неграмотници да го осъзнаете.
12
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19Хич не ме интересува, колко е напреднала Иран. Аз живея в западния свят и съм зад западните партньори. Израел е един от тях. Не ме интересуват тез брадатии агресори. Израел е държава и се защитава и ще се защитава. Колко е напреднала,ще се види във война.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 17 ---евреите се държат така, защото ги пазят краварите! иначе още щяха да се маат из пустинята по следите на мойсей!
10
8
 
20
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
От както сащ съществуват като държава всички големи кризи, войни и беди в света идват от тях.Там преди 200г се събра цялата *** на света и създава проблеми-значи трябва да бъде заличена!