Али Хаменей: САЩ са източникът на кризи в Афганистан

Те се държат безсрамно по отношение на ядрената сделка, посочи още той
29 авг 2021 08:30, Красимир Ангелов
78
Али Хаменей: САЩ са източникът на кризи в Афганистан
Снимка: БГНЕС

Отговорност за кризата в Афганистан носят САЩ, които нахлуха в страната преди 20 години, заяви духовният водач на Иран аятолах Али Хаменей на среща с членове на новото правителство, сформирано от президента Ебрахим Раиси.

Според Хаменей доверието на хората в предишното иранско правителство е отслабнало и новият кабинет ще трябва да поправи ситуацията.

Духовният водач на Иран подчерта важността на воденето на активна външна политика и обърна внимание на необходимостта от укрепване на икономическия компонент. Хаменей подчерта нуждата от развитие на търговските отношения на Иран - главно с 15-те съседни държави.

Говорейки за изпълнението на ядрената сделка, Хаменей каза, че САЩ се държат „безсрамно“.

"САЩ се държат така, сякаш Иран се е оттеглил от споразумението, въпреки че Вашингтон пред цялата световна общност се отказа сделката. Те се подиграват на преговорите и европейците в крайна сметка действат по същия начин като САЩ", каза Хаменей, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15Ще им смачкат оная работа. Що не ги мачкат:))) Иран нали ще ги унищожава от 20г ? Алабала Кои са арабите да казват кой къде ще живее?На земите на днешен Израел има евреи от над 2,000г . Така че са си на правилното място и евеала че си го защитават от арабската радикална ***
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недей да лъжеш бе чалмаа. Радикали създавате терористи 50г и все другите ви виновни. Навремето защо и Русия ви нападна ? Пак и имаше проблеми с радикалите. Вие просто сте разхайтена, приматска държава. Само бой за вас
7
4
 
2
 
! Отговори
Днес преди 2 години
Духовният водач на България ще покръства родопските талибани в правата вяра.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9, на фона на пандемията и настъпващите червени зони в цял свят, провеждат спортни състезания от най-висок ранг и не се двуумят да изритат неспазващия ковид-ограниченията фронтмен на "Рамщайн" от Тверь.
5
4
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
САЩ са източникът на ВСИЧКИ световни кризи.Те живеят от това.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2=където са стъпили следват разрушения и смърт.========================== В България стъпиха преди 32 г = разрушения, опустошения и рекордна смъртност
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаем, че Пиндостан е източникът на кризи, а Русия - на позитивни новини. Всички знаем, че в Москва се провежда световния шампионат по плажен футбол. На полуфинала вчера Русия победи Швейцария и днес на финала ще се срещне с Япония.
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краварите са източник на кризи не само в Афганистан, където са стъпили следват разрушения и смърт.
1
14
 
6
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Аман от дървени философи