България падна от Словения с 0:3 на европейското първенство

Възпитаниците на Силвано Пранди изиграха слаб мач
7 сеп 2021 18:51, Петя Славова
11
България падна от Словения с 0:3 на европейското първенство
Снимка: БГНЕС

България загуби тежко от Словения с 0:3 (18:25, 19:25, 21:25) гейма в четвъртия си двубой на европейското първенство за мъже, което се провежда в четири страни, предаде Gol.bg.

Възпитаниците на Силвано Пранди изиграха слаб мач и заслужено отнесоха звучна плесница от словенците, които са европейски вицешампиони от 2019 година.

След като вчера възпитаниците на Силвано Пранди загубиха от Италия с 1:3 гейма, днес те отново не показаха най-доброто си лице и преклониха глава пред словенския тим. Първите два гейма минаха изцяло под диктовката на нашия съперник, като единствено в третата част „трикольорите“ оказаха съпротива, но за връщане в срещата бе прекалено късно.

С успеха си Словения изпревари България в подреждането на група В с актив от девет точки от четири срещи, изравнявайки се с лидера Италия, който обаче е с мач по-малко. Родните волейболисти са трети с баланс 2-2, след като спечелиха откриващите си два двубоя срещу Черна гора и едни от домакините Чехия.

Най-резултатен за Словения бе Клемен Чебул с 15 точки – 14 добави Тине Урнаут, а 11 записа Тончек Щерн. За нашите единствено Цветан Соколов приключи с двуцифрен точков актив – 12. Девет пункта добави Тодор Скримов. Утре Словения играе с водача Италия, а за България предстои среща с Беларус в четвъртък.

Вижте още спортни новини в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
една държава със 7 пъти по-малко жители от България
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много скопени играят в българския волейболен отбор.
5
4
 
3
 
! Отговори
Кралев преди 2 години
Поемам отговорност за успеха, опа не тук не
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да връщат Марто Стоев ем да интегрира младите
3
2
 
6
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Още през лятото се видя, че този отбор е безобразно безволев и слаб, а Пранди вече не е подходящ треньор. Старомоден волейбол, без никаква защита, калпав разпределител, пускащ бавни балонни топки, демотивирани поначало играчи. Слаби играчи! Да идва веднага на тяхно място целия младежки национал, без въобще да пускат тия некадърници!
2
3
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Мъка, мъка, много сме зле.По-добре U19 да пуснем.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да бяхме излезли с женския отбор, че тези са по-слаби и от тях