Трети смъртен случай след замърсена ваксина

Японските власти изтеглиха партидата на Moderna
30
Трети смъртен случай след замърсена ваксина

Властите в Япония регистрираха трети смъртен случай след ваксинация с препарат срещу Covid, чиято партида бе замърсена и изтеглена от пазара. Става въпрос за 49-годишен мъж, който не е имал придружаващи заболявания освен алергия към елда.

Мъжът е бил ваксиниран с първа доза от ваксината на Moderna. На 11 август му е сложена втора доза, като човекът е починал на следващия ден.

Японското министерство на здравеопазването твърди, че не е установена причинно-следствена връзка между смъртта и ваксинацията.

Това е трети смъртен случай след ваксинация с продукт от дефектна партида. Другите двама починали са мъже на 38 и 30 години, които преди това не са имали хронични заболявания и алергични реакции.

По-рано японското министерство на здравеопазването обяви спиране на употребата на около 1,63 милиона дози от ваксината на Moderna. Ваксините с примеси са произведени в Испания, размерът на частиците примеси достига няколко милиметра. Към момента на публикуване на изявлението на Министерството на здравеопазването местните власти вече бяха инжектирали около 170 хиляди дози от замърсената ваксинa.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
44
 
! Отговори
нещастници преди 2 години
за това има декларация за невинност на производителя
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боцкате се бе, боцкате се
3
7
 
42
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
То вече 2-3-*** починали не ги броят. Стотици хиляди, може би милиони си отидоха от ваксините, други тепърва ще плащат висока цена, а фармамафията инжектира пом*ия на хората...
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Horsey Vaxx ще ви спаси. Търсете в интернет
1
3
 
45
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Къде е Програмиста сега?!? Да ръси акъл на антиваксърите и да им обяснява колко са про стти и какви *** са. Айде бе ПрограмистЕ, чакаме те да кажеш тежката си дума.