Да се откажеш на върха: Стойка Кръстева за успехите и бъдещето

Златната медалистка призова децата да влизат в залата и да тренират въпреки трудностите
7

Преди ден един от големите ни герои от олимпийските игри в Токио - Стойка Кръстева, обяви, че слага край на своята кариера. Тази сутрин тя гостува ексклузивно в студиото на "България сутрин".

"Бях се отказала малко по-рано. Съпругът ми и треньорът ми ме върнаха на ринга за тези Олимпийски игри. По много добър начин завършихме Игрите. Вече е време да обърна повече внимание на съпруга си и да предам своя опит на дечицата в залата, които не спират да идват", сподели Стойка.

Тя призова децата да влизат в залата и да тренират въпреки всички трудности.

Още по темата
"Да не се предават, да са много трудолюбиви и да не спират да мечтаят. Зад мен стоеше перфектният екип. Бяхме изиграли всеки един мач стратегически преди това", каза златната медалистка от Токио.

Стойка Кръстева ще работи и занапред с досегашния си треньор Борислав Георгиев.

"За мен ще бъде чест да работя с олимпийска шампионка. Преди тя да се завърне бяхме колеги в "Локомотив", нещата продължават", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

"Бях сигурен, че ще стане олимпийска шампионка, тъй като знам какъв характер е. Нито за миг не се е оплакала от тренировки, изцяло е спазвала плана, който сме начертали. Стойка е пример, че трябва да имаме по-голямо самочувствие и да сме по-уверени. Винаги преди да излезем, сме си казвали: Все едно сме в нашата зала. Ако бяхме пренавити, може би нещата нямаше да се получат. Моята работа беше по-лесната - да моделирам перфектния боксьор. Такъв спортист се изгражда за много дълго време", разказа Георгиев.

Стойка Кръстева обяви, че иска да остане с позитивна равносметка какво й е дал спортът. "Той ме направи тази личност, изгради ме като характер. Освен всички постижения, които ми е дал, спортът ме направи човек. Не ми оставаше време за повече игра, свободно време, в което да си почивам. Най-тежко ми е било, когато съм получавала травми и не съм била уверена дали ще мога да продължа", посочи още Кръстева и изтъкна, че очакванията на хората тежат много на спортистите.

Тук е ролята на треньора, който не спира да успокоява състезателя, без значение кой е спортът, смята тя.

А в своите мечти Кръстева копнее българският дух да се повдигне и нацията да си подаде ръка. В личен план мечтае семейството ѝ да се разрасне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Bo преди 2 години
Така се прави. Вземаш медала и край, не да се излагаш после като кифла и да ти се смеят като змията, гъсеницата, КОБРАТА!!!!!!!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека де. Време е вече за отказване. То мъж и каза в интервю, че искат бебе и вече е момента. Да е жива и здрава и успех в треньорския занаят.
3
3
 
7
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 2 години
Браво на Стойка. Зе 500 000 за медала и пожизнена максимална пенсия. И аз бих се отказал
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Права е, стига е получавала удари. Трябва да знаеш кога. Повече няма и какво да вземе от бокса, освен ако не направи школа.
1
9
 
9
 
! Отговори
Дедо Миньо Попа преди 2 години
Стойке, сега като почнеш да обръщаш повече внимание на мъжа си и ще се разрасне семейството. Няма време за отлагане, че и ти си на години, а от многото млатене в главата скоро ще те подкара деменцията.