Медведев разби Джокович и е шампион на US Open

Сърбинът не стана първият с 21 титли от Големия шлем
13 сеп 2021 07:38, Елка Василева
36
Медведев разби Джокович и е шампион на US Open
Снимка: БГНЕС

25-годишният руснак Даниил Медведев сътвори сензация на финала на US Open, разбивайки големия фаворит Новак Джокович с 6:4, 6:4, 6:4 за 2 часа и 17 минути игра.

Така световният №1 пропусна уникалната възможност да стане първият тенисист с 21 титли от Големия шлем. В момента той дели върха с Рафаел Надал и Роджър Федерер, които също имат по 20.

Освен това сърбинът можеше да стане първият тенисист от 1969 година насам, който печели и четирите турнира от Големия шлем в рамките на една календарна година. Тогава за последно това прави Род Лейвър.

Медведев игра изключително солиден тенис и проби още в първия гейм на двубоя, при първата си точка за пробив. Руснакът имаше труден момент в третия гейм, но удържа и до края на сета пазеше аванса си - 6:4.

Във втория сет Медведев спаси пет точки за пробив и на свой ред проби в петия гейм, за да затвори частта със същия резултат. Той беше безпощаден от форхенд, бекхенд и сервис, а освен това успяваше да вкара дължина на топката в ключови разигравания.

Джокович играеше прилично от дъното на корта и видимо не изглеждаше разколебан, но грубите грешки на мрежата зачестиха и той невярващо за мнозина изостана с 0:4 гейма в третия сет, които се дължеше и на невероятната защита на неговия опонент.

След 2 часа и 6 минути игра Медведев имаше мачбол на собствен сервис, но за първи път се пропука и беше пробит, а след това Ноле съкрати пасива си на 4:5 гейма. За втори път поставеният под №2 в схемата сервираше за титлата и този път прошка нямаше - руснакът пропусна втория си мачбол в мача, но беше безпощаден при третия.

Така той спечели първата си титла от Големия шлем, след като загуби в три сета именно от Джокович финала на Australian Open тази година.

Медведев допусна цели 9 двойни грешки днес, срещу само три за Джокович. При асовете обаче руснакът завърши с 10 повече (16:6). И двамата записаха 80% спечелени точки на първи сервис, но разликата дойде при точките за втори сервис - 58% - 40% в полза на новия шампион.

Друг възлов момент от финала може да се открие в статистиката на спасените точки за пробив. При Медведев те са 5 от 6, докато при Ноле - само 4 от 8. Джокович все още води с 5:4 победи в преките двубои с руснака, но Медведев е спечелил четири от последните им шест дуела.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както се казва: " Понякога ти изяждаш мечката, понякога тя изяжда теб".Медведев е спортист с изключителни физически качества- висок, жилав, с добра координация и много издържлив . Освен това е много устойчив психически , плюс отличната техника. Млад е и пред него са още много титли.
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Медведев.Заслужено спечели.Той носи в себе си енергия и характер, подобен на Новак.Но за мен Новак Джокович е най-добрият тенесист. Толкова много ми се искаше да вземе тази титла. Но, нищо.Следващият път. Мисля, че беше грешка участието на Новак в тази и без това *** Оимпиада. Можеше да спести сили за този финал. Няма нишо Джоко - ВЕЛИК СИ ЧОВЕЧЕ.НАЙ-ВЕЛИКИЯ .Благодарят ти за страхотната игра.
28
4
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
МЕДВЕДЕВ Е ГЕНИАЛЕН ! ДЖОКОВИЧ Е СУПЕР БОЕЦ ! ФЕДЕРЕР Е БЕЗКРАЙНО НАДАРЕН ! НАДАЛ БЕ НЕПОБЕДИМ НА ЧЕРВЕНИ КОРТОВЕ ! НО , ВСИЧКО СВЪРШИ - ТЕНИСИСТИТЕ ОТ РУСКИ ПРОИЗХОД ... И КОЙ ДРУГ ????????
27
0
 
12
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Страхотен мач ! Беше удоволствие да се гледа !Същото се онася и за финала м/у жените!
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гришо,видя ли как се печели титла от Голям шлем!?
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 11.09, под статията "Джокович решен - подхожда към финала сякаш е последния му мач", написах "Стискам палци на Данила" /комент #8/. Резултатът и играта ме удовлетвориха напълно. Още повече, че Данила извоюва победата на вражески терен при абсолютно проcтaшкo поведение на публиката.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Ружди Асковски пое към ЗАБВЕНИЕТО !!!
23
1
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Радка щом е взела 2,5 милиона тия са гушнали по 5 милиона :)))
22
2
 
27
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 2 години
Мачът беше интересен и Медведев заслужено спечели.Той показа,че с тактика може да се бие Джокович.Според мен сърбинът не очакваше такова ниво на игра от своя опонент.Съдията не можа да укроти публиката.Дори във финалните точки при сервис на руснака продължиха да свирят.Ноле може да е спокоен,че най-накрая публиката вика за него,че все се жалва,че не го обичат.Не съм очаквал да реве като малко дете.
21
5
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Всеки си намира...майстора,няма вечно...щастие.От тук,Джокера започва...бавно да слиза от тенис...стълбицата и това е нормално.Машината за тенис планомерно е...изхабена през годините,а резервни части за...сега,още не са открити.
20
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се забавиха със смяната. Джокович още от финала на Уимълдън, когато спечели срещу Федерер ме разочарова. Започнаха едни неспорпортсменски изблици. Като прибавим и взаймните намеци с Надал за непозволени средства. А за Надал слуховете са откакто разбиха клиниката на доктор Фуентес. Тогава само колоездачите го отнесоха. Злите езици говорят, че е имало и банки с кръв на осем играчи на Реал Мадрид и на Надал. Тях ги покрили.
19
2
 
6
 
! Отговори
Ядосан преди 2 години
До Асан: Вярно е,с мотика не са копали, защото мотиката е за теб. С тях не се сравнявай.
18
1
 
20
 
! Отговори
Независим преди 2 години
Браво на Медведев, поздравления за Джокович. И двамата са големи тенисисти. Страхотна игра, благодаря ви.
17
1
 
14
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Догодина пак.
16
9
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
С мотиката не са копали нищо не произвеждат за обществото :)))
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рано или късно се стига до смяна на поколенията. Не означава, че Джоко няма да спечели още няколко титли, но определено, Медведев, Зверев и Тийм са хората за следващите 5-10 години.
14
2
 
7
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
До АсанИ какво много си горд ,че не си добавил нищо към сметките им?Те отдавна бягат в друга писта.Който се труди,трябва да печели,измамниците и крадците не заслужават.Всеки спортист търпи лишения и влага огромен труд.
13
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Иванова аз гледам само безплатно по рно у PornHub :)))
12
12
 
23
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
До Анонимен,този дърт пуяк си намери майстора,че и 3:0 ,много съм щастлива.Как се прави на умряла бубулечка ,ако съперника го превъзхожда-веднага го заболява корем ,иска хапчета...каква лисица е,не го харесвам.Браво на Медведев,желязна психика-руски човек,такива с азатова победиха Хитлер.
11
16
 
16
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Сръбския се.ляк, вечна сянка на големите в тениса !!!!!!!!!!!!!