"Единна Русия" печели 38,57% на парламентарния вот

Колко партии ще преодолеят бариерата за влизане в парламента на Русия?
Обновена: 19 сеп 2021 22:03 | 19 сеп 2021 22:02, Веселина Йорданова
49
"Единна Русия" печели 38,57% на парламентарния вот
Снимка: БГНЕС

Управляващата партия "Единна Русия" печели 38,57 процента от гласовете на парламентарните избори в Русия, показват оповестени от Централната избирателна комисия предварителни резултати след преброяване на почти 9 процента от бюлетините, предадоха световните агенции.

На второ място според резултатите е Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) с 25,17 процента, следвана от Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) с 9,6 процента.

Екзит пол на ИНСОМАР прогнозира, че "Единна Русия" може да спечели 45,2 процента от гласовете, следвана от КПРФ с 21 процента, ЛДПР с 8,7 процента и "Справедлива Русия" със 7,9 процента. Според проучването това са партиите, които вероятно ще преодолеят 5-процентовата бариера за влизане в парламента. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Единна Русия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ЧЕСТИТА ПОБЕДА ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еднна Русия води с 47 % от гласовете, втори са комунистите на Зюганов с 22 % от гласовете, трети е Жириновки с 8, 5 %, четвърти "Справедлива Русия - 7,5 % и пета партията "Нови хора" с 5,68 %
34
2
 
5
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 2 години
АШКУЛСУМ ВОВА! Още 5 годинки ще бъркаш в г..а на кравария и ще "загнивате" като сладка мушмула! Потоците са готови, цената на газта расте, а Русия да си "загнива" според западняците още 100 годони! Браво ВОВА!
33
16
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Партията на Джуджето убиец и на комунистите печелят болшинството :))) Тези нямат оправия откакто си убиха последния цар - Николай II Романов и спряха да са Велика Империя. Сега са само Империя на Злото
32
3
 
5
 
! Отговори
и импексова мечтае преди 2 години
сериозно ?! а стига бе ! гледам , и не мога да повярвам на ушите си !
31
12
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Има логика.Но се чудя дали Запада умишлено не "бетонира" Путин на власт в търсене на враг когото да сочи с пръст пред собствените си поданици и когото да обвинява за своите неволи и грешки, замитайки проблемите от вътрешнополитически характер. Още Чомски имаше такава теория.Та, в краткосрочен и средносрочен план очевидно Путин е ГОЛЯМ, но в дългосрочен дали няма да се окаже следващия Гурбачов за Русия?
30
14
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Агресията на САЩ(Запада) срещу Русия бетонира Путин на поста.Ако отношенията със Запада бяха нормални,руснаците щяха да се интересуват повече от вътрешните работи и икономиката и тогава дните на Путин биха били преброени.Освен това има такава особеност-руската икономика работи по-добре в условия на война,отколкото в мирна обстановка(когато съвсем не я бива).И не на последно място-идеите на руската опозиция се свеждат до това Русия да се предаде и да се остави на милостта на Запада.Това вече беше
29
2
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Да, от Април месец има партия с това име, но това не е партията на навални, а друга служебна ... Така че оригиналната партия да не може да се яви с това име. Хитро, а?Абе ти много добре ги знаеш тия работи ама друго си е да потрошил нали
28
4
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 2 години
До До 29,Даже и може и референдум за президентска република да огрганизира и ще е успешен, гарантирам ти!
27
6
 
11
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
До бай ***, А кой ще им осигури по-достоен живот на руснаците, американците ли, европейците ли, кои? То не че и Путин много-много мисли за тях, ама преди него имаше един пък който въобще не мислеше нито за тях, нито за Русия като цяло!
26
16
 
12
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Бойко, не е на власт от април. Един друг създаде прокси партия, докато е президент и кандидат за втори мандат с цел да узурпира и правителствената власт. Тези, които се възхищавате на Путин, го възхвалявате и него.
25
13
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
дори и 2021-ва нямат измъкване от съветската си епоха.Жалко са милиони русанци които искат по достоен живот.
24
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на руския Герб ще му дойде времето скоро, както на Лойко и герберастите им се случи!
23
15
 
11
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Защо? Партията е регистрирана. Но просто дрогираните тинейджъри в Русия бързо се вразумиха и осъзнаха, че една партия като тази на Навални няма да донесе нищо добро за руския народ.
22
12
 
13
 
! Отговори
Блатная преди 2 години
Бутафорни избори. Нали и без това Путин дърпа конците в цялата степ. Да не харчат излишни пари за тази продия. И без това нямат бляддовете бедни.
21
11
 
17
 
! Отговори
глупаци преди 2 години
Партията на Навални и другите опозиционери въобще не са допуснати до изборите.
20
13
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Партията на Навални пак няма да премине бариерата ... а толкова пари инвестираха в проекта "Навални" западните кукловоди...
19
8
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОЛКОВА СА ИМ ФАЛШИВИ И ИЗМИСЛЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ, ЧЕ НЕ СМЕЯТ ДОРИ ПРОТОКОЛИТЕ ДА ОБЯВЯТ ,КОЙТО ПРИНЦИПНО СА СВРЪХ ФАЛШИФИЦИРАНИ И ТЕ И ПАК НЕ СМЕЯТ!
18
5
 
4
 
! Отговори
ВСИЧКО ТОВА преди 2 години
До Последни данни 13-----ДЕТО ВЛИЗА , АКО ГО СЪБЕРЕШ - ДАВА КА-***-ЕС-ЕС.... СЪЩО КАТО ТУКА - СИЧКО ДЕТО ВЛИЗА Е ... БЕ-КА-***...НЕ КАЗВАТ ОБАЧЕ КОЛКО Е ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ , ЩОТО ВСИЧКО КОЕТО НЕ-ГЛАСУВА Е ПРОТИВ КА-***-ЕС-ЕС
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си нямат Рашков да арестува дамаджаните с водка за купуване на гласове все крадците от "единна русия" ще печели !