Папата: Все още съм жив, макар че някои ме искаха мъртъв

Франциск знае, че прелати са се готвели за конклав
21 сеп 2021 14:27, Елка Василева
28
Папата: Все още съм жив, макар че някои ме искаха мъртъв
Снимка: архив, БГНЕС

Папа Франциск се е пошегувал, че „някои хора ме искат мъртъв“ и че кардинали вече се готвели да го сменят, след като претърпя операция на дебелото черво това лято, предаде АФП, като се позова на религиозно издание.

Главата на Римокатолическата църква направил коментарите на среща с други йезуити в Братислава на 12 септември, твърди йезуитското списание „Чивилта католика“.

Запитан от присъстващ на срещата как се чувства, Франциск (84 г.) казал: „Все още жив, въпреки че някои хора ме искаха мъртъв“.

„Зная, че дори е имало среща на прелати, които си мислели, че състоянието на папата е доста по-сериозно отколкото беше. Те са се подготвяли за конклав“, казал още Светият отец според изданието.

Когато папата умре или се оттегли, кардиналите се срещат на таен конклав, за да изберат негов заместник от своите редове, посочва БНР.

„Благодарение на Бог, аз съм добре. Не исках да взема решение да се подложа на тази операция, но медик ме убеди“, посочил папата.
 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
Пича преди 1 месец
Покрай тоя чиляк, католическата доктрина официялно се обяви в зьщита на атеистите, левите резби, мюслите и още кой ли не. Къде е Сергей Антонов като ни трябва сега?
26
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 1 месец
експерти да огледат как чрез SARS camera атакуваха папата по време на литургия излъчвана пряко.. Вижда се ясно увреждания от SARS атакуваща система в дясната част на гърба.Искаха да направят рекламно убииство с цел реклама на наглата диверсия COVID 19..през 2003 - 2004 година успяхме да блокираме нагла диверсия SARS след като заснехме как чрез нови тогава тежко терористични дигитално холограмни видео пресканиращи камери стреляха срещу жертви .Новите камери са над 1000 000 пъти по мощни.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахъм, с Луцифер сте първи приятелчета.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-големите сатанисти и педофили са във Ватикана. Едно вредно и напълно излишно общество на ***, скрити зад стените на Ватикана.
23
0
 
4
 
! Отговори
BatSot456 преди 1 месец
Много високо мнение има този човек за себе си.
22
0
 
8
 
! Отговори
Папесата преди 1 месец
Защо ни го навирате тоя рептил в очите всеки ден, та това е на всичкото отгоре и дементен рептил!!!
21
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Свети Петър та търси :)))
20
2
 
7
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 1 месец
Добре разбираш мъките ми братко по участ, веднъж опитал меда и жилото на стария оджа всеки невръстен сулейман си остава пламенен мусулман до последен си вОнящнагнИлоч дъх.!.
19
6
 
3
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 месец
До Талибан ерджолан! Да,да,продьлжавай да вьздишаш по миналото!Явно е,че доста бурна и пьлна с *** карабини младост си имал! Ама видно е,че най трайни и мили са преживяванията ти с мустакатия чичкоЯшар !!!Вьртиш сучиш и пак се заврьщаш на най свидната за тебе картина с еб...ча на селото добрия чичко Яшар!
18
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
"Прелати","Анклав",...съде неща,които са "свързани жестоко със живота ни"...Обаче доста странна физиономия има тоя "папа"../демек-"Бащица"../..Чудя се дали ще успеем да се освободим от РЕЛИГИОЗНИТЕ ТИРАНИ преди 2056-та?..Или ще се пренесем заедно с тях?...Това ще бъде много лошо!..НЕ за мен,защото аз няма да участвам,но за тези,които ще бъдат живи тогава и ще видят Светлината
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом и на кардиналите е дотегнал, значи положението е сериозно. Махайте го и връщайте Бенедикт 16. Човекът е още жив и чака.
16
6
 
5
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 1 месец
Така е и при нас, оджите съвсем са се разпасали, плющят малките правоверни кат' магарета, но почти никой не се оплаква, понеже са от педаЛскисой и се разменят от време на време.!. Иш алах, спомних си младоста и ешек Яшар амуджата!
15
4
 
6
 
! Отговори
Слава Богу ! преди 1 месец
че сме смъртни - представяте ли си какво щеше да е ако сатаниските тварри като този педофил и слуга на юдо-масоните живееха вечно !
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя варан е на поне 800 години и надали ще си тръгне скоро от този свят.
13
4
 
8
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 месец
Вьв всяка религия все се намират религиозни лидери,които са срам и позор за практикуващата религия с деянията си...Но тука,в Щатите не минава и месец стотици родители на деца,свьрзани по някакьв начин с дейност в римокатолическа цьрква, да не вьзбуждат дела срещу пастори за педофилия!Не единици а десетки хиляди просто!
12
2
 
2
 
! Отговори
Дар от БОГ преди 1 месец
Правилният човек, който трябва да управлява България е Живко от Варна ! Направете го владетел и ше ви оправи животите и няма да имате проблеми ! Живота ше стани истински рай ам го издигните да стани владетел !
11
4
 
16
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 месец
Поляка поне изльчваше доброта,имаше ангелско лице!Тоя се хили като конекрадец след успешна акция!гГлаватар на отбльскваща,мрачна религия,сьстояща се от педофили!!!
10
4
 
8
 
! Отговори
кръстоносец преди 1 месец
А нашият Патриарх как е? Ами главния муфтия на турците? А за арменския Католикос / май тей се наричаше/ нещо да се е чуло? Ам главния равин? А далай лама щях да пропусна, а той кво прай?
9
1
 
3
 
! Отговори
Господ Бог преди 1 месец
Какво ви пука за Бердолио.След няколко години всичките му решения ще бъдат отменени от следващия папа.Ще има нов събор на Католицизма и ще се приеме нов завет за спасение на сегашния християнски свят. В новия завет ще влязат книги като" Вечният човек" на Честъртън и още няколко велики християнски автори.
8
8
 
16
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Тя физиономията му не излъчва божественост,тъкмо обратното! Не му вйлярвайте на този демон! Той и свитата му се кланят на сатана.