Спането с бижута крие рискове за здравето

Вижте какви
23 сеп 2021 23:30, Михаела Лазарова
9
Спането с бижута крие рискове за здравето
Снимка: Istock

Сваляте ли любимия си пръстен през нощта? Може би венчалната халка не слиза от ръката ви, защото вярвате, че носи лош късмет, ако я свалите?

Много хора спят с бижутата си по някаква причина или просто защото забравят да ги свалят. Оказва се, че това може да има потенциални рискове за здравето.

През нощта човек се поти и това е една от причините бижутата ви да предизвикат алергична реакция, според verywellhealth.com.

Нощното изпотяване може да е следствие от стрес, напрежение, здравословни проблеми, хормонални колебания и промени, консумация на алкохол, прекалено топла среда в спалнята. Бижутата, които стоят директно върху кожата, особено ако са по-стегнати (пръстени, гривни, колиета, синджири) влизат в пряк досег с потта по кожата. Мястото може да се превърне в среда за развитие на бактерии и микроорганизми, които да предизвикат алергична или възпалителна реакция.

Ръцете се подуват през нощта, което може да предизвика отоци по пръстите при носене на пръстени. При прекомерно подуване може да се наруши и сънят ви.

Носенето на верижки и огърлици през нощта може да предизвика увиването и закачането им по чаршафите и завивките, което създава потенциален риск от пристягането им около шията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: кожаалергиясън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, каза Пешо и измести ланеца са на *** за да не му убива.
5
2
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
М-да. Като влезе обирдията и не види бижутата в кутията а по теб има огромна вероятност да ти резне зелката за да ги вземе :)
4
1
 
6
 
! Отговори
Свинка преди 2 години
...но най-опасно е спането с жена.
3
1
 
5
 
! Отговори
Свиня преди 2 години
Спането с мъж също е опасно ...и за двата пола...
2
3
 
7
 
! Отговори
До ... преди 2 години
Кво става с твоя любим Тиквата? Ще мре ли скоро?
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи искате да кажете че ланеца дето ми тежи 1.5 кг да го махам? Няма да стане. Пратете ми драскача да напише нова статия колко е полезно да се носят ланци. Веднагаааа