Земетресение от 5,7 удари Филипините

Не се съобщава за щети
26 сеп 2021 23:30, Нели Христова
2
Земетресение от 5,7 удари Филипините
Снимка: БГНЕС

Силно земетресение удари един от островите на Филипините, съобщиха от Американската служба за геоложки проучвания /USGS/ и местните власти.

Дълбокото земетресение с магнитуд 5,7 разтърси провинция Батангас на остров Лузон в 1:12 ч. местно време, като жителите на близката столица Манила бяха събудени от силното разклащане на жилищата им, предаде АФП

Земетресението е регистрирано на дълбочина 98 километра, съобщи USGS. Местната сеизмологична агенция предупреди за възможни щети от вторични трусове.

Дълбоките трусове причиняват по-малко щети от плитките трусове.

Властите в близост до епицентъра заявиха, че не са получили никакви съобщения за щети или жертви на земетресението.

„Беше наистина силно“, казва Хосе Клайд Яйонг, офицер от службата по бедствията в град Тагайтай в съседната провинция Кавите.

"Досега няма неприятни инциденти, свързани със земетресението", заяви Яйонг.

Леонардо Тристан, офицер по бедствия в град Лоок на западния остров Миндоро, заяви, че силата на земетресението е принудила някои жители да избягат панически навън.

Филипините редовно са разтърсвани от земетресения поради местоположението си на тихоокеанския „Огнен пръстен“ - дъга с интензивна сеизмична активност, която се простира от Япония през Югоизточна Азия през тихоокеанския басейн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
пред природата сме безсилни
1
1
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Филипинеца Хосе Клайд... Уважих! Хахахаха. Такова име може да има само в 21ви век най-забавните времена в историята на човечеството, хахаха.