Кои закуски могат да намалят продължителността на живота?

Внимавайте с тяхната консумация
30 сеп 2021 19:45, Михаела Лазарова
16
Кои закуски могат да намалят продължителността на живота?
Снимка: Istock

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя трябва да доставя достатъчно енергия, да е богата на ценни хранителни вещества и да съчетава всички здравословни компоненти – протеини, въглехидрати, фибри, полезни мазнини.

Невинаги закуската обаче е толкова здравословна, колкото си мислим. Дори да закусвате със зърнена закуска всяка сутрин, това не означава автоматично, че се храните здравословно. В много готови зърнени закуски, миксове с овесени ядки или гранола, се съдържат големи количества добавена захар. Макар да са вкусни и представяни като здравословни, тези закуски съвсем не са такива.

Според healthline.com, най-лошата закуска е тази, която е заредена с добавена захар. Добавените захари към закуската са честа практика в съвременните готови предложения. Те са част и от домашно приготвените закуски, тъй като имат цялостно присъствие в съвременната диета.

Закуските с високо съдържание на захари могат да доведат до възпаления в тъканите, а те от своя страна да станат предпоставка за различни заболявания, като затлъстяване, диабет, сърдечносъдови заболявания, хронични дегенеративни заболявания, пише още healthline.com.

Сред страничните ефекти от закуски, богати на добавени захари, са високо кръвно налягане, омазнен черен дроб, диабет, възпаления, сърдечносъдови инциденти.

Ако избирате да закусвате със зърнени закуски е от изключително голямо значение да четете внимателно етикетите. Избирайте закуски, които не съдържат добавена захар. Ако любимата ви закуска е зърнената, предпочетете такава без добавена захар, например пълнозърнести овесени ядки без добавени примеси. Ако искате да подсладите закуската си, просто добавете няколко парченца пресен плод. Това е по-добрият избор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хедонистА в кво?
13
2
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Една шкембе чорба с оцет, чесън и малко люто и 2-3 препечени филии. Икат изляза на двора и кат приклекна малко, и кат са изцепя та да хвръкнат пилетата от дърветата, и до вечерта глад ме не хваща. Селска работа бе...
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво негатинто заглавие само! Надпреварват се тези медии за лоши новини,сега пък закуската им пречи!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отровните!
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви Мюсли 5-6 мекици или топъл тутманик и до обяд не изпитвам глад.
9
2
 
29
 
! Отговори
Га бяхме млади преди 2 години
Вземете един рецептурник на Блакантурист и няма да сгрешите ако се храните по него... И спрете да слушате псевдо диатолози, които ви обясняват да ядете мюсли, а те плющят пилешка супа и/или шкембе чорба и/или попара със сирене за закуска
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, които ги няма.
7
8
 
10
 
! Отговори
ф преди 2 години
Не закусвам. Препоръчвам го.
6
9
 
5
 
! Отговори
хедонист преди 2 години
Смисълът на живота не е в неговата продължителност.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имах роднина, който закусваше домашна сланина в домашни пържени яйца и водна чаша домашна ракия. Наскоро се спомина на 88. Ако беше ял веганско мюсли без глутен, сигурно щеше да доживее 120. Дали? За съжаление няма начин да разберем.
4
6
 
16
 
! Отговори
ера преди 2 години
кокошка няма да ставам и да ви ям измислените зърнени храни. Ям каквото ми е вкусно и ми се яде и проблеми нямам, за разлка от много здравословно хранещи се покрай мен, които мине не мине някой месец и все нещо не им е наред.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дори да закусвате със зърнена закуска всяка сутрин"............Каква зърнена закуска сутрин, вие да не сте на 5 бе? Това от някой американски сайт ли го преписахте?
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сякаш някой може да ви обясни как да си продължите живота. Бе бийте си ваксини и всичко ще е ок.
1
0
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Образовай се! Научи правилен български!И тогава обяснявай,илитерате!