Няма честност при участие на трансджендъри в някои спортове

Това е заключението на доклад на Държавната агенция по спорта на Великобритания
30 сеп 2021 18:38, Нели Христова
25
Няма честност при участие на трансджендъри в някои спортове
Снимка: БГНЕС

"В много спортове участието на трансджендър спортисти, честността и безопасността често са несъвместими", се казва в обширен доклад на Държавната агенция по спорта на Великобритания, който представя нови правила и препоръки за включването на трансджендър хора в непрофесионалния спорт.

Препоръките се отнасят за спорт до национално ниво, без да включва професионални, международни и елитни спортове.

Заключението на доклада е, че сегашните правила не са подходящи и имат нужда от рестарт, като ръководните органи за всеки отделен спорт трябва сами да очертаят приоритетите си и дали държат повече на включването на трансджендър спортисти или "състезателната честност и безопасност". Контактни спортове (бойни спортове, бокс, ММА) и спортове, които разчитат на сила и издръжливост, чиито приоритети биха били съответно безопасността на участниците и честността, трябва да създадат допълнителни категории, в които да могат да участват трансджендър спортисти, уточнява докладът.

"Потискането на тестостерона не може да гарантира равните позиции между трансджендър жените и наталните жени, тъй като остават различия в силата, издръжливостта и физиката", се казва в доклада.

В същото време обаче докладът изтъква, че "за да оцелее и да се развива в бъдеще, спортът трябва да се адаптира към съвременното общество, но понякога го прави твърде бавно. Трябва да се мисли по иновативен начин, за да сме сигурни, че никой няма да е изключен от спорта"


25
Още от Кино
На кого ни оставя Даниел Крейг след "Смъртта може да почака"?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да им направят отделна категория към всеки спорт, иначе е крайно нечестно особенно в женскиа спорт. Това, че си си резнал пикалото не те трансформира биологично, а само физиологично ти го няма, но всичко останало си е там.
20
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
До АнонименНека се уточним: Тези хора не са със сменен "джендър", а със сменен пол (sex)!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нали парадират колко са много, да си организират техни си игри и тогава да се оплакват, че другите играят нечестно. Много е лесно да отидеш някъде наготово, да си извън правилата и да почнеш да ревеш, че не ти играят по свир ката. Просто да си организират както параолимпийците и да се раздават там.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Параолимпийското ръководство да включи групи с психични отклонения, не само физични и трансджендърите да се състезават там. Параолимпиадата е за РАЗЛИЧНИТЕ, а трансдженърите определено са такива.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много ясно че не е честно. Утре ще се появи някой, който се чувства "победител" и ще си вземе златото без състезание само защото се чувства като първи.
16
0
 
18
 
! Отговори
А сега де ! преди 3 седмици
Пъърди като мъж ... бръсне се като мъж ... изглежда като мъж ..... ама се е писал трансджендър и се състезава ПРИ ЖЕНИТЕ... и печели медали . И после някои медии правят статии ... Дали имало честност при участие на трансджендъри в някои спортове ... Ами няма . Не е честно спрямо истинските биологични жени , че някакъв дето няма топпки да се нарече мъж се мери по сила и издържливост с тях .
15
0
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 седмици
"бойни спортове, бокс, ММА" Нели не са ли професионални?... "без да включва професионални"...
14
1
 
3
 
! Отговори
Леша преди 3 седмици
Тези ще са ЛГБТ до последната си глътка въздук, която ще е много скоро.
13
1
 
16
 
! Отговори
АЛООООО преди 3 седмици
половината свят гладува а некакви обсъждат трансджендърите дали , къде и как да са в спорта . УЖАС !
12
0
 
6
 
! Отговори
циник преди 3 седмици
"Вмного спортове участието на трансджендър спортисти НЕ е честно и безопасността и е НАПЪЛНО несъвместимо" ... некъв тестостерон с ... се чувствал ... и ще се надбагва с жените ... е къде са честността и безопастността и колко е съвместимо???
11
2
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 седмици
Ако някой ви каже, че от първото проникване не се стаа пее Рас не му вярвайте. Мен така ме излъгаха и връщане назад няма, ама пък свикнах и си ми е кеф да ме пецкат.
10
0
 
19
 
! Отговори
мак преди 3 седмици
Последният абзац е манджа с грозде. Спортът не е икономика, за да се развива, освен ако под развитие разбират бивш мъж, който се състезава като жена и побеждава, защото по природа е по-силен, по-бърз или по-издръжлив и жена няма шанс срещу него. Да си правят свои състезания, като параолимпиади, иначе идеята за спорт, какъвто познаваме отива на кино.
9
1
 
13
 
! Отговори
Разбира се преди 3 седмици
Да се състезават помежду си. Да си измислят форуми, световни, европейски.
8
1
 
10
 
! Отговори
Няма честност преди 3 седмици
Разбирам че транс-джендърите не могат да се състезават при мъжете. От енда страна един истинску мъж като му ковне една на трансджендъра и ще го прати в 9-та глуха. От друга страна трансджендърите не могат да се състезават срещу биологични жени. В женския спорт трансджендърите имат нечестно голямо биологично предимство.Какво е решението?
7
0
 
20
 
! Отговори
Виж ти до 6 преди 3 седмици
Проблем са, защото ЛГБТ искат да си пропагандират начина на живот сред децата чрез медии,училища, шоубизнес. Искат да си издействат законови привилегии - квоти, зокони с-у ,,езика на омразата", ,,престъпленията от омраза", субсидии за нпо-тата и т.н.
6
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То ще речеш, че некви трансджедъри са ви проблема да живеете нормално. Даже не знам кво е това. На меен ми пречат наглите ваксъри.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бреййй...ше открият кололото и ше се чудим кво да откриваме по-насетне...
4
0
 
16
 
! Отговори
Виж ти преди 3 седмици
А даже има жени нпо активистки, които подкрепят подобни простотии!
3
1
 
13
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 седмици
Толкова е елементарно! За да се изравнят силите между трансмасджеронимо, която е било мъж и нормална спортистка, просто на траверсджендъронимото трябва да му се аммпутира едната ръка или крак. Така силите се изравняват и вече е честно!
2
0
 
24
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Аз го измислих....Както досега имаше мъже и жени, сега да се създадат още два потока ... за трансджендъри мъже и трансджендъри жени, и готово.Откачалки