Трагичен мач за България във Вилнюс - отстъпи на аутсайдера Литва

Двубоят завърши 1:3
9 окт 2021 18:19, Нели Христова
98
Трагичен мач за България във Вилнюс - отстъпи на аутсайдера Литва
Снимка: БГНЕС

България допусна тежка загуба с 1:3 при гостуването си на аутсайдера Литва в мач от група "С" на световните квалификации, пишат от Gol.bg

"Лъвовете" се представиха много слабо във Вилнюс и с лека ръка заличиха отличното си представяне от месец септември, когато измъкнахме 1:1 като гост на Италия, победихме балтийците с 1:0 в София и разбихме с 4:1 Грузия у нас.

Днешната среща можеше да се развие по друг начин, ако в 14-ата минута Димитър Илиев не беше изпълнил по безобразен начин дузпа, която вратарят на домакините Ернестас Шеткус спаси с лекота. Малко по-късно Юстас Ласикас изведе Литва напред, а България изравни в 64-ата минута чрез Кирил Десподов.

Балтийците обаче продължиха да бъдат по-добрия отбор на терена и стигнаха до заслужен успех с две попадения на Фьодор Чернуч, който се разписа в края на мача. Другата лоша новина е, че Валентин Антов получи жълт картон и ще е наказан за домакинството на Северна Ирландия във вторник.

Така България остава без победа като гост в световна квалификация от 2013 г. насам, като за последно надделяхме над Малта. Ще пропуснем и пореден голям форум, защото имаме едва 5 точки от 6 кръга и сме далеч от първите две места. От своя страна Литва спря серията си от 9 поредни загуби и събра първи точки в групата ни, но остава на дъното. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой сега е аутсайдера?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 милиона ,няма как да ги изпуснеш !Защо да се занимаваш с затворена тетрадка ?!?!?
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наздраве Лоби!!Сръбска ракия и Преслава да звучи!!