Диминър Бербатов: Сега на ход е съдът!

Той счита изборът на Борислав Михайлов за нелегитимен
14 окт 2021 20:52, Нели Христова
50
Диминър Бербатов: Сега на ход е съдът!
Снимка: БГНЕС

Изборът е нелигитимен, сега на ход е съдът! Това заяви кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов в социалните мрежи.

Той е категоричен, че е трябвало да има балотаж – нещо, което заяви и след конгреса на БФС, като публикува кратко аудио с думите на водещия Камен Костадинов, който попадна в новия Изпълком на родната централа, в което се казва, че „242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения“.

Ето и официалното изявление на Бербатов във Фейсбук:

"242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения“.

Единствената проверка е направена от г-н Трайко Младенов (Председател на Комисията за проверка редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която установява 483-ма присъстващи делегати!

На база на което е горното изявление в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола!

В чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС ясно и категорично се казва “Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати”

Изборът е нелигитимен, тъй като Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж!

Сега на ход е съдът!“

Ето и текста от аудиото:

„Конгресът е свикан с решение номер 116 от 08.09.2021 г. на Софийския районен съд, в което е определен и дневният му ред. В Българския футболен съюз към датата на Общото събрание (на Конгреса) членуват 526 клуба с право на глас на Конгреса. Всеки футболен клуб има право да посочи по един делегат за участие в Конгреса на съюза. След насрочването на Конгреса от 505 футболни клуба са определени 505 футболни делегати. От представените в деловодството на БФС документи се установява, че определянето на делегатите е извършено съгласно изискванията от Устава на БФС.

От данните в четирите регистрирани бюра се установи, че редовно регистрираните участници в Конгреса са 483-ма делегати. Прочитам и как са за зони. Зона София: 156, зона Пловдив: 128, зона Варна: 105, зона Велико Търново: 93-ма. Тези делегати представляват 95.7% от всички избрани делегати. Съгласно чл. 41 от Устава на БФС, Конгресът е законен, ако присъстват повече от половината от редовно определените делегати от всички клубове – членове. Налице е необходимият кворум. Конгресът може да заседава и да приема решения.

С оглед на изложеното, Комисията за проверка на редовността на делегатите единодушно откриваме Конгреса, за да приемем следното решение: 1. Приема доклад на Комисията за проверка редовността на делегатите на Извънреден конгрес на БФС. 2. Констатира, че е налице необходимият кворум за заседаване и приемане на решения от Извънредния конгрес на БФС. Благодаря! Резулатите са: 371 делегати гласуват „за“, „против“ няма, 1 се въздържа. В резултат на което докладът на Комисията е приет. Кворумът е приет. И за протокола и за медиите да кажа, че 242 делегатски гласа са делегатите, които представляват повече от 50% и са необходими за взимане на решения след направената проверка“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
11
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Бербо, защо се отказа от националния? Предатели не ни трябват....
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Барбуков,нали знаеш,че и в съда се снасят много кинти.Па не сте от дашните.Без М.Оетров,де Този даде 4милиона на една...
22
9
 
9
 
! Отговори
Михайлов преди 2 години
Бербо, поколението ви е слабо. Много сте хилави.
21
3
 
6
 
! Отговори
kiki преди 2 години
чехълче...
20
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Берба не е предател. Предатели сте всипко вие, дето лапатеее на пияния шпекаа. Такива като вас им викаме солташациии. Т.е. вие сте мишките, на които се хвърлят трохи. Аз ако бях на Берба щях мкого по рано да изляза от националния докато тея не се махнат.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да...на ход е да ви тикне в пандиза! Въпрос на време!
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ониуу сливенскоо ... такова арогантно и селско поведение. Гнус .Ти за какъв се взе бе клоун? В Бербатов ли се измери? Никой не те знае в света. Навремето Стойчков ви носеше на гърба си... играеше в посредствен отбор няколко години и до там. Берба игра рамо до рамо с краля на футбола и куп звезди. Ти си 1000 класи под него. Стилян момчето се пребори с рака убиец ... помагал е на куп хора .... клоуни нагли
17
17
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Предателя на националния отбор Бербатов не може да шеф на БФС.
16
1
 
4
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Нека съда да реши, дали избора е легитимен.
15
0
 
14
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Какво можеш да управляваш пиян?
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега наред е прокуратурата,да провери имало ли е купен вот от Бербатов.
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боли ме ..., че Бербатов не стана президент на БФС.
12
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този мързелиф Беербатов иска да седне на ръководен стол, дето един мач не е изиграл за националния отбор и един гол не е вкарал, на какво ще учиш младите футболисти бе хайлазин, как да си бръснат краката и да си пазят маникюра ли?
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професионалният спорт (и най-вече - футбол) на всички нива - развъдник на корупция. Но по ФИФА, ФАФА и ФУФА решили, че основният му проблем са "расизмът" и "хомофобията". И като гледам - огромното мнозинство от тези, които имат някаква тръпка към спорта, им вярват...
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд няма отвече 30г. Темида е сляюа и глуха, а съдиите ги интересува само кой плаща повече.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А София спиии и спиии 30 годишния си сън ...
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте сега малко .... как така съда решава ,какво се случило там, а неможе да съди някой за измама и машинации? Значи, ако съда реши, че е нарушен правилника .... следва да повдигне обвинение към този който го е нарушил? Ако не е Митко? Значи с измама си решават нещо и всипко си продължава .... батиии аз цирка... срам ме е че съм Български гражданин в някой моменти
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже и съдът да анулира избора на Перуката, което е много вероятно, те от БФС се застраховаха да могат да си се преизбират доживот. За целта приеха нови над 140 клуба, които на следващите избори е ясно как ще гласуват. Най-вероятно повече от тях са създадени по села и паланки именно с целта само да гласуват на конгреса. Така че при един следващ конгрес резултата ще е още по-ясен предварително.
6
7
 
30
 
! Отговори
АНОНИМЕН 005 преди 2 години
ДОЛУ МАЗНАТА ПЕРУКА!!!
5
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Победа на БЕРБАТОВ срещу перуката(тупето)!