Диминър Бербатов: Сега на ход е съдът!

Той счита изборът на Борислав Михайлов за нелегитимен
14 окт 2021 20:52, Нели Христова
50
Диминър Бербатов: Сега на ход е съдът!
Снимка: БГНЕС

Изборът е нелигитимен, сега на ход е съдът! Това заяви кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов в социалните мрежи.

Той е категоричен, че е трябвало да има балотаж – нещо, което заяви и след конгреса на БФС, като публикува кратко аудио с думите на водещия Камен Костадинов, който попадна в новия Изпълком на родната централа, в което се казва, че „242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения“.

Ето и официалното изявление на Бербатов във Фейсбук:

"242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения“.

Единствената проверка е направена от г-н Трайко Младенов (Председател на Комисията за проверка редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която установява 483-ма присъстващи делегати!

На база на което е горното изявление в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола!

В чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС ясно и категорично се казва “Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати”

Изборът е нелигитимен, тъй като Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж!

Сега на ход е съдът!“

Ето и текста от аудиото:

„Конгресът е свикан с решение номер 116 от 08.09.2021 г. на Софийския районен съд, в което е определен и дневният му ред. В Българския футболен съюз към датата на Общото събрание (на Конгреса) членуват 526 клуба с право на глас на Конгреса. Всеки футболен клуб има право да посочи по един делегат за участие в Конгреса на съюза. След насрочването на Конгреса от 505 футболни клуба са определени 505 футболни делегати. От представените в деловодството на БФС документи се установява, че определянето на делегатите е извършено съгласно изискванията от Устава на БФС.

От данните в четирите регистрирани бюра се установи, че редовно регистрираните участници в Конгреса са 483-ма делегати. Прочитам и как са за зони. Зона София: 156, зона Пловдив: 128, зона Варна: 105, зона Велико Търново: 93-ма. Тези делегати представляват 95.7% от всички избрани делегати. Съгласно чл. 41 от Устава на БФС, Конгресът е законен, ако присъстват повече от половината от редовно определените делегати от всички клубове – членове. Налице е необходимият кворум. Конгресът може да заседава и да приема решения.

С оглед на изложеното, Комисията за проверка на редовността на делегатите единодушно откриваме Конгреса, за да приемем следното решение: 1. Приема доклад на Комисията за проверка редовността на делегатите на Извънреден конгрес на БФС. 2. Констатира, че е налице необходимият кворум за заседаване и приемане на решения от Извънредния конгрес на БФС. Благодаря! Резулатите са: 371 делегати гласуват „за“, „против“ няма, 1 се въздържа. В резултат на което докладът на Комисията е приет. Кворумът е приет. И за протокола и за медиите да кажа, че 242 делегатски гласа са делегатите, които представляват повече от 50% и са необходими за взимане на решения след направената проверка“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До УРА а после УУУ....И това е възможно, но дано не се случи !!!
43
3
 
0
 
! Отговори
CXSA преди 2 години
Наивно от страна на Бербатов.Съдът ще вземе решение в полза на Михайлов.Това е БГ , а не GB.
42
2
 
2
 
! Отговори
УРА а после УУУ.... преди 2 години
Ууу, Славков е алкохолик и кррадец.... Не се отказвай Боби. Ти си бъдещето на Българския футбол... Ако Славков имаше морал веднага ще ше да се откаже от поста си в полза на Боби... Напред Боби Михайлов, ти си нашата надежда за по-добър български футбол... УПС, объркал съм се то не било 2006г. а 2021г. и вече не посрещаме Боби Михайлов а го изпращаме.Ама със всичките тия коментари дето са КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА .Само имената са разменени и вече има някакво ново - Бербатов и НЕГО ТАКА ЩЕ ИЗПРАЩАМЕ
41
0
 
3
 
! Отговори
334 преди 2 години
Не се отказвай, Бербо! Боби Михайлов е другото име на Бойко Борисов. Това е статуквото. Това е мафията, завладяла всички сфери от живота ни. Ако не днес, утре ще бъдеш начело на футбола ни. След изборите.
40
8
 
2
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
А какво е учил, какво образование има Бербатов? Къде се натиска и той? Кукла на конци! Гербесарска кукла!
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип Михайлов ако имаше морал нямаше да се върне.След поредица от расистки прояви на феновете, върхът беше срещу Англия,той си подаде оставка.След две годинижпък се оплака ,че поради политически натиск си бил подал оставка!!!Само,че БФС беше глобяван от УЕФА ,а не от Бойко .
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ,ама само че Костадинов съобщава това преди да е започнало на гласуването когато в залата е имало 483 делегати. В избора са участвали 480.За Михайлов -241,Бербатов-230,Порточанов-8,не действителна бюлетина-1,3 са излезли от залата и не са гласували,те не влизат в сметките.Същото е и при парламентарно гласуване.Вотът е действителен.Бербо да подаде жалба за 20те отбора от ЮЗ зона които не са допуснати на конгреса и които биха гласували за него.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Берби, защо се занимаваш с бкп ганюги? Я си ела в английското селце, заживей си като бял човек. Тия в България ги остави да си хапят задниците.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметът на Симитли е виновен.
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям кърлеж се оказа тоя Боби Михайлов. Много вреди на футбола в България, дано се махне скоро.
34
4
 
14
 
! Отговори
бай Таци преди 2 години
Баце Митко, хич не знам защо ти беше да се ровиш у туй гoвнянo нещо БФС, ама ти стискам палци!
33
4
 
22
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Давай Берба само така, съд до дупка и затвор за тия измамници и хрантутници!
32
4
 
19
 
! Отговори
Observer преди 2 години
Евала на Митко и на неговият екип. Сега не успя но няма да се откаже, бъдете сигурни. Това е човек който сам е постигнал всичко което има и името и парите. А дали това не се харесва на някои хора е абсолютно без значение. Отказа се от националния отбор не защото е предател а защото не е *** на ***. Има достойнство и чест, за разлика от много други. Не беше съгласен с тогавашното, сегашно ръководство и се оттегли. Браво. Това е манталитет на свободен човек не на нагаждач.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нелчето отново не може едно заглавие да напише без грешка!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бебчо старите кучета казват най лошо хапят:)))
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав бил някъв бат Венци ... говориш за един дебел селяккк? Боже господи ,колко простота има по нашите земи. 8 класниците управляват България вече 30г. Но вече 2 метрова дупка ги вика.... скоро никой няма са ги помни тея клоуни. Ще ги има в историята ,като най слабите управленци в историята на велика България.
28
13
 
10
 
! Отговори
Пипи преди 2 години
Давай фиба, съд до дупка, конгрес след конгрес. А като предаде националния отбор се наду като пуяк. Прав е бат Венци, ако някой се похвали, че си го черпил кафе ще му даде 1000 лв.
27
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Перуката се спиртоса докато целуваше г.за на Бойко Кюлчето. Затова се задържа толкова дълго на поста
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То па един национален:)) Не ме разсмивайте. Банда панелнии бекове. Падате от футболни джуджета ... това ли ви е футбола клоуни Всеки футболист със самочувствие, ще откаже такава схема на игра.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Появиха се малките перукиии да плюят Берба. Женчовции съвсем скоро царя ще се смени и щя църкатее, като плъховее:)) Църр църр парите спират скоро бавняци