Биткойн доближи нов връх от 60 000 долара

Инвеститорите в САЩ чакат одобрение на първия биткойн ETF
15 окт 2021 12:45, Анисия Иванова
43
Биткойн доближи нов връх от 60 000 долара
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Биткойн достигна шестмесечен връх в петък, като се доближи до рекордните нива от април, тъй като търговците станаха все по-уверени, че регулаторите в САЩ ще одобрят стартирането на борсово търгуван фонд въз основа на биткойн фючърси.

Най-голямата криптовалута в света се повиши с близо 4% до 59 664 долара, което е най-високото от средата на април. Тази година стойността му се е удвоила и е близо до рекордно високата стойност от 64 895 долара през април.

Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) е готова да позволи на първите американски биткойн фючърси ETF да започнат да се търгуват следващата седмица, съобщи Bloomberg, позовавайки се на хора, запознати с въпроса.

Бен Кейселин, ръководител на изследванията и стратегията в базираната в Азия борса за криптовалута AAX, заяви, че скокът на биткойн над 59 000 долара не е произволен и дългосрочните инвеститори трупат биткойн активи от известно време.

„Широко се очаква Q4 да види значителен напредък около биткойн ETF в САЩ“, каза той.

Движенията в петък бяха подтикнати и от туит от офиса за обучение на инвеститори на SEC, каза той.

„Преди да инвестирате във фонд, който държи фючърсни договори за биткойн, внимателно преценете потенциалните рискове и ползи“, се казва в туита на SEC.

Инвеститорите в криптовалута чакат новини за одобрение на първия биткойн ETF в страната, а някои от скоковете на биткойн през последните месеци бяха заради тези очаквания и как това би могло да ускори масовото приемане и търговия.

Целия анализ четете в Bloomberg TV Bulgaria


43
Още по темата: САЩбиткойнBloomberg TV Bulgaria
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Истанбул преди 1 месец
Ако искам да ставам милионер от тая работа, ще купя крипто от борса, няма да копая с телефона. Който търси 100-200-300 бона годишно, купува карти, вентилатори и прочие техника.
42
1
 
0
 
! Отговори
Истанбул преди 1 месец
Напиши Crypto - Free Etherium, пъдпъдък. Пак ти казвам, аз не търся милиони от тая работа. Това е етериум, не е биткойн. Биткойн не ми трябва.
41
1
 
0
 
! Отговори
хаххах преди 1 месец
Ти май изобщо не си барал крипто през живота си
40
1
 
0
 
! Отговори
Истанбул преди 1 месец
Именно, де, разбирач! Аз не искам да изкарам 90 бона, затова може да се копае тоя етериум. Не съм казал, че целя да ставам милионер от тая работа. Научи се да четеш. С телефона за около 3 месеца се добива на стойност около 900-910 лв. (по днешен курс). Нерде Ямбол, нерде Стамбул!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Истанбул - теб кой те излъга, специалисте, че трябва да е цял!? Явно толкова си помирисвал криптовалути.
38
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е една голяма ИЗМАМА!! Може и 1 милион да стане, но няма разлика от шумата по дърветата. Всичко е спекула и заблуда!
37
3
 
0
 
! Отговори
Истанбул преди 1 месец
Копайте етериум, недейте купува готов биткойн. Не вярвам много хора да могат да извадят 60 бона за един биткойн, че като стане 80-90 да са на печалба.
36
4
 
3
 
! Отговори
Тънък лед преди 1 месец
Расте защото го купуват и го купуват защото расте, затворен цикъл където кучето си гони опашката, многото хора ще изпият една студена вода, а малко ще излязат на печалба. Не променя факта че е пирамида.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До "до 15" - искаш да кажеш, че си треперил за 75-те лева, които си вложил!? Това ли ти е банкрутът!?
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До КриптоманИмам предчувствието, че вече се излиза от 4-годишния цикъл на bull/bear пазар. Предполагам, че около нова година ще удари и $100к , а може и повече, и след това може да я кара само на леки корекции. Започна много масивен процес по приемането му от различни държави, фондове, банки, платформи и т.н. Това променя правилата и пазара. Разбира се - бъдещето ще покаже кой е прав.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо се снимат някакви УЖ монети, че отгоре на това и привидно нещо като златистипри положение, че зад т.н. биткоин не стои абсолютно НИЩО.
32
0
 
6
 
! Отговори
Криптоман преди 1 месец
88 000 $ до Нова година и после 24 000 $ м. март 2022.
31
2
 
2
 
! Отговори
Аман от простотии преди 1 месец
Нема смисъл да чипирате хората.Глупакът е вървежен и без чип.
30
0
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 1 месец
и процесорите и матриците изчезнаха от пазара :-)
29
2
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 1 месец
Проблемът при биткойна е че никога не знаеш кога ще тръгне надолу, аз си бях купил преди години 3 биткойна по 25 лева парчето, когато биткойна стигна 300 лева ги продадох защото си мислех че е стигнал абсолютният връх, но дотогава треперих да не тръгне надолу изведнъж и да стигне нулата. Мерси но не съм добре със сърцето, не искам да се гътна от страх да не банкрутирам.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Токът поскъпва. Нормално
27
1
 
3
 
! Отговори
до Разм. и Стр. преди 1 месец
Ами предимството на електронната валута е че не няма минимална единица, бе yмниик, левчето има стотинка но биткойна има миликойнт, микрокойнт, нанокойнт, пикокойнт, фемтокойнт и надолу без ГРАНИЦА.
26
3
 
2
 
! Отговори
Размисли и Старсти преди 1 месец
Не е добре!Ако имаш един биткойн и решиш да си купиш баничка и боза........няма да имат да ти върнат ресто.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1биткоин=60000$,но 1000куб.м. газ=1000$ или 1куб.м.=1$,а с/у 1биткоин 60000куб.м. газ,което е за дребни годишни държавни поръчки,които са като краткосрочни и извънредни на свободен пазарен принцип за запълването му при дифицит тъй прокламиран за запълването му как реклама за съществуването му,а когато има излишък е на държавно регулеруем принцип с държавна оценка за цени спрямо разходи вложени и приходи за производството на продукта с държавни данъци,такси за разчети образуващи сериозните цени.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
S&P 500 има средно по 10% ръст от 40+ години насам, като за миналата има над 20%. "Експерти", ще ви кажат, че "тооо инфлациита и таксити ша ти изядат паричкитиии", но това важи само, ако си от тея калинки, деот иска да купи днес и да продаде след 2 месеца на печалба ...