Биткойн доближи нов връх от 60 000 долара

Инвеститорите в САЩ чакат одобрение на първия биткойн ETF
15 окт 2021 12:45, Анисия Иванова
43
Биткойн доближи нов връх от 60 000 долара
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Биткойн достигна шестмесечен връх в петък, като се доближи до рекордните нива от април, тъй като търговците станаха все по-уверени, че регулаторите в САЩ ще одобрят стартирането на борсово търгуван фонд въз основа на биткойн фючърси.

Най-голямата криптовалута в света се повиши с близо 4% до 59 664 долара, което е най-високото от средата на април. Тази година стойността му се е удвоила и е близо до рекордно високата стойност от 64 895 долара през април.

Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) е готова да позволи на първите американски биткойн фючърси ETF да започнат да се търгуват следващата седмица, съобщи Bloomberg, позовавайки се на хора, запознати с въпроса.

Бен Кейселин, ръководител на изследванията и стратегията в базираната в Азия борса за криптовалута AAX, заяви, че скокът на биткойн над 59 000 долара не е произволен и дългосрочните инвеститори трупат биткойн активи от известно време.

„Широко се очаква Q4 да види значителен напредък около биткойн ETF в САЩ“, каза той.

Движенията в петък бяха подтикнати и от туит от офиса за обучение на инвеститори на SEC, каза той.

„Преди да инвестирате във фонд, който държи фючърсни договори за биткойн, внимателно преценете потенциалните рискове и ползи“, се казва в туита на SEC.

Инвеститорите в криптовалута чакат новини за одобрение на първия биткойн ETF в страната, а някои от скоковете на биткойн през последните месеци бяха заради тези очаквания и как това би могло да ускори масовото приемане и търговия.

Целия анализ четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: САЩбиткойнBloomberg TV Bulgaria
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
хаххах преди 2 години
Ти май изобщо не си барал крипто през живота си
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истанбул - теб кой те излъга, специалисте, че трябва да е цял!? Явно толкова си помирисвал криптовалути.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "до 15" - искаш да кажеш, че си треперил за 75-те лева, които си вложил!? Това ли ти е банкрутът!?
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КриптоманИмам предчувствието, че вече се излиза от 4-годишния цикъл на bull/bear пазар. Предполагам, че около нова година ще удари и $100к , а може и повече, и след това може да я кара само на леки корекции. Започна много масивен процес по приемането му от различни държави, фондове, банки, платформи и т.н. Това променя правилата и пазара. Разбира се - бъдещето ще покаже кой е прав.
31
0
 
6
 
! Отговори
Криптоман преди 2 години
88 000 $ до Нова година и после 24 000 $ м. март 2022.
30
2
 
2
 
! Отговори
Аман от простотии преди 2 години
Нема смисъл да чипирате хората.Глупакът е вървежен и без чип.
29
0
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
и процесорите и матриците изчезнаха от пазара :-)
28
2
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
Проблемът при биткойна е че никога не знаеш кога ще тръгне надолу, аз си бях купил преди години 3 биткойна по 25 лева парчето, когато биткойна стигна 300 лева ги продадох защото си мислех че е стигнал абсолютният връх, но дотогава треперих да не тръгне надолу изведнъж и да стигне нулата. Мерси но не съм добре със сърцето, не искам да се гътна от страх да не банкрутирам.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Токът поскъпва. Нормално
26
1
 
3
 
! Отговори
до Разм. и Стр. преди 2 години
Ами предимството на електронната валута е че не няма минимална единица, бе yмниик, левчето има стотинка но биткойна има миликойнт, микрокойнт, нанокойнт, пикокойнт, фемтокойнт и надолу без ГРАНИЦА.
25
3
 
2
 
! Отговори
Размисли и Старсти преди 2 години
Не е добре!Ако имаш един биткойн и решиш да си купиш баничка и боза........няма да имат да ти върнат ресто.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1биткоин=60000$,но 1000куб.м. газ=1000$ или 1куб.м.=1$,а с/у 1биткоин 60000куб.м. газ,което е за дребни годишни държавни поръчки,които са като краткосрочни и извънредни на свободен пазарен принцип за запълването му при дифицит тъй прокламиран за запълването му как реклама за съществуването му,а когато има излишък е на държавно регулеруем принцип с държавна оценка за цени спрямо разходи вложени и приходи за производството на продукта с държавни данъци,такси за разчети образуващи сериозните цени.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
S&P 500 има средно по 10% ръст от 40+ години насам, като за миналата има над 20%. "Експерти", ще ви кажат, че "тооо инфлациита и таксити ша ти изядат паричкитиии", но това важи само, ако си от тея калинки, деот иска да купи днес и да продаде след 2 месеца на печалба ...
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 - Ружа имаше централизирана система, където тя определяше кой и колко. Като се разбра, че схемицата е нерентабилна и се наложи, да изчезне. Доста по веригата също се облажиха.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за китайци, там спекулата е огромна. Един ден 60к, друг ден бякой ги откраднал и изчезнал (Ружа българката завлякла хора с 1.5 млрд), не мерси съм.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 - Чеснто казано, ако си пазарувал от местните магазини и си плащал ДДС, си платил достатъчно.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвети на българските "форумници" - "Акцсииити са иамамъ, ни инвистиръйти" .. После "айтору йй измама", после банктеи го лъгали ... после, като му обясниш къде и как се прави "ми ништу де ни знааа ни ми казЪ" ... Псоле криптото е измама. После инвестирането в стартъпи е измама (и остроумничат, даже, кво било това стартъп ...). После фондовете са измама. - Слушайте, глуповати сeляндyрини - Хората в цял сват трупат милиони и милиарди от това. На кого да вярвам? На човек с Ролс или на панелкаджия?
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето че и аз вече съм милионер, макър и във лева, но не мисля в България да си плащам данъците, мисля да е някъде другаде където има смисъл. Държавата ме оправяше години наред и нищо не и дължа.
17
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък си купих два апартамента и две поршета от експертни съвети как да се набуташ с биткойни. И оня дето ги е измислил директно ми преведе 100 000 долара човека. Евала!
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хаха 4 - Смешното е, като издириш някои от хората, дето яко псотват тук и ги видиш IRL какви са ...