Няма касапи и изхвърлят прасета във Великобритания

Фермери предупреждават за криза в бранша
15 окт 2021 20:30, Елка Василева
66
Няма касапи и изхвърлят прасета във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Британското правителство ще допусне 800 касапи във Великобритания с временни визи след предупрежденията от фермерите за криза в бранша.

Правителството работи и върху план да се позволи на шофьорите на камиони от ЕС да могат да извършват повече доставки на Острова, предаде БНР.

Още по темата

Поради недостиг на касапи на Острова вече бяха умъртвени и изхвърлени повече от 6600 напълно здрави свине след пренаселване на свинефермите.

Месопреработвателната индустрия вини за кризата Covid-19 и Брекзит.

От Националния фермерски съюз заявиха, че „празните рафтове и недостига на продукти стават нещо нормално и вече има опасения, че за Коледа няма да ги има много от месните специалитети“.

Сега правителството временно разширява схемата си за сезонни работници, в която ще влязат и касапите. До края на годината 800 касапи от чужбина ще могат да кандидатстват за 6-месечни визи.

По-рано правителството даде „зелена светлина“ и за временни визи за шофьори на камиони и работници в птицеферми, за да се избегнат проблемите със снабдителната верига.

От Даунинг стрийт обявиха, че планират да се даде временно разрешение на камионите от ЕС да правят повече доставки. В момента европейските камиони могат да правят само два каботажни превоза за седмица.

Каботаж означава извършване на превоз, при който пунктът на натоварване и пунктът на разтоварване се намират на територията на една и съща страна. Сега властите искат да облекчат временно правилата, така че максимално да се използват европейските камиони на територията на страната, които ще да могат да извършват неограничен брой товаро-разтоварни курсове в рамките на две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Капиталист преди 2 години
Поръчвате музика, но не може да платите сметката! Може би в крайна сметка справедливост, след векове на експлоатация ще възтържествува. Никаква помощ за Англия, кралицата да иде да коли прасета и да ги кара по супермаркетите.
49
0
 
5
 
! Отговори
Хайлилаклитата преди 2 години
Получават точно това което заслужават!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има кой да ги убие, има кой да ги извози, кой да ги закопа или там каквото ги правят, но нямало после кой да ги разфасова. Подготвят хората за гладна смърт.
47
1
 
9
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Енгилизия все още не е гладна държава! Требе да почнат да си варат подметките на обувките и тогава ще видим дали ще тепат и изфъргат прасета на бунището;)))
46
1
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Борис Джонсън свинско не яде щото е турчин :)))
45
5
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Абе свършиха ли се руските гробища та почнахме по англииските да ревем
44
1
 
7
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
до колкото разбирам са изхвърлени/пуснати, за свинята съм гледал документални че след няколко месеца такава домашна става като диво прасе във гората, просто мутира много бързо, растат бивни и си сменя козината... така че блазе им на ловците, само това мога да кажа...
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какъв е проблема правитеството ни да отпусне 100тина тира до кралството. Те да ги докарат, пък ний сами ще си ги колим. Че зима иде и празници. А и зелето и виното зреят.
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53...Не всеки ползващ кирилица в коментарите е българин. Някои са само български граждани по паспорт....Не всеки българин е с малко пипе но повечето за съжаление са.:))))))))))))))
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не всеки ползващ кирилица в коментарите е българин. Някои са само български граждани по паспорт.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51....Ха-ха, кви ганюги бе мюмюнь, мандалото хлопна за за такива като тебе, aмджикcypaт.....То си личи по лицето на държавата която е хлопната заедно със субектите в нея от балканските ширини.:)))))))))))
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44.....Все по малко българи ще се връщат към острова.....Те и да искат няма да могат! Вратата се хлопна с трясък пред носа на ганюгите.:))))))))))))
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46....Нищо чудно, Англия се управлява от арабски разбойници.....Да бе, това да ти не е клоаааката Радеффф.:)))))))))
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все по малко българи ще се връщат към острова. Тази година премахнаха и борсата благодарение на която много нискоквалифицирана работна ръка от България беше теглена от Великобритания. Вече повечето хора ще се ориентират към Европа където заплатите са същите че и по големи и накрая можеш да си земеш едно 6-8 месеца борсичка. Решението е паунда да скочи на 2.80 лв. както беше преди да гласуват Брекзит или да минималното заплата да стане 12 - 13 паунда на час ама и двете са малко вероятни
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яде, ами. До 89 турците ядяха наравно с всички в столовата. Че и сега плющят сланина. Не се прави на много умен, че не си живял преди 89.
35
0
 
4
 
! Отговори
БГ Погромист преди 2 години
Автоматична кланица с комютърно управление им трябва на тия.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Толкова ли са зле тия и не се сещат поне да ги дадат на гладните." Къде видя гладни на острова? Там да не е Боколандия? Те самите са се освинили като прасета от преяждане. Тия изобщо не вярват че има гладни хора по света. -"Като нямате хляб - яжте пасти."
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30....Е армията им какво - само камиони ли могат да карат?....Армията им е елита от населението, има и може всичко без никакви проблеми! Има българчета родени в Англия които с гордост служат в английската армия. ....А вие в България какво имате???
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова ли са зле тия и не се сещат поне да ги дадат на гладните.
31
0
 
4
 
! Отговори
да бе да преди 2 години
В началото на 2020 г. на всеки 100 германски граждани на възраст между 60 и 64 години имаше 82 души на възраст между 20 и 24 години.На всеки 100 души от по -младото поколение на възраст между 55 и 59 години имаше само 59 млади хора на възраст между 15 и 19 години. На всеки 100 души на възраст между 50 и 54 години имаше само 56 деца и млади хора на възраст между 10 и 14 години.Средно за Европа тези коефициенти са значително по -високи, а именно при 83, 74 и 72 души. Да им работи третия свят,