Задържаха четирима заради фалшивите сертификати

Грози ги затвор до 8 години
15 окт 2021 20:45,
43
Задържаха четирима заради фалшивите сертификати
Снимка: БГНЕС

Четирима души са задържани по подозрение за посредничество при издаването на фалшиви сертификати за ваксинация срещу коронавирус. Мрежата беше разбита по време на акция във Велико Търново.

Разследващите са установили, че в града има пласор, който разпространява фалшиви медицински документи за по 500 лева. Четирима мъже и една жена, които разменяли лични данни на клиенти и съответно сертификатите, които трябва да стигнат до получателните им. А след това получавали пари за това.

Разследването е започнало на 13 октомври след получаването на оперативна информация, обясниха от Районната прокуратура, цитирани от „24 часа“.

Още по темата
Има данни за издадени поне два неистински документа, с които получателите вече са напуснали страната и в момента са в чужбина.

Четиримата заподозрени засега са с полицейско задържане до 24 часа, няма привлечени като обвиняеми, продължава събирането на доказателства за престъпната им дейност.  Извършени са претърсвания на всички притежавани от тях  имоти.

При разследването се оказало, че търновските пласьори са държали връзка с посредник  от Кюстендил, а COVID сертификатите са издавани в медицински център в Кюстендил, който се намира в местната болница. Там също се извършват процесуално-следствени действия.

По случая е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново. За създаването на документи с невярно състояние законът предвижда до 8 г. лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари