Чудо: Двама мъже оцеляха дни без вода в австралийската пустош

Те са били откарани в болница
18 окт 2021 21:00, Нели Христова
50
Чудо: Двама мъже оцеляха дни без вода в австралийската пустош
Снимка: Pixabay

Полицията съобщи в понеделник, че двама души са оцелели дни без вода в горещата и прашна австралийска пустош, с което приключиха трескавите петдневни спасителни операции по въздух и земя.

Двайсет и една годишният Шон Емитжа и 14-годишният Махеш Патрик бяха обявени за изчезнали във вторник в района на Хартс Рейндж в централната част на Австралия.

Те не успели да се върнат в отдалеченото селище Хермансбург, след като през уикенда били на друго място.

След като техният син Nissan Navara е намерен изоставен и затънал на черен път, полицията претърсва околността с помощта на хеликоптер и експерти-следотърсачи.

Опасенията бяха, че двамата са в сериозна опасност, предвид липсата на вода и екстремните температури в района - над 40 градуса по Целзий.

Но полицията на Северната територия заяви в понеделник, че двамата мъже, които са се разделили, са открити живи и здрави по "абсолютно чудо".

Служителите заявиха, че тийнейджърът Патрик е бил намерен в храсталаците късно в петък и е бил лекуван от дехидратация и болки в краката от ходенето.

Емитжа е открит едва ден по-късно. "Извършват му се здравни прегледи, но изглежда добре", заявиха от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Amin преди 2 години
Slava na nashiq spasitel isus hristos.. bog se griji za vseki.. NE SAMO S HLQB SHE JIVEE CHOVEK NO S VSQKO SLOVO OT BOGA...
32
0
 
0
 
! Отговори
ЛС1914 преди 2 години
сиднито не го мислете, той сега се възстанвява след като "случайно" седнал и се нанизал на двуметров кактус
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сиднея сие спретнал ел.автоматична самотаковата и я кара без седалка. Кефил се по 30 км шот му свършва тока и сака още. Дерзай сидней, използвай лубрикант и охлаждане да не замирише на изгоряла гума изодзад.
30
2
 
2
 
! Отговори
Пияндурник преди 2 години
Аз пък четох във вестник Дума, че двама руснаци са оцелели цели три дни без водка в Москва - щото имало затруднения в снабдяването.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крили са се от полицията, заради неправилни изявления във фейсбук.....
28
2
 
5
 
! Отговори
Щото преди 2 години
Щот са били ваксинираниииииии,затва. как не се сетиха да впишат и това като реклама на ваксините в статията?
27
0
 
2
 
! Отговори
Дедовия преди 2 години
Ха-ха-ха... някакъв варненски панеленплъх си придава важности... айде къш и да те няма анонимнико!
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До отСиднейAaвстралияКво ни интересува как си и какво правиш. Ти си самохвалко, нищо друго.
25
1
 
0
 
! Отговори
разкараи преди 2 години
се тука не е хан
24
3
 
3
 
! Отговори
До Сидни преди 2 години
Евала Сидни, мачкай бате и сипвай на хейтъритеИ пиши по-често :)
23
8
 
3
 
! Отговори
отСиднейAaвстралия преди 2 години
Карам яко ел. байка, по 30+ км на ден. Останалото време работя в гаража ми по автоматика, направих куп ъпгрейди на мойта ламя, готова е за още по големи приключения. По ел.байка също ъпгрейднах, стана още по зъл. И снимки съм направил, но нямам време да ги кача и да ви сипвам тук. Още неща иамам да майсторя. Не мисля че съм лош човек, имам доста приятели тук и се наслаждаваме на красотите наоколо като ми остане време. Работя за ел.правителството на Австралия, зимам 5 цифри долари месечно
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беър Грилс имаше епизод по оцеляеане в Кенгуроландия.Иначе Синдьо оцелява всекидневно пред компютъра. Защо ли не пуска снимки в други медии, а тук с възможност само една.?!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сиднито е реален. Наистина е добър програмист, но е ... как да го кажа особен човек. Още какво - фукльо, освен програмирането е ограничен в други области, но пък умее да снима. Ако представяше живота си по дипломатичен начин и без арогантност много хора биха го харесали. Мога да го открия кой е точно като име, но ще ми отнеме 1 седмица от личното време и това обезсмисля търсенето защото си имам мои личен живот и проблеми, които искам да посветя на себе си и близките ми.
20
1
 
3
 
! Отговори
до един долу преди 2 години
И ти наистина ли вярваш, че сиднито е реален човек зад компа и пише чак от Австралия и то точно в днеса? Ха-ха, тези представящи се за сиднито са просто някои кибици, които висят пред компа в някоя варненска панелка, освен ако ти не си самият сидньо, ха-ха...
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При положение че нисана им бил намерен доста преди тях, по-добре да бяха чакали спасителите в него отколкото да се щурат из пустинята като мухи без глави
18
6
 
5
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Сигурно са били неваксинирани и затова са ги търсили. Иначе няма смисъл да ги спасяват
17
4
 
2
 
! Отговори
Да де преди 2 години
Ама, колко дни са оцелявали. Има начин сам да добиеш вода в пуснията. Има разни кактуси съдържащи вода, отделно можеш да добиеш вода с изкопаване на дупка в пясъка, слагаш отгоре найлон и върху него камъче и от конденза добиваш вода, имат и вода нощно време от влагата, е не е достатъчно , но зависи как са използвали уменията си и колко дни са пребивавали в пустинята.
16
0
 
12
 
! Отговори
Верно е чудо преди 2 години
щом на 21 и на 14 са вече мъже. У нас на 17-18 крадците-аборигени ги наричат "деца". Наскоро на един такъв на 21 г. му дадоха много лека присъда за много тежко престъпление с мотива, че е прекалено млади незрял, за да осъзнае деянието си и да бъде съден като възрастен.
15
2
 
9
 
! Отговори
аборигени преди 2 години
На тази магистрала защо няма дупки с вода.
14
1
 
17
 
! Отговори
м дааа преди 2 години
Хахахахаха, в първия момент прочетох че са изоставили сина си Нисан Навара .