Баща и син германци са убили сънародника си в село Соколово

И тримата са с постоянно местожителство в България
20
Баща и син германци са убили сънародника си в село Соколово
Снимка: БГНЕС

Двама германски граждани са разкрити като извършители на убийството на свой сънародник в балчишкото село Соколово. За тежкото престъпление съобщи административният ръководител на Варненската апелативна прокуратура Владимир Чавдаров, цитиран от БТА.

Още по темата
За случая е уведомено посолството на Германия в София.

Жертвата е 59-годишен мъж. Уличените са баща /59 г./ и син /23 г./. На двамата днес ще им бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен начин, с користна цел, каза апелативният прокурор. По думите му, първоначално досъдебното производство е започнало за отвличане с цел откуп.

Съпругата на изчезналия мъж е получила съобщението за искания откуп от 100 000 лева и тя е сигнализирала органите на реда. Областната дирекция на МВР-Добрич със съдействието на ГДБОП и ДАНС са предприели незабавни действия по издирването на мъжа, като в резултат е разкрито убийството. Имаме всички данни да смятаме, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп е всъщност за прикриване на убийството, заяви Владимир Чавдаров.

На въпрос дали жертвата и извършителите на престъплението живеят в балчишкото село Соколово, държавният обвинител отговори утвърдително, като посочи, че всичките имат постоянно местожителство.

В момента активно се събират доказателства както за начина на извършване на престъплението, така и за участието на всеки в самото деяние. На този етап смятаме, че единият е извършител, а другият - помагач. Назначени са всички възможни съдебно-медицински, технически и други експертизи, като се изследва мотивът за убийството, поясни прокурорът.

Бащата и синът днес ще бъдат задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда за вземане на мярка "задържане под стража", каза Чавдаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ЧЕ ТЕ ХАРЕСАХ преди 2 години
До Анонимен - Може ли да сте толкова ниско интелектуални? Явно... за жалост...Българино ти най - умния от твоето семейство...дето всичко знаеш и всичко можеш....гледай си живота, и не се коси за нечия смърт! Нали не е в твоят дом... Истински български гражданин да ви попише, и по етнос и по всичко, че Вие сте дълбоки само в коментари, ако е да сте активни в истинския живот - сте кръгла нула!!! Хайде дърпайте..., че живота ви зове...
11
0
 
8
 
! Отговори
Fil преди 2 години
Германците скриха шапките на команчите в команчско село. Германците са перфекционисти във всяка работа, а скъсат ли синджира - нямат равни! Друго си е дядото та е Югенд, ССовец или обикновен войн на вермахта. Съжалявам че обвинявах команчите за това дело, но нищо, следващият път е тяхна топка. Сега сериозно - поклон пред полицаите!
10
2
 
20
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Германски пенсионери за тия тук е рая :)))
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй и триете, триете, триете но не можете да изтриете истината. Съдбата ще ви го върне и то доста болезнено. Каквото съм предричал винаги се е случвало
8
3
 
9
 
! Отговори
КравЪдойЪ преди 2 години
Вай, бу кесикпишка, алманбудала, сюгюн бей гитти завалла - казано на чист за мене анаватански язик.!.
7
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали убийците са от онези граждани на Дойчланда, дето са с ориенталски произход и са познати с дейности като наркотици, проституция и правене на дюнери? Или да попитам другояче - убитият е бил русокос, а убийците му не са, нали така?
6
36
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Нормално е и е добре за Европа и за планетата Земя, когато немците изчезват, пък дори и един по един!
5
4
 
15
 
! Отговори
Просто преди 2 години
Европейците са предвидими.
4
3
 
31
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Познах,че откупа е фиктивен.Радвам се,че бг разследващи са топ. Просто да не са потърпевшите българи.
3
8
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама за кои германци говорим? За Ханс и Кунц или за Хасан и Калъч?
2
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как са викали на убития.."Ахтунг,Ахтунг" или "Дур ба,Дур ба"?
1
7
 
35
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Тука е ЖУУНГЛА КУТО ЖУУНГЛА Е ТУКА.ХОРАТА ИДВАТ И СЕ ПРИСПОСОБЯВАТ КЪМ ЖУУНГЛАТА.