Австрия готви затваряне на неваксинираните при скок на болните

Засега страната е в първа степен на заболеваемост от обявените 5
23 окт 2021 20:30, Красимир Ангелов
240
Австрия готви затваряне на неваксинираните при скок на болните
Снимка: БГНЕС

Австрия предвижда пълен локдаун за неваксинираните жители при нов скок на заразените с коронавирус. Към тристепенния план на мерките се прибавят още две нови степени, които засягат лицата без ваксина.

При четвърта степен ще важи правилото единствено ваксинираните и оздравелите да имат достъп до заведенията за хранене, хотелите и масовите мероприятия, както и до болниците и домовете за възрастни.

А при крайната пета степен се въвежда пълен локдаун за неваксинираните.

Новите мерки за контрол на коронавируса бяха съобщени снощи от канцлера Александър Шаленберг и здравния министър Волфгант Мюкщайн.

В последното пето ниво на ограничения, всички лица, които не могат да докажат ваксинация или скорошно преболедуване на ковид, няма да могат да напускат жилищата си, освен за пазаруване в хранителен магазин, посещение на лекар или аптека и отиване на работа.

На този етап страната е още в първо ниво на ограничения, което влезе в сила от 15 септември.

Въпреки това има увеличение на хората в интензивните отделения и ако заразата продължи да се разпространява, съвсем скоро може да се премине към следващото, второ ниво. При него в нощните заведения и на събития с повече от 500 човека ще могат да влизат само ваксинирани и излекувани. При тази ситуация вече няма да се приемат безплатните антигенни тестове като „пропуск” за заведения и събития.

Канцлерът Шаленберг изрази надежда, че предвиждането на строги ограничения ще мотивира повече хора да се ваксинират, но заяви, че ваксинацията в страната остава доброволна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
9
 
5
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Този политик е швейцарец, не е австриец и вероятно затов аима такав позиция. Роден е в Берн. Ама знае ли, човек може да е за хубаво.
156
6
 
21
 
! Отговори
Айти преди 2 години
Аз затова се изнесох в Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света до Варна. Тука не плащаме ток - има 5 мегавата ветрогенератор и 10 декара фотоволтаици. Не плащам за топлото,щото къщите са с термопомпи. Пия вода от чешмата,защото под селото има минерален извор. Не ходя на магазин, защото има био оранжерии. 0% са ваксаните тук,няма маски,няма сертификати,няма ковид. Това е паралелна държава!
155
46
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поздравления ето затова Австрия е богата държава. а тука радев затвори училищата но отвори кръчмите. уникални ***
154
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аушвиц е близо. Да ги пращат там направо и на дим. Нямамда има вирус.
153
2
 
30
 
! Отговори
Парадоксон преди 2 години
Тероризират нселението, за да спасят ненужните.
152
1
 
24
 
! Отговори
обеликс преди 2 години
Цялата бивша Римска империя в унисон, само Ватикана мълчи, но разправя за педофилиите си.
151
1
 
20
 
! Отговори
Лайню преди 2 години
Пуснете си мач в англия или сега е Ф1 в тексас. В момента дават Ф1 , 120 000 на трибуните, гз до гз, няма маски, каски... тука локдаун, трагедия.
150
8
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До SSИ До всички останали смешнициК0р за Вас, психопати :Д
149
3
 
38
 
! Отговори
SS преди 2 години
Нали ви говорех: ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ ИДВАТ ЛОШИ ГОДИНИ ? И ПО ЛОШО ЩЕ СТАВА !
148
0
 
24
 
! Отговори
SS преди 2 години
Още от сега трябва да се мисли къде и как ще бъдат строени барикади и на кои улици,колко трамвайни мотриси трябва да бъдат обърнати напреко за да не може да нахлуе бронирана техника,и как с грамотно направени коктейли *** тя ще бъде унищижавана.И после какво правим с политиците....?
147
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама моля ви, локдаун, направо да ги разстрелват, за да не вземат да се разболеят случайно. За тяхно добро е! Майчце Свята, светът се побърка!
146
0
 
18
 
! Отговори
Ку40 преди 2 години
Абе проздьо, кой взема антибиотик за сваляне на температура. 38 градуса, леле, свеъа свърши. Изкарах корона с 39 градуса, взел съм само 3 парацетамола. Температурата убива вирусите, майко антибиотик за температура...
145
0
 
12
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Ама чакайте сега. Австрия за това като пример не става, обаче за сертификати за антитела става. Значи според зависи е всичкото.
144
2
 
14
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Те вече са тук. Войната и смъртта имам предвид. И за съжалние само едно оръжие имаме за справяне с тях. Какво да се прави? Поне да пробваме да се спасим.
143
1
 
15
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Няма такова нещо. Жена ми и аз сме ваксинирани и се оказахме положителни заедно с дъщерята, която е на 10 години. Аз почти нямам симптоми, жената го кара сравнително леко, макар и да е на антибиотик по препоръка на джипито, защото няколко дни вдигаше до 38 градуса.
142
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако онзи с мустачките беше спечелил войната навремето, сега щеше да е друго...
141
0
 
24
 
! Отговори
Гогич преди 2 години
До 151Така стана и с 2ма колеги ваксинирани - разболяха се, тестваха ги и им "загубиха" пробите, колко удобно само.
140
0
 
21
 
! Отговори
Майна преди 2 години
НИТО ЕДНА ЕПИДЕМИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯНА С НЕСТЕРИЛИЗИРАЩА "ВАКСИНА" КАТО ТАЗИ ЗА КОВИД.
139
0
 
30
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ДВОЙНО ВАКСИНИРАНИТЕ КОГАТО СЕ РАЗБОЛЕЯТ - ИЛИ НЕ ГИ ТЕСТВАТ, ИЛИ ТЕСТОВЕТЕ ИМ ИЗЛИЗАТ ОТРИЦАТЕЛНИ, А ГИ ЛЕКУВАТ С ДВОЙНА БРОНХОПНЕВМОНИЯ 14 ДНИ СЪС СЪЩИТЕ АНТИБИОТИЦИ КАТО ЗА КОВИД. ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПОЧИНАЛИТЕ ОТ КОВИД СЛЕД 28 ДЕН НЕ СЕ ОТЧИТАТ ВЪОБЩЕ!!!/ писаха за това, но само веднъж!/
138
2
 
22
 
! Отговори
SS преди 2 години
До ваксинираните ! Ще изпукате до 2-3 год !