Австрия готви затваряне на неваксинираните при скок на болните

Засега страната е в първа степен на заболеваемост от обявените 5
23 окт 2021 20:30, Красимир Ангелов
240
Австрия готви затваряне на неваксинираните при скок на болните
Снимка: БГНЕС

Австрия предвижда пълен локдаун за неваксинираните жители при нов скок на заразените с коронавирус. Към тристепенния план на мерките се прибавят още две нови степени, които засягат лицата без ваксина.

При четвърта степен ще важи правилото единствено ваксинираните и оздравелите да имат достъп до заведенията за хранене, хотелите и масовите мероприятия, както и до болниците и домовете за възрастни.

А при крайната пета степен се въвежда пълен локдаун за неваксинираните.

Новите мерки за контрол на коронавируса бяха съобщени снощи от канцлера Александър Шаленберг и здравния министър Волфгант Мюкщайн.

В последното пето ниво на ограничения, всички лица, които не могат да докажат ваксинация или скорошно преболедуване на ковид, няма да могат да напускат жилищата си, освен за пазаруване в хранителен магазин, посещение на лекар или аптека и отиване на работа.

На този етап страната е още в първо ниво на ограничения, което влезе в сила от 15 септември.

Въпреки това има увеличение на хората в интензивните отделения и ако заразата продължи да се разпространява, съвсем скоро може да се премине към следващото, второ ниво. При него в нощните заведения и на събития с повече от 500 човека ще могат да влизат само ваксинирани и излекувани. При тази ситуация вече няма да се приемат безплатните антигенни тестове като „пропуск” за заведения и събития.

Канцлерът Шаленберг изрази надежда, че предвиждането на строги ограничения ще мотивира повече хора да се ваксинират, но заяви, че ваксинацията в страната остава доброволна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
29
 
7
 
! Отговори
Бай Тоз преди 2 години
ЗГанчо си е набил 15 ваксини за какво ли не, никога не се е интересувал какво има в тях и колко са безопасни, щото знае, че и да му кажат няма да разбере, а сега станал много заинтересован какво има в тези ваксини, ей смешки жал ли е за вас.
116
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не линчуваме няколко самозабравили се министърчета, няма да се оправят работите !!
115
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имам един въпрос , как не ваксинираните заплашват ваксинираните , нали вече уж са защитени , ако някой ми отговори на този въпрос ще се съглася с ваксината
114
0
 
4
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 2 години
Чичовото, личи че отдавна не съм те оправял. Прибирай се от чужбина, на втория тек ще ти светне и ще спреш да мислиш и говориш глупости. Какво ти казвах за западните г***йове?ПС. Идвай си готин, никой не може да ми свири на инструмента, като теб
113
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и шеста степен на мерките, антиваксарите, ще ги въдворят в концентрационни лагери от ВСВ!
112
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тук прилагат същите мерки, да попитам: трябва ли дъщеря ми да прекъсне обучението си в Университета, за да се съобрази с локдаун за неваксинирани?
111
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички власт и пари имащи се ваксинираха първи, още нямаше за всички ваксини! Пък плебса нека спори - трябва или не. Случайност... не мислА.
110
0
 
14
 
! Отговори
яаояаояаояаояао преди 2 години
До Не е истинаСамо че ковид ваксините не са като доказаните такива, които се изработват за пет-десет години. Това е разтвор със защита 30 % и 70 % гаранция за разни други заболявания, повечето нали знаеш кои.
109
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е геноцид срещу не ваксинираните , току що казаха по новините че предлагат същите мерки и тук
108
0
 
24
 
! Отговори
ееееееее преди 2 години
ААА, *** моля ви се, направо отваряйте концлагерите и готово. Кви локдауни, направо по едва гривна крака и да чукат камъни...демокрация...свобода, аре моля ви се...само ваксаните са хора според новия световен ред. Апропо Флорида забрани ваксинирането. Някои страни спряха астрата, пфайзер и модерна..защо ли??? Обаче тука - давай народе, промоция, безплатин ваксини!!!
107
0
 
13
 
! Отговори
Jo1010 преди 2 години
До Великият ваксинаторКогато предлагаш нещо, трябва да си готов да го изпиташ върху себе си
106
0
 
17
 
! Отговори
* преди 2 години
Сега ще ви кажа от какво страдате, страдате от ваксината.
105
3
 
17
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
По един шомпул със знаменце в *** за ваксинираните. Ще се разпознавате отдалеч кой е безопасен !!
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чичо Гошо може да е адекватен само в чужбина, тука е бере индиец.
103
41
 
5
 
! Отговори
Не е истина преди 2 години
Задължителни ваксинации има по цял свят. Антиваксърите са тези които докараха обратно отдавна изчезнали болести и по този начин застрашиха живота на хора които не могат да се ваксинират или при които ваксините не действат. В държави като Великобритания хората се ваксинираха и сега няма локдаун и сертификати. Смъртните случаи са малко. Болниците работят нормално. Заради антиваксърите всички нас ни правят луди. Да се бяхте ваксинирали да е свършило това чудо.
102
3
 
23
 
! Отговори
Нерон преди 2 години
Ще бъда строг , но милостив !! Всички ваксъри подлежат на задължителна кастрация. Трябва да възпрепятстваме появата на още *** !!
101
16
 
9
 
! Отговори
Българин в чужбина преди 2 години
Срам ме е от вас! Покрай пандемията лъсна цялата ви простотия и егоизъм.
100
24
 
3
 
! Отговори
Слави от 78 стотинки преди 2 години
Гошо е номер едно! 20 години си слага ваксина за грип, от което не се умира, но сега не иска да си сложи срещу нещо, от което се умира и вика ама това е само грип!
99
0
 
6
 
! Отговори
Бреееей преди 2 години
Според тези,които вярват на науката това е древният римски пълководец КонспирациЙ (както повечето пъти го изписват)
98
16
 
6
 
! Отговори
Великият ваксинатор преди 2 години
Да се екзекутират неваксинираните. А антиваксърите да се надянат на кол. На публични място. Тези с по една доза ,сто камшика на голо.