В сила са новите ограничения за българите, които пътуват до Германия

България е високорисков регион заради COVID-19
35
В сила са новите ограничения за българите, които пътуват до Германия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От тази неделя влизат в сила  нови изисквания за пристигащите в Германия от България, след като страната ни бе класифицирана от Берлин като високорисков регион заради COVID-19.

Всички влизащи в Германия от България ще трябва да попълнят дигитална форма за предварителна регистрация и да разполагат с получено потвърждение от https://www.einreiseanmeldung.de.

Всички пристигащи от България е необходимо да представят COVID сертификат - отрицателен тест или PCR, направен не по-късно от 72 часа, или бърз антигенен тест, не по-стар от 24 часа преди влизането в страната, сертификат за ваксинация или за преболедуване. Тест не се изисква от  деца под 12 години, съобщиха от МВнР.

Сертификатът трябва да бъде качен на https://www.einreiseanmeldung.de. Пътуващите следва да използват индивидуалния линк, който са получили в потвърждението за направена дигитална предварителна регистрация  под формата на PDF документ.

Като COVID сертификати се признават: сертификат за ваксинация – пълна ваксинация като от поставянето на последната доза да са изминали 14 дни; сертификат за преболедуване - положителен PCR тест за COVID-19, направен най-малко 28 дни и максимално 6 месеца преди влизането в Германия; отрицателен тест – признават се PCR, LAMP, TMA, като пробата трябва да е взета не повече от 72 часа преди влизане в Германия. Може да бъде представен и антигенен тест, не по-стар от 24 часа, при престой в регион с висок риск. Не се признават тестовете за антитела.

Подробна информация за видовете признати тестове може да бъде намерена на следния линк: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html.

Всички граждани, които не са ваксинирани или не могат да докажат, че са преболедували коронавирусната инфекция в рамките на последните 6 месеца, подлежат на задължителна 10-дневна домашна карантина. Тя може да бъде прекратена след предоставяне на отрицателен PCR тест най-рано 5 дни след влизане в Германия. Резултатът трябва да се съхранява в продължение на 10 дни след теста.

Децата под 12 годишна възраст подлежат на задължителна петдневна домашна карантина, която изтича автоматично на петия ден от пристигането в Германия. Следва да се има предвид, че е възможно изискванията да се различават в различните федерални провинции.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България във Федерална Република Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
20
 
20
 
! Отговори
Честито преди 2 години
Всички ваксинирани вече имат психични отклонения и ще стават прогресивно по зле с времето. Явно ваксината удря директно в мозъка. С такива хора е невъзможно да се води нормален разговор или какъвто и да било дебат с факти. Тези хора са напълно неадекватни и в главите им се въртят някакви невероятно *** идеи лишени от всякаква логика.
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия в последните 2 месеца изтрещя! Меркел се махна и тия подивяха. Някакви крайно леви ге*й простотии, в комбинация с крайно фашистка методология за ваксиниране. На фона на това, вчера президента им говори откровена лудост, че трябвало да се сложи ядрено оръжие насочено към Русия!!! Както казах, изтрещяха! Лошото е, че покрай тях ще изтрещи и ЕС и току виж сме се събудил във военно положение. Въпросът е как се води война като нямаш армия и си зависим от вън?
5
12
 
11
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
РАДЕВ,ЗАСРСМИ СЕ БЕ,ПРЕДАТЕЛ!!!ДРУГИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ ТАКИВА ЛИ СА?ВИЖ ТЕ КАК ДЪРЖАТ ЗА ДЪРЖАВИТЕ СИ И НАРОДИТЕ СИ,А ТИ, КАКВО НАПРАВИ? ПОЯВИШ СЕ И САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!!!СЪС СВОЕТО ПРЕДАТЕЛСТВО ЩЕ ТЕ ПОМНИ НАРОДА!!!ЗА НИЩО НЕ СТАНА, МИЗРЕНИК ДОЛЕН!!!
4
21
 
21
 
! Отговори
Ваксер преди 2 години
Благодарение на антиваксърите за много нормални държави ще сме прокажена държава. И то не в кавички. Важното е да останат нечипирани и непроследими в кое интензивно са с тръби в трахеята.
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и? Вчера на Витошка бяха 70% чужденци. Едва чуваш българска реч. Като сме толкова страшни защо идват? А това дали ще пътуваме? Нали има вакса паспорт? И ваксината е магическа. Защо ваксиниран да не може да пътува? Ааа, защото и той се заразява и разнася? Ти да видиш! Ми тогава спрете чужденците да не идват у нас. Току виж ги заразим. Ама не ги спират!
2
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не ми пука за Германия и останалите западни кло-аки.
1
16
 
11
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
РАДЕВ ИЗЛЕЗЕ ГОЛЯМ ПРЕДАТЕЛ И МИЗРЕНИК!!СРАМОТА ЗА НЕГО И ПРАВИТЕЛСТВОТО МУ!ЩЕ НИ ПОДМЯТАТ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА И У НАС С ТАКИВА МИЗЕРНИ ПРЕДАТЕЛИ! МАХАЙТЕ СЕ!НЯМАМЕ ИКОНОМИКА, НЯМАМЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,САМО ЕДНА ГОЛА ДЪРЖАВА!РАДЕВ НИЩО НЕ НАПРАВИ ЗА СВОИТЕ СИ 5 ГОДИНИ!! САМО ПРАЗНО ДРЪНКАНЕ И ОМАЙВАНЕ НА НАРОДА НИ! ПРЕДАТЕЛ!!!