110 лева за фалшив сертификат взимал обвиненият лекар в София

Той издавал документи с невярно съдържание от началото на имунизацията
26 окт 2021 20:17, Нели Христова
108
110 лева за фалшив сертификат взимал обвиненият лекар в София
Снимка: БГНЕС

53-годишният общопрактикуващ лекар в София, който беше обвинен за издаване на ваксинационни сертификати с невярно съдържание, е заснет как срещу 110 лева издава сертификата без да постави ваксина на пациент, който ще пътува извън страната, предаде БНТ.

Според запознати източници д-р Росен Бенчев започнал да продава сертификати още в началото на ваксинацията. Конкретният случай, от който започва и разследването, е от края на май. Д-р Бенчев се е срещал лично с пациентите, които искат сертификат за ваксинация без да им се поставя ваксина. Индивидуално е преценявал от кого колко пари да вземе, но тарифата му е била от 100 до 150 лева на сертификат.

Доктор Бенчев дълги години работил в едно от ДКЦ-тата в столичния квартал "Люлин". След като започнало разследването за издаването на ваксинационни сертификати с невярно съдържание се премества в друго ДКЦ в квартала. Екип на БНТ го намира в новия му кабинет. Той отрича да му е повдигнато обнинение от прокуратурата, както и че е продавал фалшиви ваксинационни сертификати, въпреки че Софийска районна прокуратура съобщи днес, че го е привлякла към наказателна отговорност.

Вчера разследващ полицай от СДВР е призовал д-р Бенчев да се яви за предявяване на обвинение. Разплитането на аферата започва след като лекарят е записан със скрита камера от подставен пациент, който срещу 110 лева получава документ за първа доза на ваксина без тя реално да му е поставена.

На д-р Бенчев е определена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2 хиляди лева. Ако се докаже, че е виновен, той може да получи наказание затвор до две години или пробация.

На черния пазар цените в момента са в пъти по-високи. Един сертификат е около 700 лева. Лекарите, които вписват данните на неваксинирани, че са получили доза, вече не се срещат директно с клиентите. Ползват се посредниците.

И тук има две схеми - едната е за хората в по-зряла възраст. Те уговарят сделката с посредниците очи в очи, а плащането става 50% при заявка и 50% когато в информационната система бъде вписан клиента. По-младите ползват услугите на "дарк нет" пространството, там се уговаря сделката, а плащането е или във виртуална валута или чрез системите за бързи преводи.

Според наши източници в момента има над 15 разследвания, по които разследващите от МВР и прокуратурата работят активно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Красс преди 2 години
Ц-ц, изпуснал съм промоцията
78
0
 
1
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Последици последици от едно тъпо племе на Балканския полуостров , което не знаеоще какво е държава.Държавата е отговорност за всеки който я населява.
77
6
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"На черния пазар цените в момента са в пъти по-високи. Един сертификат е около 700 лева." === Ахахахахахахахахаххахахахаха :)))))))))))))) Вместо да си сложи ваксината, Ганьoвеца ще брои 700лв чикитан валс за фалшив документ, защото го е страх да не го чипират, да не го облъчи 5G мрежата и да не го поръсят с кемтрейлс :)))) По-пр0сто същество от булгаропитека няма на света. Иначе пие по 2 кила домашна рикия 55 градуса на ден и пуши кутия цигари, ама те не са вредни и не могат да го убият :))))
76
1
 
4
 
! Отговори
Киро от Свобода преди 2 години
***, нещо много добре си запозната с фалшифите сертификати, методите за купуването и трафика. Няма да е зле от полицията да те привикат и поразпитат, теб и вашите източници, защото има голяма вероятност това, което ще кажете да допринесе в борбата с това престъпление.
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа не е ваксинирана! Европа протестира!
74
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшива пандемия,фалшиви ваксини,фалшиви.... сеКтиРфикати.
73
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор ще има ли? Време в някой да го отнесе.
72
2
 
11
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Лакомия и корумпираност в почти цялото лекарско съсловие. И този, и тези които му искат главата. Но ако го беше правил това без пари, щеше да е национален герой. И щяхме да застанем в негова защита. А и няма честен и некорумпиран лекар, учен или адвокат по света, който да не е на мнение, че точно тези сертификати са всъщност престъпление срещу човечеството
71
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само дето ваксинирана Европа си върна живота отпреди пандемията, а ние агонизираме и умираме. От акъла си патим, но по гръб не падаме.
70
7
 
14
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Дядо ми беше ваксиниран само веднъж прези живота си срещу едра шарка и изкара над 96 години без да има нито автоимунни заболявания, нито ракови заболявания. Аз вече имам 3 автоимунни заболявания, които нито един жив мой роднина в последния век и половина не е имал и няма от кого да са наследени. Ако се чудите от къде идват такива болести отговорът е от ваксините, всички автоимунни болести са причинени от ваксините...
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умолявам всички ваксери,ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ! В Щатите,обаче продават раници за спешни случаи,съдържащи всичко необходимо за преживяване,за 2 дена.И вътре указания за борба със зомбита....Така че,боцкайте се.
68
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера във Варна, шофьор на линейка,на ЧЕРВЕН ПЛОЩАД,ДЕМОНСТРАТИВНО ,беше отворил врати,на спирка,докато се загатщва.А,вътре три ковчега.Да ги види НАРОДА ,ДА СЕ УПЛАШИ!толкова ли сме кухи,пързалят ни,болниците не са пълни!Не вярвайте!Отнемат ни простото човешко право- ДА ДИШАМЕ!
67
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ще се ваксинарам и след, това ще из требя целият екип в залата.Готови ли сте?Отнеха ми хляба, защото нямам сертификат. Това става тенденция. Ще си го набавя по друг начин из чедници!Ще принуждавате всеки и он ще седи мирен. Има и диви ко пел ета.Направо ни тр епе те.Нашата природа не търпи и не понася вечно.
66
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не лекаря е сгрешил,а незаконно ви принуждават да се ваксинирате и да се тествате вие и децата ви Срещу нашите човешки права се изправя световната върхушка,но ние дори не се просвещаваме правно.Според нея е незаконно,че сме ЖИВИ!
65
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умрелите ваксъри са на по 70-80г. Баба ви ли е вадила фалшиви сертофикати бавноразвиващи платени ваксъри?
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ваксините убиваха, Португалия 90%щели да са мъртви!?Много ще разбереш какво всъщност се случва там.Като например,че в Италия има нестихващи протести БЕЗ МАСКИ,НО С ВОДНИ ОРЪДИЯ!А по света!?Ти си като дядо си:по телевизора го казаха.У!
63
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жив и здрав да е човека, че взима тънко. Скоро ще го пуснат, нито могат да докажат, нито е нарушил закон някуде.
62
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тези, на които им плащат за пропагандата, няма ли да напишете колко взимат.
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Градът не искам да кажа, защото са много малко докторите тук. Но във всеки малък град е толкова сертификатът. Но ние взимаме по 700-800 лв заплати и няма как да е повече
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министерство искало да въвежда частичен локдаун за неваксинирани...Тогава, да си опитат късмета, мога и да умра.