От днес: Австрия влезе в триседмичен локдаун

В страната има ръст на случаите на коронавирус
22 ное 2021 23:55, Красимир Ангелов
230
От днес: Австрия влезе в триседмичен локдаун
Снимка: БГНЕС

Австрия навлезе от днес в триседмичен локдаун, предаде ДПА. Страната е обхваната от четвърта вълна на заразата, като седмичната база на заболеваемост достига 1100 нови случая на зараза на 100 000 жители, а в събота бяха регистрирани близо 14 000 новозаразени.

Още по темата
Леглата в интензивните отделения са запълнени почти на нивата от пика по време на третата вълна. Правителството се надява, че локдаунът ще е жизненоважна спирачка за разпространението на пандемията, съобщава БТА.

На гражданите се разрешава да напускат домовете си само за да ходят на работа, да пазаруват стоки от първа необходимост или да спортуват.

Повечето магазини и ресторанти могат да продават храна само за вкъщи, културните събития са спрени, а големи спортни прояви се провеждат без публика. Училищата обаче остават отворени, а на родителите се дава свобода да решават, дали децата им да ги посещават или не.

Мнозина гледат на четвъртия локдаун в страната, като на един вид присъда за правителството, като близо 75 процента от австрийците казват, че вече нямат доверие на правителствената коалиция между консервативната Австрийска народна партия (АНП) и "Зелените" заради провала й да овладее пандемията, коментира политологът Петер Филцмайер.

Много други изследвания показват обаче, че недоверието се е разпростряло също и върху политическата опозиция.

В събота в столицата Виена се проведе голям протест срещу новия локдаун, както и срещу задължителната ваксинация в страната от 1 февруари догодина. Според различни източници в протеста са се включили между 35 и 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 109 "МЕДИАНАТА на възрастта на населението в Нигерия е 18.1 години. В България е 44.7, а на други места в Европа е още по-висока" Е по тая логика ние трябва да сме с по-ниска смъртност от тия, дето "на други места в Европа е още по-висока"?
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ясно е! "Африка поради липса на чудодейните ваксини пребори ковид. Всички експерти се видяха в чудо от данните. Май не сте го чели това." Ясно е, че ти нищо не си чел и нищо не знаеш. Само ще спомена един факт: МЕДИАНАТА на възрастта на населението в Нигерия е 18.1 години. В България е 44.7, а на други места в Европа е още по-висока. СЕГА започваш ли да стопляш?
78
1
 
3
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
Африка поради липса на чудодейните ваксини пребори ковид. Всички експерти се видяха в чудо от данните. Май не сте го чели това. Ама няма нищо за чудене, защото африканците са избрани от богоизбраните за новите европейци.
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От с.Герман Ц,ц,ц. С това ли реши да го ушлашиш? Че ако това го пази ще "трябва" да се ваксинира. Ама това наистина е "ужасно". Какво друго? Че ще трябва да си купува храна ако е гладен, и че ще трябва да ходи на почивка, ако е уморен ли? А за безплатни, те и сега не са безплатни. За вас - също. Не знам как антиварсърчетата още не сте стоплили за този факт. Вече има нов лаф "загряваш като антиваксър".
76
0
 
3
 
! Отговори
Асан Гробара преди 2 години
254 долу...добре е..
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я кажете за геносето дето се показа днеска в някаква медия и каза че до март месец всички ще сме или вакснати или оздравели или мъртви. изтриха го тука от електронните издания този несретник настъпул мотиката. ама ние помним. другата седмица тука референдум срещу своеволията на тукашните геносета. пропагандната им машина не спирам но се надявам швейцарците да си опекат акъла, имат доста да губят.
74
1
 
5
 
! Отговори
От с.Герман преди 2 години
До Германец-- "Какво ми се пише и кога? Споделете, другаре!!!" -- Другарю съселянин от Герман, пишат ти се бустри до живот,,,и не непрекъснато безплатни. Разбира се ако нанистина си се зашил с двоен бод, а не си тук за платената реклама само
73
1
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Реално всички сме със стадно съзнание, но някои си мислят, че не са. Това е проблема на хората. Лошото е, че някакви тежки психо-болни се възползват от това и прекрояват света както са решили, че е добре.. За тях разбира се.
72
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 100 Оффф. Съвсем забравих. Прав си. Значи, другарЕ антиваксърЕ, само изчакайте там колкото са ви прогнозите за измирането на ваксинираните и след това ще имате същите възможности като Германеца. Още малко потрайте, нали така казахте, че скоро ще "стане"? :)))))
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 98 "В същност искат и другите да се прецакат на абонамента." Точно така е. И това е защото са със стадно съзнание и когато ги е страх, се стремят да намерят сигурност като се скрият сред стадото.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Можете да си построите..." -- Чакай малко, сега :) Техният план е да наследят всички земни блага, след като ваксинираните западноевропейци умрат. Те наистина го вярват това, симпатягите :) А ти пък ги караш да работят... Съобразявай се малко :)
69
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 97 Усещам завист. Не се притеснявайте. Можете да си построите антиваксърски театри, музеи, кина, ресторанти, учреждения и прочие. Така и вие ще имате същите възможности като Германеца. :)
68
1
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Жалкото е в психологията на индивидите.. Тия, които се ваксинираха горките дълбоко в себе си осъзнават, че са прецакани и някакси се борят да спасяват останалите.. Ми ай нема нужда! В същност искат и другите да се прецакат на абонамента.. Толкова е просто!Иначе един неваксиниран човек по никакъв начин не ги застрашава..
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 96 "Човека ще си живее нормално живота" Той и Кунчев така си живя нормално живота...
66
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 94 "Ако германеца се е набол, това е една много добра новина." Това е вярно. Човека ще си живее нормално живота, а всички това искат.
65
9
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Кажете честно, жал ли ви е, че някой като Германеца се е набол?" -- Май съм пропуснал последната черна прогноза на антиваксърския гений :) Какво ми се пише и кога? Споделете, другаре!!!
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 87 Ако германеца се е набол, това е една много добра новина. Жалкото е, че е от платената пропаганда и никога няма да се бодне, освен отзад.
63
0
 
0
 
! Отговори
До 90 преди 2 години
Благодаря, лека и на теб!
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 88 Достатъчно ми е. Лека вечер. :)
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
85, т.е. всичко, което пишеш са празни приказки и самочувствие без покритие. То си личеше отначалото...