От днес: Австрия влезе в триседмичен локдаун

В страната има ръст на случаите на коронавирус
22 ное 2021 23:55, Красимир Ангелов
230
От днес: Австрия влезе в триседмичен локдаун
Снимка: БГНЕС

Австрия навлезе от днес в триседмичен локдаун, предаде ДПА. Страната е обхваната от четвърта вълна на заразата, като седмичната база на заболеваемост достига 1100 нови случая на зараза на 100 000 жители, а в събота бяха регистрирани близо 14 000 новозаразени.

Още по темата
Леглата в интензивните отделения са запълнени почти на нивата от пика по време на третата вълна. Правителството се надява, че локдаунът ще е жизненоважна спирачка за разпространението на пандемията, съобщава БТА.

На гражданите се разрешава да напускат домовете си само за да ходят на работа, да пазаруват стоки от първа необходимост или да спортуват.

Повечето магазини и ресторанти могат да продават храна само за вкъщи, културните събития са спрени, а големи спортни прояви се провеждат без публика. Училищата обаче остават отворени, а на родителите се дава свобода да решават, дали децата им да ги посещават или не.

Мнозина гледат на четвъртия локдаун в страната, като на един вид присъда за правителството, като близо 75 процента от австрийците казват, че вече нямат доверие на правителствената коалиция между консервативната Австрийска народна партия (АНП) и "Зелените" заради провала й да овладее пандемията, коментира политологът Петер Филцмайер.

Много други изследвания показват обаче, че недоверието се е разпростряло също и върху политическата опозиция.

В събота в столицата Виена се проведе голям протест срещу новия локдаун, както и срещу задължителната ваксинация в страната от 1 февруари догодина. Според различни източници в протеста са се включили между 35 и 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятелю, аз съм друг човек, който никога не е бил спортист (а по-скоро зубрач), имам престижно образование, завършено в най-реномирания ни университет и съм на мнението на славянина. Това достатъчно ли ти е като външна преценка?
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност ваксините си работят много добре за целта, за която са създадени... Кажете честно, жал ли ви е, че някой като Германеца се е набол?
58
0
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Да, пълните джоба на Угур и прочие, като си мислите, че ще се спасите от нещо, ами в прочем те в Австрия вече не ги и питат...
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 "ако обичаш!" Не обичам, защото любезността ти е само маска на келешлъка ти, а също така знам защо си виснал тук. У лево, както се казва. :)
56
0
 
9
 
! Отговори
Ковидиот преди 2 години
Никога, ама абсолютно никога не съм виждал толкова добре работеща ваксина! Браво на Угур, браво на Шахин, браво на Айше, браво на цялата анадолска наука!
55
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 66 от славянин 'Ами аз не съм като теб, който винаги да иска някой да потвърди дали мога или не мога нещо!" Ти си май по-неграмотен отколкото първоначално си мислех. Тук не става въпрос "някой да ти каже нещо", а да има външен оценител на твърденията ти. Не правиш елементарни разлики. За знания и мислене специално има разработени цели системи за оценка. Не е трудно да се досетим кои са те и как е оценен от тях един човек едвам завършил средното си образование.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
76, не, нямаме. Дай ги тия доказателства. И сравнителния анализ също, ако обичаш!
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германецо, знам, че се опита да се пошегуваш, но всъщност само показваш, че си функционално неграмотен.
52
8
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Ами аз не съм като теб, който винаги да иска някой да потвърди...." -- Затова ли веднага си набиваш сам едно плюсче? Леко комплексарски ход :)
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 70 "66, за теб също нямаме доказателства, че можеш да мислиш." Имате, просто сте неуки. Иначе, моят въпрос към славянин беше дали някой някога му е засвидетелствал обективно, че може да мисли, а не дали може да ми покаже тук (той вече се провали в този си опит). За щастие, аз имам достатъчно такива доказателства, тъй че компетенцията ми в това отношение е извън всякакво съмнение.
50
1
 
7
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Кажи де, дойде ли рая в Германия?" -- Не познавам Рая (пише се с главна буква). Може да ме запознаеш, ако е хубава :)
49
0
 
5
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Не само, че са верни, ами са самата истина. А щом стигнахме до неопровержими факти.. Няма смисъл, нали?Както казах по-рано науката медицина не е от вчера и няма начин да наложиш безумни неща върху мислещи хора, хора, които имат глави, а не телевизор вместо глава.
48
5
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Дойде ли рая в Германия." -- Това въпрос ли е? Защо няма въпросителен знак? Има ли подлог това изречение? Защо не е в пълен член? Защо трябва един германец да те учи на български? Още по-кошмарно за теб щеше е, ако наистина бях кюрд :)
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
66, за теб също нямаме доказателства, че можеш да мислиш. Но до тук само се перчиш и то доста повърхностно, от което първоначалното впечатление е, че не можеш.
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) 'Имам и още, ама има ли смисъл?" Като се има предвид, че 1 и 2 са тотално неверни, наистина няма смисъл да продължаваш .... Лека вечер.
45
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 51 от славянин "Нямам нужда някой да ми казва дали мога или не мога нещо, аз го знам без някой да ми го казва!" Тоест, оказах се прав, че никой не е потвърдил, че можеш да мислиш, както и няма никакви обективни следи в реалността, че така стоят нещата. Има една приказка: "умря сиииганката дето ме хвалеше" .... твоята работа е такава. Не се притеснявай, в България 80% са такива самопровъзгласени мислещи. Затова сте на това елементарно ниво.
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общите работници и чистачките по цял свят се инжектираха, може да прекратяват пландемията.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 Това гопишете от половин година. Мисля, че някъде около 2100та единиците от вас, които са оцелели още ще преформулират същото ...
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
58, ок, дай го този сравнителен анализ със доказателства.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 55 Сравнителен анализ на възможностите на такива като него да "дават акъл". И анализът показва, че не, няма възможност за пълноценни съвети.