Туристи и чужденци по летищата в ЮАР, искат спешно да напуснат страната

Неочакваната отмяна на полети създадоха значителни затруднения
27 ное 2021 22:10, Красимир Ангелов
53
Туристи и чужденци по летищата в ЮАР, искат спешно да напуснат страната
Снимка: БГНЕС

На големите международни летища в ЮАР има стълпотворение от туристи и чужди граждани, които се опитват спешно да напуснат страната.

Многобройната и неочаквана отмяна на полетите на редица авиокомпании създадоха значителни затруднения, сподели служител на летището в Йоханесбург. По обяд един от най-големите превозвачи с полети до ЮАР Qatar Airways преустанови всички полети. В резултат на това решение хиляди туристи и почиващи се оказаха в трудно положение, защото полетите им са отменени.

Още по темата
В ЮАР се разпространява новият щам на коронавируса омикрон. Той вече беше регистриран при лица, които през последните 24 часа се върнаха от страни от Южна Африка във Великобритания и Германия.

От пристигналите вчера два полета в Нидерландия с 600 пътници, при 61 беше открит коронавирус. Местният новинарски портал News 24 описа ситуацията на летищата в Южна Африка като "истински хаос".

Великобритания обяви първа, че преустановява полетите от ЮАР. Днес вече 20 държави, между които Сейшелите и Мавриций, въведоха забрана за полети от ЮАР. Опитващите се да си тръгнат от там туристи ползват първо полети на африкански авиокомпании, които да ги закарат до столиците на други държави от континента. Много летят до Адис Абеба, Кайро и Дакар, съобщава БГНЕС.

В същото време акредитираните в ЮАР посолства и международни организации засега не препоръчват на своите сънародници и служители да напуснат територията на страната.

"Ситуацията с щама омикрон все още е много неопределена", заяви служител на най-голямата в ЮАР застрахователна компания в областта на медицината "Дискавъри".

Провеждат се изследвания, щамът има повишена активност, но още не е известно дали той е по-опасен от щама делта. Според информацията, наличните ваксини срещу COVID-19 предоставят защита и срещу новия коронавирусен щам.

Към днешна дата в Южна Африка са регистрирани около 150 заразени с щама oмикрон. Страната отбелязва рязко увеличение на броя на случаите на COVID-19. Министерството на здравеопазването на Южна Африка вече предупреди, че държавата навлиза в четвъртата вълна на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
ЕС веднага да прати самолети да ги приберат по домовете им, както стори с Китай.
39
0
 
3
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
Не на КОВИД ФАШИЗМА!Да откриеме и избиеме лудите учени в скритите експериментални лаборатории!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема са плашите, ваксинирани сте всички на това летище, кво блеете
37
0
 
6
 
! Отговори
Радко Младич преди 2 години
Горе-долу преди точно една година-(Още ПРЕДИ да се появи щамът "ДЕЛТА")-писах във "Фейса",че от сега нататък НИ чакат все нови вълни от "още по-нови" щамове на корона вирусите.И че това ще продължи докато напълно ЗАБРАВИМ за предишният си що годе НОРМАЛЕН живот!Мерките и рестрикциите за "ограничаване на заболеваемостта",ще стават все по-тежки и безумни,а в същото време ние ЩЕ ГИ ПРИЕМАМЕ ВСЕ ПО-БЕЗРОПОТНО и ПРИМИРЕНЧЕСКИ!За голямо съжаление се оказах прав-(Не твърдя,че съм открил топлата вода.На
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале какъв хаусСвета се побърква и ни правият на маимумни
35
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ЛИГЛЬОВЦИТЕ СИ СТОЯТ ТАМ И ДА СИ ПЛАЩАТ ЗА ПРЕСТОЯ. СТИГА С ТОВА ЛАНГЪРКАНЕ НАСАМ - НАТАМ. КАКВО ЩЕ ИМ СТАНЕ, КАТО ИЗЧАКАТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА И ПОСЛЕ ДА СЕ РАЗВЯВАТ!? ИЗВИНЯВАЙТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, ИМАМ ПРОБЛЕМ.
34
4
 
7
 
! Отговори
Бил ГейЦ преди 2 години
Чудесно, гоим, създавайте паника, така повече ще се надупчат с Отровната игла и ще удвоя богатството си още два пъти преди края на 2021!
33
3
 
18
 
! Отговори
Живков преди 2 години
И така продължава сериния филм. Сьс ново заглавие. Да ви е честито. Ало журналистите бая работа ви се отвори. Хей продажници скъпо ще платите за тоя цирк
32
0
 
18
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 2 години
""Туристи и чужденци по летищата в ЮАР, искат спешно да напуснат страната"" И да разнесат експресно новият щам по цялото земно кълбо.
31
7
 
10
 
! Отговори
Ваксина? Не, мерси преди 2 години
Абе, сега набодените овчици с абокатите ще се редят ли на опашки за да им сложат поредната доза? Ми то направо да ги закачат за постоянно на абокатите, какво ще се разкарват за доза на всеки няколко седмици?!
30
10
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
До как е зелето. Антименгелисти сме. И 70 процента от населението на България никога няма да се набодем. А такива като теб дигат акциите на Възраждане. И все повече депутати ще вкарват докато има дозиращи се без полза дето леят жлъч по сънародници.
29
16
 
8
 
! Отговори
Как е зелето? преди 2 години
Зелцето ви да вкисне дано, дoлнo племе антиваксърско.
28
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксата са изперкали окончателно и безвъзвратно. Виждат лица, чуват гласове, пишат от името на С. Трифонов и крякат Няма вирОЗ! Опасно е да се живее с такива индивиди.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А га немските туристки а в 21 век и туристи ходеха да си разтварят задните бузки не ревахте
26
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туризмът е основен двигател на всички пандемии... Продължавайте в същия дух да обикаляте света "умници"...!
25
9
 
36
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
какво става с Португалия 86% покритие с ваксина и локдаун ?! Какво става с Нидерландия над 80% ваксинирани и видима демокрация по улиците?! Какво става във Виена защо стрелят на месо по демонстрантите? Ако това е демокрация по добре да не идва при нас. Нещо ми прилича на събитията в Северна Корея
24
2
 
12
 
! Отговори
Глас от изток преди 2 години
От Африка нищо хубаво не идва. Изобщо от юг и запад само проблеми.
23
7
 
21
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 2 години
И всичко това заради една група учени, жадна да получи своите 5 минути слава! Едва ли има някой трезвомислещ човек, който да смята че този щам е възникнал часове или минути преди да бъде идентифициран в лабораторията!? Например британски щам беше идентифициран в проби взети цели два месеца по-рано. Подобно абсолютно безсмислено публично оповестяване единствено може да причини тежки икономически щети за съответната държава. От гледна точна на здравеопазването това е напълно ненужно.
22
4
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Не се притеснявай! Оставял съм го и няколко дена без претакане. Пак си става. По-важно е да имаш да сипеш за мезе на зелето!
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичоуе, държавите са длъжни да пропуснат на територията си своите си граждани. Това важи и за България по конституция, за това по лесния начин е отмяна на полетите а пък като са там да се опрсвят