Задържаха пиян шофьор, не спрял за проверка и катастрофирал

Той минал на червен светофар, нямал книжка и гражданска отговорност
29 ное 2021 13:35, Красимир Ангелов
11
Задържаха пиян шофьор, не спрял за проверка и катастрофирал
Снимка: БГНЕС, архив

Шуменски полицаи са задържали пиян шофьор, който не спрял за проверка, преминал на червен светофар и катастрофирал в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Екип на пътна полиция, който осигурявал безопасността на движението на бул. "Славянски" в Шумен, малко преди 21.00 часа на 26 ноември, подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил "Пежо 306". Водачът обаче не спрял.

Пътните полицаи го последвали по булеварда и му подали сигнал от служебния автомобил за спиране. Шофьорът обаче отново не изпълнил разпореждането.

На светофар на кръстовището с ул. "Алеко Константинов" преминал на червен сигнал на светофара. Полицаите, които се движили след водача установили още, че е създал рискова ситуация при разминаване с друг автомобил при преминаване на кръгово кръстовище, а на друго такова - напуснал пътното платно, след което се ударил в дървета.

При извършената на място проверка станало ясно, че 35-годишният водач от Шумен управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,54 промила. Шофьорът отказал да даде кръвна проба за анализ.

Той не носил в себе си и шофьорска книжка, автомобилът бил със служебно прекратена регистрация, нямал и сключена застраховка "Гражданска отговорност".

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление е образувано бързо производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Anton Rusev преди 2 години
Да го втурат на панделата, само тъка ще се оправят нещастници миризливи. Правят Сена мъж
6
3
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
Сладур мамин. Ако тоя не е човек на човека определено вече главата му е напълнена с шамари. От друга страна - ако "Е" човек на човека => вече да си е у дома с извинително писмо от полицията за причинените неудобства
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Наблюдател И кой и кога е забранявал гоненето бе,
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре е пак на пътя, споко. Ще си вземе нова таратайка на 20г и другия път дано не убие някой. Държавата с липсваща и неработеща съдебна система.
3
6
 
4
 
! Отговори
Да попитам преди 2 години
Защо на Борисов бандите(мутрите) разполагат с СРС техника!?
2
0
 
15
 
! Отговори
Лелеле преди 2 години
Това новина ли е при условие че в страната действат ОПГ-та в всеки голям град, а в малките е Феодален режим! Знаете ли че в малките градове полицията слугува на местните дерибеи, а в големите на Групировки занимаващи се с дрога, трафик и ДДС измами!
1
13
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
С преследването или гонитбата по американски ухууу пата кюта стрелби и катастрофа с невинни хора накрая ?Гоненето беше забранено преди промяната