Жертвите на лошото време в Турция станаха шест

Десетки са ранените, най-много пострадали има в Истанбул
4
Жертвите на лошото време в Турция станаха шест
Снимка: Facebook

Шест станаха жертвите на лошото време в Турция, където и през нощта продължиха дъждовете и силният вятър, по-специално в западните части на страната, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Още по темата
Към четирите жертви от Истанбул вчера се добавиха и още две - от окръзите Зонгулдак и Коджаели. Общо 46 души са ранени в Турция при инциденти в резултат на лошото време. Най-много са пострадалите в Истанбул - 38 души.

В окръг Истанбул, където скоростта на вятъра превишаваше сто км/ч, са подадени над 1500 сигнала до спешните служби за последици от бурята. Отнесени от вятъра са десетки покриви на сгради, стотици дървета са съборени. Щети е понесла пътната сигнализация, повредени са автомобили. Някои крайбрежни райони са залети от вода, след като в резултат на бурята нивото на морските води се е покачило. Голям кораб, заседнал в сушата край истанбулския квартал Малтепе, е започнал да потъва.

Лошото време е нанесло щети и в Бурса, където също има потънали плавателни съдове, преобърнати от големите вълни.

В Коджаели е починал един човек, тежко ранен при падане от покрива на сграда, повреден от силния вятър. Той е бил приет в болница, но по-късно е починал. При друг инцидент в окръга са били ранени осем души при срутване на строеж на джамия. На други места има паднали или килнати минарета.

Една жертва, мъж на 21 години, има и в Зонгулдак. Мъжът е работел на строеж в местния университет "Бюлент Еджевит". Той е бил затрупан от стена, рухнала под напора на силния вятър. Въпреки усилията на лекарите мъжът не е оцелял.

В Текирдаг морето е наводнило близките пътища и паркове в района на Сюлейманпаша. Силният вятър там е започнал снощи и все още продължава, като се засилва. Материални щети са нанесени и в окръзите Балъкесир, Карабюк, Болу. (БТА)


4
Още по темата: лошо времеТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пострадали хора има ли?
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато не върнат статута на Църквата св. София ще има много земетресения и бури. Бог бави ала не забравя. А още по добре ще направят ако Истамбул си върне старото гръцко име и се върне на Гърците.
2
5
 
7
 
! Отговори
Атаман Сирко преди 1 месец
Жертвите на исляма из прокълнатите територии са милиони, но за тях няма да съобщи никоя частна или държавна телевизия!
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори да приемем че е имало съвместно съжителство а не робство,НЕ съм длъжен да ги обичам комшувците по една проста причина,те са ислямисти религията на злото!!