Омикрон помрачи Коледата по целия свят

Празничните пътувания получиха удар, стотици полети бяха отменени
25 дек 2021 18:02, Нели Христова
49
Омикрон помрачи Коледата по целия свят
Снимка: БГНЕС

От Витлеем и Франкфурт до Лондон и Бостън, за втора поредна година вълната от коронавируса пречи на Бъдни вечер, като принуждава църквите да отменят или намалят броя на службите и нарушава плановете за пътуване и семейни събирания, съобщи Асошиейтед прес.

Барабанисти и гайдари преминаха през Витлеем пред по-малки от обичайните тълпи, след като новите израелски ограничения за пътуване, целящи да забавят силно заразния вариант Омикрон, задържаха международните туристи далеч от града, в който се смята, че е роден Исус.

В Германия голяма опашка се извиваше около огромната катедрала в Кьолн, но не за среднощна меса, а за ваксинация. Предлагането на ваксини е израз на "грижа за ближния", която е в съответствие с посланието на Коледа, заяви протойерей Гуидо Асман пред информационната агенция ДПА.

В цял свят хората, изморени от близо двегодишните забрани и други ограничения, търсеха начини да се насладят безопасно на празничните ритуали.

В Ню Йорк, където вариантът Омикрон се е разпространил широко, хората чакаха на дълги опашки, за да се тестват, като много от тях направиха това като предпазна мярка, преди да пътуват, за да се съберат със семейството си.

Празничните пътувания получиха удар, когато големите авиокомпании отмениха стотици полети на фона на недостиг на персонал, което до голяма степен е свързано с Омикрон.

Във Великобритания, където вариантът на коронавируса Омикрон се разпространява сред населението, някои молитвени домове се надяваха да продължат. В англиканската църква "Сейнт Пол Олд Форд" в Източен Лондон свещениците планираха да проведат служби на Бъдни вечер и Коледа. Но за да предпази енориашите си, църквата отмени службата на Рождество Христово.

Множество църкви в САЩ отмениха службите в присъствието на хора, включително Националната катедрала във Вашингтон и историческата църква Олд Саут в Бостън. Други планираха празненства на открито или комбинация от онлайн и лично богослужение.

В Рим папа Франциск без маска отслужи месата на Бъдни вечер пред около 2000 души в базиликата "Свети Петър", където входът беше ограничен, а богомолците трябваше да носят маски.

Въпреки че броят на вярващите беше много по-голям от 200-те души, допуснати миналата година, той беше малка част от 20 000-те души, които може да побере базиликата.

В Германия посетителите на черкви се сблъскваха с множество здравни ограничения и лимити за присъствие. Някои от тях трябваше да покажат доказателство за ваксинация или изследване. Катедралата във Франкфурт, която може да побере 1200 души, предложи само 137 места за намиращи се на социална дистанция хора, като всички те бяха резервирани дни предварително.

Хората в Нидерландия се опитаха да използват празника по най-добрия начин, въпреки че живеят при едно от най-строгите блокирания в Европа. Всички магазини, които не са от първа необходимост, бяха затворени, включително баровете и ресторантите, а посещенията по домовете бяха ограничени до двама души на ден, четирима на Коледа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
19
 
! Отговори
11 преди 2 години
Баси, да ти броят колко гости ще ти дойдат вече отива към шизофрения.
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Тези, които мислят, живеят нормално, т.е. не лягат и не стават с безсмислени новини и мисли за поредната лъжа на ковид мафията.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3. А бе гений. да ти пбясня некои неща. Дедо мраз не съществъува. Новините са фалшиви. Корона вируса и той не съществува. Вие коронясалите сте по-големи конспиративни теоретици от алекс джоунс и дейвид айк заедно. И те не вярват в такива глупости като короната.
28
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колкото по-безопасен става вируса,толкова повече пищят,бил по-заразен,е и.Досега грипове нямаше ли.Паника се поддържа да има продажби,капитализъм,печалбите са по-важни от всичко,и от хората
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле тук професори и математици се скъсаха да плашат хората ,но пустия вирус го няма в България )
26
21
 
5
 
! Отговори
ганьо е прос’ галош преди 2 години
Всичко знае и всичко разбира. Само не и как да си оправи държавата.
25
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омикрон помрачи Коледата по целия свят......ЗАЩО?!? Омикрона ви не е нито убил някой, нито дори не е вкарал в болница някой....но нали трябва да всявате паника сред стадото, а те овците само това чакат, да почнат да се страхуват и да треперят. КЛОУНИ!
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не умрикон, а ти раничните правителства, които всячески се опитват да поробят и сложат на колене хората. ТЕ СА ВИНОВНИ! Хората трябва да им смажат на тия тирани.
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голямата измамам е този корона вирус имам роднина и колега изписани по тази линия които си бяха пред умиране има и колеги които уж не са били болни пък имат антитела над триста както и колеги които го прекарах за по три дена буквално
22
4
 
28
 
! Отговори
ъхъ, ама не.. преди 2 години
Не стига, че мъ "надупчихъ" с две дози на Файзер (у Ирл., втората беше на 5 Август), а в четвъртък ми изпратиха и съобщение за Бустър, само след Четири месеца! Е, стига ми толкова боцкане, да ходят да ми свирят на Тромбона!
21
39
 
8
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Познавам лично 5 човека починали от Ковид-19 още преди ваксините и нито един, който да е починал или пострадал от ваксините, а около мен всички са ваксинирани и сега половината са вече с трета доза. Факт! Даже не съм чувал за пострадал от ваксините от някой от познатите ми.
20
6
 
10
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Е, където по света хората са вярващи, ходят на църква, а с този вирус нещата се объркаха. В България явно няма християни и се почита само бог яж и пии, докато ти се пръсне търбуха от преяждане и препиване. Така излиза от коментариите твърдящи, че нищо не е помрачил.
19
3
 
22
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Познавам оживял след ваксиниране. Едва оцеля. Ако беше умрял, щяха да го пишат ковид и да познавам и аз умрял от ковид
18
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки би трябвало да познава няколко починали от Ковид-19. Що за манипулация е, че някой си не познавал такива. В България сме останали малко над 3 милиона човека и още толкова има в чужбина. Починалите, които са регистрирани с Ковид-19 са над 30000, т.е. приблизително 1 на всеки 100 човека живеещи в България. Отделно, че има повече от 30000 починали от Ковид-19, които са регистрирани като починали от нещо друго. Човек познава доста повече от 100 човека, обикновенно между 500 и 2000 човека и не
17
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не познавам нито един умрял от ковид. Лъжат ни и смятат да продължават по тоя начин.
16
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО им помрачи Коледа , а омикрон си е обикновен заразен вирус !
15
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
станете мюсюлмани и такива проблеми няма да имате
14
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не ми е помрачил на мен. Събрахме се със семейството и прекарахме вечерта заедно. Не сме ваксинирани, не носим маски, плътно един до друг както си му е редът. От статията оставам с впечатлението, че празникът е бил помрачен за индивидите със зелените сертификати, които избраха да играят по свиpката на пандемиците.
13
3
 
44
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Е , нали се ваксинираха от " грижа за ближния " , защо ги затваряте !?!?
12
4
 
41
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Рождество Христово беше умишлено помрачено от децата на Дяеола, а Омикрон им беше просто претекста!