Ресторантите в Словакия ще работят за ваксинирани

Без ваксина или преболедуване - храна само за вкъщи
Обновена: 3 яну 2022 16:19 | 3 яну 2022 15:44, Веселина Йорданова
51
Ресторантите в Словакия ще работят за ваксинирани
Снимка: БГНЕС

Ресторантите в Словакия отварят от днес врати за ваксинирани и преболедували ковид, предаде ДПА.

На маса ще могат да сядат най-много четирима души. Неваксинираните ще имат право да купуват храна и напитки само за вкъщи.

Остава в сила полицейски час от 20 до 5 часа. Остава в сила и забраната за събиране на повече от 6 души, които не са от едно домакинство.

Въпреки относително високата заболеваемост, страната предприе стъпки през декември за отварянето на бизнеси, музеи, галерии, изложби, книжарници.

За някои места достъпът става с отрицателен тест за коронавирус, за други е задължителен ваксинационен сертификат. Хранителните магазини са отворени за всички. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ресторантСловакия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До Анонимен 42===То в цяла Европа на ресторант пускат само с ваксинационен сертификат.==== Не е вярно! Във Швеция никога не са питали за такива неща по ресторантите. Но причината е че там никога не са носили маски или е имало локдауни. Нито са затваряни училища. Така че още преди 'ваксините' да дойдат, в Швеция се създаде доста от истинския надежден национален имунитет.
36
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
След като новината е че и за преболедувалите е разрешено, защо само "ваксинираните" са споменати в заглавието? Кой нормален човек няма да разбере непочтената цел? И кой ли още вярва на медии? Да оставим настрана въпроса, щом е доказано че "ваксинираните" заразяват и се заразяват един друг къде е логиката да им разрешават? Да не забравяме и, че точно те разнесоха и Омикрон по света чрез сертификатите си за пътуване.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй е апартейд,някои са ни замислили разделяне на вирусна основа като признак за малоценност без неваксинираните да са не само вирусни носители,но и вирусообразуватели,а ги заклеймяват като не само вирусни огнища и не само като вирусо инкубатори,а като вирусооснователи благоприятстващи с условия на живот съществуващи в тях и извън тях неправилните вирусни изменения във вирусните състояния нанасяйки несъответствия на междувирусните връзки и начини с методи на преобразователи за вирусосъздавания.
34
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То в цяла Европа на ресторант пускат само с ваксинационен сертификат. Антиваксърите са изолирани и ще станат все по-изолирани от обществото.
33
0
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Ми повече са, щот неваксинираните са 20 %.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как ги решават тия неща, като последните седмици в Германия, УК е видно, че ваксинираните заболяват повече от неваксинираните. Ще пробват ударно израелската идея за създаване на стаден имунитет след преболедуване?
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този терор е към края си.*** се усетиха,че още малко и номерът няма да минава и ще разтурят цирка скоро.Бил Гей го предсказа вече,той няма мед.образование,но подозрително много познава
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен33. И язе *** четух тоа сайт зизиту. Тама сал учени оръ куту менье са писале. И шъ на читете оти дъ сте учени! Никфи ванцине дорде не дадъ пуу2000 левъ на калпак.
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до номер 5 ние неваксинираните може и да ровим по кофите за смет ама теб скоро ще те включат към облака!Устройствата така го третират защото ти вече си УСТРОЙСТВО наблъскано с графен о SPIONs!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен29 . Еш па тоъ. Ми декъ да одиме бе? На кунцерте ? Ниъ нема а асъ вакцинирвъме и шъъ одиме сал нъъ рестуранте!
27
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро няма да се оправим. Покрай умниците, които предпочитат да се инфектират, този вирус ще мутира до безкрай.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И питам и КВО нарочно пиша с големи букви ИКВО всичко ли се върти около п у к ни ц а та !Ако не одат *** ресторант това ли е най важното в живота или да идеш на спа ?И като не идеш кво???що не си сещата какво нали!
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Словакия още не може да се оправи с много високата вълна с Делта варианта, а тепърва идва Омикрон.
24
1
 
2
 
! Отговори
АСАН преди 2 години
Асане забраих да напиша кой сам язе *** тизе си са сетил
23
2
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Колко евро е шкембе чорбата :)))
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Йордановден няма да се играе хоро в реката ! Как така ще се смущават Рибите и Жабите!? Това е ужасно!
21
0
 
22
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
ресторантите няма да работят... На киборгите не им трябва храна, а принтирани вещества...и компютър с течна рам памет...
20
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките Антиваксъри, вегани, еднополови *** ще бъдат отхвърлени от нормалното общество и ще се превърнат в аутсайдери. Дреме ми че Иван иска да се ожени за жрат си. Че Асен отказва да яде нещо, което е умряло.Или че *** неиска да се ваксинира защото неговото тяло било храм .. Всички тия отиват в канализацията на съвременето общество.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен21: Няма шега - няма измама! Това са неизследвани течности с неизвестен ефект! На дедо след ваксината като му стана и сега не му спада! Баба ще се развежда с него! Ужас!
18
3
 
12
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Ако се ваксинирате, ще ви чиипират и после ще трябва да пускате СМС, та да ви дадат код за чипа за еднократна ерекция. СМС-а ще е на цена от 10 лева (неинфлационни!)Само по 5G мрежата ще става комуникацията!