Психиатър: Убийците от Русе са криминални психопати

Извършителите са действали импулсивно, смята Веселин Герев
20 яну 2022 17:00, Ния Христова
46
Психиатър: Убийците от Русе са криминални психопати
Снимка: БГНЕС
Извършителите на грабежа и жестокото убийство в Русе са криминални психопати, каза пред bTV криминалният психиатър Веселин Герев.
 
"Единият има множество травми по лицето, той е каратист, получавал е удари по лицето. Когато човек получава комоцио, това променя неговата психика. В периодите, в които е спокоен, а те са доста малко, е много последователен и педантичен, едва ли не принципен. Получава се обаче така, че като натрупа напрежение, то избива към така наречената гръмотевица и той е склонен към късо съединителни реакции", обясни Веселин Герев.  
 
Прокуратурата в Русе вчера разкри шокиращи разкрития за убийството на собственичка на аптеки и съпруга на общински съветник от ГЕРБ в града. 
 
Според Ботьо Ботев – бивш шеф на отдел "Убийства" в МВР работата по разкриването на престъплението е изключително добра. 
 
"На 11 януари става деянието – жената е отвлечена и убита. След три дни се получава сигнала в полицията и само в рамките на три дни се стига до извършителите", посочи той.
Още по темата
 
По думите му престъплението е извършено непрофесионално – има пряк контакт с жертвата, а извършителите са дали основание да бъдат забелязани.
 
Според Веселин Герев хронологията на събитията говори за действия на импулсивен принцип. 
 
"Хората са искали просто да извършат обир, за да може единият да си покрие кредитите, а другият да си купи автомобил – най-прости житейски събития", посочи криминалният психиатър.
 
"Криминално деяние обаче надминава границите на обира, защото действията на тези хора се водят от импулси. Размишлението идва много по-късно, но импулсът вече е дал някаква реакция. Похитителите обикалят с жертвата с кола, отиват в къщата й, след това тръгват  от там – цялата тази работа нагнетява много напрежението. Жертвата е в позиция да се бори за живота си, а това още повече качва напрежението психически и тези криминални психопати започват да действат доминиращо", обясни Герев.
 
"Жената е могло да бъде убита по-най различни начини, но е удушена – това е една мъчителна смърт, която е във връзка с емоционалните преживявания на извършителите", смята той.  
 
"Веднага след като е убита, те започват да си поделят парите – друго не ги интересува. Чак евентуално, когато идва прояснението и размисъла, след целия взрив от агресия и импулси,  тогава стигат до разчленяване на тялото, за да прикрият престъплението", обясни криминалният психиатър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
Дайте да ги видим тези арменци-убийци,ако бяха роми,снимките им нямаше да слязат от екрана на телевизиите,даже с роднините им,интервюта правеха,а за арменците нищо
41
1
 
5
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
ВЪОБЩЕ НЕ 7А ДЕЙСТВАЛИ ИМПУЛСИВНО. Д- Р ГЕРЕВ ДА СЕ ЦАНИ ЗА АДВОКАТ НА УБИЙЦИТЕ. ДОБЪР Е.
40
0
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Май д- р Герев иска да оправдае престъпниците с някаква " импулсивност". Импулсивните престъпници НЕ СЛЕДЯТ 1 МЕСЕЦ ЖЕРТВАТА СИ. Д- Р ГЕРЕВ ДА СИ СКЪСА ДИПЛОМАТА. НЕ СТАВА!
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много точно ги е описал психолога.
38
1
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Психиатъра е Психопат - няма такава Диагноза .Лекарите Психолози са учили и представят точна Диагноза .Това като термин ,Психопат, е градски фолклор .Този човек е фалшив Лекар .
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
баси психолога...той май не е наред.задочник
36
0
 
5
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
Аз съм против смъртното наказание за такива...50 години оковани в трудов лагер по 12ч. само нощен труд да не видят никога вече Слънцето
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е добър пример как дори и да си богат, в държава като нашата не е добре да живееш. Бедността води до престъпност и убийства.
34
0
 
13
 
! Отговори
стефчо преди 2 години
Добре е да се въведе натрупване на присъдите както действат законите в Сащ. И демократично и поучително е за бъдещия престъпник ,като знае че дори и да не вземе смърна присъда ще получи три по 30 години плюс 25 за едикакво си. Чак когато тези години изтекат има право на обжалване. Не действа ли освежаващо?
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ботьо е чисто и просто един алкохолик,набеден за специалист
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек невинния общинар три дена е чакал преди да сигнализира. Сигурно жената е изчезвала най редовно през седмица за по три дена. Или ако е било така сигурно без да иска е имало 65 бона в касата. А логиката да вземеш парите и да отвлечеш жената кърти. Вместо да и видят сметката на място, ако толкова е наложително.
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МУТРИТЕ И КОМУНИСТИТЕ СЪЩО СА ПСИХОПАТИ.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Различните психопати крадат по различен начин. Едни чрез властта, други чрез бизнеса, трети, най-мизерните прихопати, чрез улични престъпления и грабежи. Всички те са психопати.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бразилия на кръстовищата ги ограбват, когато спрат на светофара. И те са психопати. Даже цели гета от психопати са създали бразилците. Тук още не сме толкова зле.
28
8
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
СОЦИАЛИСТИТЕ СА УБИЙЦИ ПСИХОПАТИ ИЛИ КЛЕПТОМАНИ.
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обяснението на психиатъра ми звучи като защитна адвокатска пледоария.
26
3
 
6
 
! Отговори
Като са психопати преди 2 години
Да ги направят депутати.
25
0
 
16
 
! Отговори
Те преди 2 години
То, такива ако не ги хванат, за какво говорим. Чак пък се и хвалят. Какво става с неразкритите убийства. Не съм чул за заловен наемен убиец.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Други психопати бизнесмени от кредитната компания са им пратили ултиматум за 16 хиляди лева. Психясал е от страх от мутрите. Това е една "Джунгла от психопати", която трябва да бъде обложена с 60 процента данък. Тъпчат пари по сейфове, офшорки, чудят се каква кола да си купят. Това е Третият свят или САЩ. Това е Бразилия, Африка. Не е Европа. Плоските данъци и чистият либертариански капитализъм водят до социални проблеми, маргинализация, озверяване и вдигане на престъпността на улицата.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето посетители на този сайт са същите като тези двамцата (Асан, Геноцид в Перник, ГРАД КОЗЛОДУЙ, ДДронег, Христо Христов, яcтpeбka, синдито т. н)