Русия отправя зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус

"Панцир-С" и Су-35 също изпратени към страната
Обновена: 21 яну 2022 09:53 | 21 яну 2022 09:48, Александър Попов
210
Русия отправя зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус
Снимка: БГНЕС

Русия изпраща две дивизии зенитно-ракетни системи С-400 в Беларус от Далечния изток. Оръжията вече са натоварени на железопътни платформи, съобщи руското Министерство на отбраната.

По-рано руският заместник-министър на отбраната Александър Фомин заяви, че 12 самолета Су-35, две дивизии системи за противовъздушна отбрана С-400 и една дивизия зенитно-ракетни комплекси "Панцир-С" ще бъдат преместени от Русия в Беларус като част от проверката на силите за отговор на съюзната държава.

"Две дивизии зенитно-ракетни комплекси С-400 "Триумф" на военновъздушните сили и противовъздушната отбрана на Източния военен окръг, участващи в проверката на силите за реагиране на Съюзната държава, се отправиха към товарната гара в Хабаровския край, където натовариха оборудването на железопътни платформи", се казва в изявление на военното ведомство.

По време на учението, в рамките на което ще бъде използвана техниката, ще бъдат предприети мерки за засилване на защитата на държавната граница, за да се предотврати проникването на въоръжени групи бойци, да се затворят каналите за доставка на оръжие и боеприпаси, както и да се издирват, блокират и унищожават незаконни въоръжени формирования и вражески диверсионни и разузнавателни групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: БеларусРусияучение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
26
 
3
 
! Отговори
И все пак преди 2 години
В НАТО се влиза по желание. Факт!
150
0
 
1
 
! Отговори
БРАВО МОЛОДЦИ преди 2 години
Власт подставени в Москва подариха на Турция /държава с огромна армия в НАТО същите преди години..
149
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две дивизии С - 400 - това е огромна сила. България няма вече и една девизия войници , благодарение на западните ни партньори и нашите продажни слуги.
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карибската
147
1
 
15
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 2 години
До Обаче: Куба имаше съверенно право да има руски ракети на своя територия, не е ли така? Но САЩ бяха готови да водят война за това, че те са там. Това беше Караибската криза. Размина се войната. САЩ си изтеглиха ракетите от Турция, а Русия - от Куба. Сега САЩ искат да вкарат Украйна в НАТО и да разположат там ракети срещу Русия. Схващаш ли приликата с Караибската криза?
146
2
 
16
 
! Отговори
Смятайте! преди 2 години
До Анонимен 163: "Паметника е на американски летци загинали над България"? Не, ти не позна. Точно тези летци са бомбардирали София. Не всички са загинали, за съжаление. Един е свален с таран от български летец. Той, този български летец, е герой. А да имаме такъв паметник е позор. Не че има връзка с темата.
145
16
 
2
 
! Отговори
Обаче преди 2 години
В НАТО се включват само страни, които желаят. Русия иска да си върне сателитите, заплашвайки с оръжие. Никой от бившите сателити не ще. Русия също не иска други, независими страни да се присъединяват към НАТО. Виждате ли разликата?
144
5
 
2
 
! Отговори
факт преди 2 години
До до 152Българският лев никога след 1912 година не е имал златно покритие.Понятието "златен лев" и преди това е само счетоводно.
143
1
 
6
 
! Отговори
офффффтопик преди 2 години
До АнонименЕ, защо ли са били "над България"?
142
4
 
9
 
! Отговори
мда преди 2 години
Опитът за цветна революция в Беларус беше поредната грешка на САЩ,тласнала страната в обятията на Русия.Полша и Литва с подкрепата си за беларуската опозиция също се прецакаха-докараха руските войски и оръжия до собствените си граници.Впрочем,Вилнюс е на 20-30 километра от беларуската граница.Много далновидно-да се откажеш от 500км буфер.
141
14
 
7
 
! Отговори
до 152 преди 2 години
така е , българския лев е имал златно покритие реално. След окупацията на БГ от Русия, целия златен резерв до ГРАМ е на вагоните за Русия. Освен това с години плащаме на "победителите" с месо, тютюн, селско стопанска продукция ...без да платят 1 рубла за тва. Те на тва *** отите викат братушка.
140
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Смятайте! "Паметници много. Имаме даже паметник на американските летци, които са бомбардирали София." Не позна. Паметника е на американски летци загинали над България. Пробвай с някоя друга рушка опорка.
139
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов "опитах се да ти отговоря точно" Опита ти е незадоволителен, защото все още не си ми отговорил Луканов чия кукла е и ДС клон на коя служба е? Два съвсем директни въпроса за Луканов и ДС, а не за Паси, "евроатлантици" и така нататък.
138
1
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До психолог: Байдън ли имаш предвид?
137
1
 
8
 
! Отговори
Смятайте! преди 2 години
До Краси: Прочете ли статията, за да видиш за какво иде реч? Паметници много. Имаме даже паметник на американските летци, които са бомбардирали София. Но какво връзка има това с темата?
136
10
 
2
 
! Отговори
психолог преди 2 години
джуджетата имат комплекс за малоценност. Джудже на власт избива тез комплекси с демонстрация на сила и агресия
135
0
 
3
 
! Отговори
До 153 преди 2 години
Ако не можеш да видиш връзката аз не мога да ти помогна, не съм добър в рисуването. А ти имаш нужда да ти се нарисува в картинка.
134
2
 
1
 
! Отговори
да внимават преди 2 години
с пътническите самолети за да не стане като с малайзийският МН17
133
16
 
4
 
! Отговори
Краси преди 2 години
До 152:Окупаторът от Изток е крадец и мародер!Но,в РБ комунистите им вдигнаха паметник-***,който трябва да бъде взривен!Всички беди за РБ идват от въшливите мужици и техните слуги-бълкарските комунисти!
132
2
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 152: Може да е така, а може и да не е. Това каква връзка има с темата?