Украйна получи военна помощ за 200 млн. долара от САЩ

Американски товарен самолет пристигна с 90 т боеприпаси
Обновена: 22 яну 2022 22:55 | 22 яну 2022 21:43, Анисия Иванова
159
Украйна получи военна помощ за 200 млн. долара от САЩ
Снимка: БГНЕС

Съединените щати изпратиха в Украйна първата пратка от договорена военна помощ на стойност 200 милиона долара. Доставката беше направена само часове след края на срещата между държавния секретар Антъни Блинкън и руския външен министър Сергей Лавров в Женева.

Американски товарен самолет пристигна с 90 тона смъртоносни боеприпаси, предназначени за биещите се на фронтовата линия. В позиция на американското посолство в Киев се казва, че доставката показва твърдия ангажимент към суверенитета и правото на самоотбрана на Украйна, съобщи БНР.

А във втория по големина град в Украйна - Харков, хората казват, че се надяват на най-доброто, но се готвят за най-лошото. По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски заяви пред американското издание "Вашингтон поуст", че Русия може да се опита да окупира града.

"Да бягам? Не, няма начин! Тук съм роден, тук съм израснал. Оставам, каквото и да става, ако трябва ще се включа в отбраната на града."

А руската държавна телевизия "Россия 1" съобщава, че от самопровъзгласилата се Донецка република твърдят, че Украйна се готви за военни действия в Донбас.

Жителите на Донецк остават спокойни. "Имаме чудесна украинска поговорка - Изток или Запад  - у дома е най-добре.", казват те.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е приел покана за среща с британския си колега Бен Уолъс в Москва, съобщава висопоставен източник от Обединеното кралство пред" Франс прес."

Очаква се през февруари и британският външен министър Лиз Тръс да посети Москва и да се срещне с първия дипломат Сергей Лавров.

На срещата вчера Лавров е казал пред Антъни Блинкън, че по-нататъшно игнориране на опасенията на Русия за собствената ѝ сигурност ще има сериозни последствия, съобщава руското външно министерство.

Блинкън предупреди, че Западът ще отговори сериозно и обединено на каквото и да е нахлуване на руски войски в Украйна, но обеща и Москва да получи писмен отговор по исканията си в сферата на сигурността. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако укрите се правят на отворени, руснаците и те ще им пратят военна помощ. По въздуха...
69
6
 
11
 
! Отговори
ИЗВОДИ преди 2 години
Украинците и Руснаците отдавна да се разбрали ако не са американците...
68
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес война между Москва и Киев,както сте го подкарали утре може да спретнете и една война между Москва и Санкт Петербург.
67
4
 
4
 
! Отговори
до 91 преди 2 години
Очакват доставки на извън земен разум.
66
1
 
17
 
! Отговори
До Хахахаха преди 2 години
Пий си хапчетата навреме кacкет смачкан!
65
21
 
8
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Ще ви го набримчи Путин с 200 !!! НАТО и 15 мин срещу Русия....и няма НАТО вече ....тежки нокаути з нотовци...но те и нямат топки ..така че нищо няма да се случи !!! Всички го знаят дори и те ..могат само да скимтят като пале ....
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аферата Хънтър Байдън" , " Синът на Байдън в бизнес афера с китайска компания" търсете и се информирайте ! Преди да умре в катастрофа синът на Джо му е докарал много парички и влияние в Украйна и Китай .
63
1
 
5
 
! Отговори
до 92 преди 2 години
Е Вовата, така го намисли.
62
6
 
9
 
! Отговори
Абе Джо, преди 2 години
с 200 млн. няма да биете руснаците. 200 млрд. си трябват.
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаци едни други ще се трепят.Много умно го измислиха.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой прати ли нещо на Русия?
59
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Водката ще настъпи мотиката здраво този път. Досега Запада не е бил така решителен никога.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
200млн 1/2 самолет
57
3
 
17
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Да си дойдем на думата. Двеста милиона е добро начало за производителите на оръжие в САЩ. Бяха се изнервили след като Байдън евакуира военните от Афганистан, но сега бизнеса пак потръгна.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има опасност войната да не почне.
55
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да твърдиш, че Русия ще напада Украйна, а в същото време да доставяш на Украйна оръжие... Наливане на масло в огъня. А кой и защо разпалва огъня - ето това е въпросът. Друг въпрос е кой ще спечели, а трети - кой ще пострада от цялата работа. Залагам на това, че пострадалите ще са главно славянски и източноевропейски страни, независимо на чия страна са. Хайде сега помислете оттук върху отговирите на зададените въпроси.
54
1
 
5
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
До ЗАЩО САМО ПЕТРИЪТ!По-леко с нулите!Да не излезе,че в Афганистан муджахидините са свалили повече хеликоптери,отколкото са произведени.Както във Виетнам-американското командване отчита брой свалени Мигове по-голям от произведените.Един журналист просто си прави труда да сумира цифрите.
53
6
 
13
 
! Отговори
Хм преди 2 години
200млн.$ не стигат само за Донбас,камо ли против мащабна руска кампания,направо символична сума.Обаче са достатъчни за да направят Украйна жертва,което е търсения ефект.
52
9
 
6
 
! Отговори
ЗАЩО САМО ПЕТРИЪТ! преди 2 години
Байдън обеща да изпрати на Украйна ракети Петриът и Стингър, но в Киев пристигнаха само Петриът, без Стингър, явно той е забравил че Рейгън изпрати ракети Стингър на муджахиддините в Афганистан и те като свалиха с тях 800 руски хеликоптери, крепостните се изнесоха от Афганистан като наа-кани.
51
2
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
За женурята ! Ко изнасилването е неизбежно ,отпуснете съ дъ мой дъ ви ареса !