Украйна получи военна помощ за 200 млн. долара от САЩ

Американски товарен самолет пристигна с 90 т боеприпаси
Обновена: 22 яну 2022 22:55 | 22 яну 2022 21:43, Анисия Иванова
159
Украйна получи военна помощ за 200 млн. долара от САЩ
Снимка: БГНЕС

Съединените щати изпратиха в Украйна първата пратка от договорена военна помощ на стойност 200 милиона долара. Доставката беше направена само часове след края на срещата между държавния секретар Антъни Блинкън и руския външен министър Сергей Лавров в Женева.

Американски товарен самолет пристигна с 90 тона смъртоносни боеприпаси, предназначени за биещите се на фронтовата линия. В позиция на американското посолство в Киев се казва, че доставката показва твърдия ангажимент към суверенитета и правото на самоотбрана на Украйна, съобщи БНР.

А във втория по големина град в Украйна - Харков, хората казват, че се надяват на най-доброто, но се готвят за най-лошото. По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски заяви пред американското издание "Вашингтон поуст", че Русия може да се опита да окупира града.

"Да бягам? Не, няма начин! Тук съм роден, тук съм израснал. Оставам, каквото и да става, ако трябва ще се включа в отбраната на града."

А руската държавна телевизия "Россия 1" съобщава, че от самопровъзгласилата се Донецка република твърдят, че Украйна се готви за военни действия в Донбас.

Жителите на Донецк остават спокойни. "Имаме чудесна украинска поговорка - Изток или Запад  - у дома е най-добре.", казват те.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е приел покана за среща с британския си колега Бен Уолъс в Москва, съобщава висопоставен източник от Обединеното кралство пред" Франс прес."

Очаква се през февруари и британският външен министър Лиз Тръс да посети Москва и да се срещне с първия дипломат Сергей Лавров.

На срещата вчера Лавров е казал пред Антъни Блинкън, че по-нататъшно игнориране на опасенията на Русия за собствената ѝ сигурност ще има сериозни последствия, съобщава руското външно министерство.

Блинкън предупреди, че Западът ще отговори сериозно и обединено на каквото и да е нахлуване на руски войски в Украйна, но обеща и Москва да получи писмен отговор по исканията си в сферата на сигурността. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен САЩ абдикират. Имат договор с Украйна. Би трябвало да струпат войски. На вместо да струпат войски, те уж ще помагали с оръжие. И как щели да им помагат никой точно не знае. Но хей и това пак е нещо. Иначе Украйна съвсем ще я закъса. А в България трябва да се радваме че има американски бази, че Путин нас не може да ни пипне иначе щяхме да сме следващите.
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно ,украинците са решили да си оправят живота.Вземат премиер от чеченците.Те се биха ,клаха с руснаците.А сега Русия плаща чеченците купуват мерцедеси.
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да се случи индиянци ще убиват индиянци.
47
9
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТЕПАЙ ПУТИНОФИЛИТЕ!! ТЕПАЙ ТЕПАЙ ТЕПАЙ НАРЕД!!! ПУТИНОФИЛИТЕ СА ГОВ-ЕДО ДО ГО-ВЕДОТО!
46
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 64 ! Не знам за хаповете ,ама такива като теб невярващи ще си хапят нещо друго !
45
5
 
1
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Анонимен 58 ---- Да, пише ти един от баламурниците, които повярваха в демокрацията, като след 10-ти се изсели със семейството си от вилаета, благодарение на САЩ и Западна Европа - отворили вратите на зоопарка, даде шанс на децата си да учат в частни училища и завършат квалитетни университети, купи къща, две леки коли на децата, плюс кола на жената и на себе си и се пенсионира със западнала четирицифрена пенсия от гнилата капиталистическа "анти-демокрация", за да се радва и на внуци.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички искахме капитализъм със жалката надежда, че точно ние ще сме капиталистите. Е, някои станаха капиталисти, но повечето си останахме го лтаци. Украинците на какво се надат?Шеврон ще им източи газа и мозъците. Украйна-страна на глу пци!
43
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SS Хаповете! Вечерна визитация минава!
42
9
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИЗОБЩО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ДА БЪДАТ ИЗБИТИ ХИЛЯДИ ИЛИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЕЗБОЖНИ ПУТИНОФИЛИ УРО-ДИ, КАТО ЩА СА ТЕПАТ ДА СЕ ТЕПАТ В МИЛИОНИ!!!
41
10
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕ Е ДОСТАТЪЧНО!!! ФАЩ ТРЯБВА ДА ДАРИ НА УКРАЙНА ЕДНА ОТ МАЙКАТА НА ВСИЧКИ БОМБИ ЗА ДА Я ПУСНАТ ДИРЕКТНО НАД МОСКВА И ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ С ПРОПАДНАЛАТА БЕЗБОЖНА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ И ФАЛШИВИЯ ПУТИН!
40
2
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
200 милиона са нищо ! Само в Афганистан USA остави на талибаните оръжие,оборудване и военна техника за 83 милиарда ! Запасете се с трайна храна,вода,лекарства,и гориво ! Пригответе си паник чанта или раница с най необходимото за оцеляване,в случай на спешна евакуация ! Купете си нож с острие най малко 15 сантиметра (докато са евтини още ,и докато ги има ) или нещо за самозащита !Нали ви казах Идват лоши времена !
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковч.ега иска да запали света преди да гушне букета. Няма нищо за губене. Няма семейство няма деца няма внуци. Има една държанка да я ли..же. Такива като този са най опасни. Може да разберете какви живеят в фащ по това за какви гласуват и избират.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шаврон искат газовите шистови находища в Донецк и Луганск и газопреносната система на Украйна-точка! После ще вземат и находището в Средиземно море. После ще се топлим с пръ д ня, защото е евтина.
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е логиката да избираш нов господар от другия край на света и да препи ка ваш стария, който ти е зад гърба?! Някой смята ли, че САЩ имат други интереси освен лични имперски?! Някой бала мурник вярва ли в "демокрацията"?!
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В какво се изразяваше непропорционалният руски отговор на грузинското нападение над Южна Осетия? Досещате ли се? Е? А сега, при нападение над Донецк, украинците со американското оръжие ще получат непропорционален отговор от защитниците на Донецката репблика. Беше при откриването на Олимпиадата в Пекин. Наакашвили си дъвчеше вратовръзката пред телевиционните камери.
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забавно би било Украйна да има поне малко пари и да купи съвременни самолети да гледаме сеир на съветско оръжие и как парите управляват света. Жалко, че не е в НАТО.
34
1
 
5
 
! Отговори
Палячо преди 2 години
Ние ще взимамели и останалата частОт македония
33
10
 
5
 
! Отговори
Факти. преди 2 години
Руската офанзива за сухопътна връзка с Крим беше спряна от украинската армия и то с 50 годишните оръжия с които Украйна разполага. На Путин му се наложи да строи мост през Азовско море, над водата към Крим.
32
3
 
7
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 години
До Анонимен 48 Няма да има ракети. За няколко дни Русия ще смаже Украйна и украинците сами ще сведат глава пред руската мощ.
31
6
 
12
 
! Отговори
дедо БайГън преди 2 години
Цялата дандания е да се продадат едни оръжия за стотина милиона на страните "партньори" около Русия..... Не забравяйте че оръжейния бизнес в САЩ е дългогодишен спонсор на "Демократичната" партия от която е и БайГън и винаги когато демократите са на власт стават военни конфликти. ТОЧНО той като сенатор с бизнес партньорите си уговори сената да започнат бомбардирането на бившата Югославия и да използват боеприпаси с обеднен уран .... вижте му изказването в Ютуб. Поучително е .