Украйна получи военна помощ за 200 млн. долара от САЩ

Американски товарен самолет пристигна с 90 т боеприпаси
Обновена: 22 яну 2022 22:55 | 22 яну 2022 21:43, Анисия Иванова
159
Украйна получи военна помощ за 200 млн. долара от САЩ
Снимка: БГНЕС

Съединените щати изпратиха в Украйна първата пратка от договорена военна помощ на стойност 200 милиона долара. Доставката беше направена само часове след края на срещата между държавния секретар Антъни Блинкън и руския външен министър Сергей Лавров в Женева.

Американски товарен самолет пристигна с 90 тона смъртоносни боеприпаси, предназначени за биещите се на фронтовата линия. В позиция на американското посолство в Киев се казва, че доставката показва твърдия ангажимент към суверенитета и правото на самоотбрана на Украйна, съобщи БНР.

А във втория по големина град в Украйна - Харков, хората казват, че се надяват на най-доброто, но се готвят за най-лошото. По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски заяви пред американското издание "Вашингтон поуст", че Русия може да се опита да окупира града.

"Да бягам? Не, няма начин! Тук съм роден, тук съм израснал. Оставам, каквото и да става, ако трябва ще се включа в отбраната на града."

А руската държавна телевизия "Россия 1" съобщава, че от самопровъзгласилата се Донецка република твърдят, че Украйна се готви за военни действия в Донбас.

Жителите на Донецк остават спокойни. "Имаме чудесна украинска поговорка - Изток или Запад  - у дома е най-добре.", казват те.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е приел покана за среща с британския си колега Бен Уолъс в Москва, съобщава висопоставен източник от Обединеното кралство пред" Франс прес."

Очаква се през февруари и британският външен министър Лиз Тръс да посети Москва и да се срещне с първия дипломат Сергей Лавров.

На срещата вчера Лавров е казал пред Антъни Блинкън, че по-нататъшно игнориране на опасенията на Русия за собствената ѝ сигурност ще има сериозни последствия, съобщава руското външно министерство.

Блинкън предупреди, че Западът ще отговори сериозно и обединено на каквото и да е нахлуване на руски войски в Украйна, но обеща и Москва да получи писмен отговор по исканията си в сферата на сигурността. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
3
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Дядо Байдън като Мао Це Дун се надява да види как Русия и Украйна се трепят по време на Олимпиада , а той да стои далече и на високо!Но украинската армия ще бъде сразена от тая на Донбас и Луганск , както винаги до сега , без намеса на Русия!
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е първата пратка от наскоро договорена военна помощ на стойност 200 милиона долара. Това не е първата договорена военна помощ. Сумарните военни доставки за Украйна приближават $2 млрд.
108
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Ти да видиш.. През 2014г. в Донбас видяхме какви са възможностите на украинците.
107
1
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Кога *** укри ще осъзнаят,че заложиха на куц кон?Обслужването на американски интереси им носи само загуби.Досега загубиха Крим и Донбас.Ако продължат същия курс са възможни още загуби.
106
1
 
11
 
! Отговори
проклето старче преди 2 години
Заради този антихрист от снимката Европа ще бъде превърната в ядрена зона! Пожелавам му всичкото лошо нещо което може да му се случи на човек да се случи на него и неговите близки приятели и познати! СМЪРТ за вас изродинещастни!
105
2
 
9
 
! Отговори
гробар преди 2 години
Хайде Байдъне, ковчега сме го подготвили и те чака да ни станеш клиент!
104
0
 
4
 
! Отговори
Вейдър преди 2 години
200 млн... Можеше 980 хиляди, много ми се виждат 200 милиона, хахахахахахахахахахахахаха
103
4
 
11
 
! Отговори
До whistleblower преди 2 години
Живея и работя в Русия.Това което пишеш е фейк.Руснаците ще се бият до кръв за защита на етноса и за да е ясно ,че Русия е фактор.
102
0
 
0
 
! Отговори
До аха преди 2 години
Направо скачай от терасата с тебе и без тебе все тая.
101
10
 
3
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Там в Русия младите мразят путлерастите един познат от Санкт Питер ми каза, че всеки там гледа да емигрира я в САЩ я в Канада и никой не иска да се бие за Путин той само дрънка с оръжия по парадите да плаши гаргите но си е гола вода повечето няма да излязат на фронта. Хвърлят яко пари за пропаганда и за петата им колона а народа им тъне в мизерия.
100
5
 
4
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
Лелее.... ТО И НАШИЯ РУНДЬО, ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА В ПОЛЗА НА САЩ..... ПУТИН, ШЕ ГО ДУ"" "" А, МАЙ..... ХАХАХААА.....
99
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаврата с руската кочииина продължава :)
98
2
 
19
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
,,Помощта,,надлежно се плаща нали.И какво значи помощ,да даваш в ръцете на хора в обстановка на хаос оръжия и да им гледаш сеира отстрани.Лесно е да се стреляш от хиляди км.разстояние.
97
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има ли контрол, за какво ще бъдат изхарчени тези пари, или пак ще чуем за нова афера, ала "синът на Байдън"?
96
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън България от джендърския ЕС и правещето войни и убийства НАТО!
95
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние техните "съюзници" ще си плащаме всичките консумативи, оръжия, и каквото се сетите по поддръжка на самолетите им, когато пристигнат. Големите ни съюзници ни вкараха в НАТО да имат парче земя до черно море и нищо повече!!!! Където да си правят каквото си искат в така наречения изток на НАТО!
94
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
200 милиона долара помощ, т.е. РАЗБИРАЙ ЗАЕМ, който ще трябва да се връща, независимо под каква форма
93
4
 
27
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
Жалко,че ние нямаме умни политици и не ценим умните си хора от край време!!!Все сме предатели! Руснаците не са такива,затова не губят!!!Ние се предаваме сега на АМЕРИКА!!!А те гледат да си пробутат оръжията навсякъде!!!!!!Гледат с войни или без войни,с оръжия или без оръжия да завладяват земи,народи,територии!!!Но и тяхното царство ще свърши!!!Затова сега украинците ще загубят!!!Нещата трябва да се виждат в правилно в перспектива!!!АМЕРИКАНЦИТЕ ИСКАТ ДА СКАРАТ И ИЗТОЩЯТ ТЕЗИ ДВА БРАТСКИ НАРОДА
92
4
 
23
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Украйна от глупост ще изгори , жалко за тях мислех ги за по умниНяма шанс русия да допусне на границите си страна член на нато
91
3
 
19
 
! Отговори
Чочо преди 2 години
Безплатен обяд...няма.Това ще направи Украйна поредната страна,която ще се "поклони" пред САЩ.и ще я клатят,като Европа.